povecana plodovnica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


sajka -> povecana plodovnica (6.4.2010 15:24:51)

Sem v 20 tednu nosecnosti,in na zadnjem pregledu mi je gin.na hitro omenila da imam povecano plodovnico.A je rekla da to ni nic takega,naj pridem spet na pregled cez 4 tedne.takrat naj bi spila sladko vodo in dala kri,potem pa bomo videli...kaj ne vem???
Ima mogoce katera  podobne izkusnje?lp




natasarobi -> RE: povecana plodovnica (6.4.2010 17:00:22)

Sem brala v eni reviji, da naj bi bilo to lahko zaradi povečanega sldkorja [sm=zmeden.gif]





zaspancek1 -> RE: povecana plodovnica (6.4.2010 18:52:25)

Ja, vecja kolicina plodovnice je lahko znak sladkorne ali pa kaksnih tezav otroka, ni pa to nujno, zato brez panike. Tudi jaz sem jo imela, pa ni bilo nobenih problemov - je imel mali vec prostora in je se je lahko se dolgo obracal :-). Rodila sem sicer mesec prezgodaj, vendar ni nujno, da je bil vzrok ravno povecana kolicina plodovnice (se mu je pac mudilo, problemov pa na sreco tudi ni imel nobenih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Kolegica (ravno tako z vec plodovnice ) je npr. rodila 10 dni po PDP, ceprav so ji napovedovali, da bo najbrz precej pred rokom. Skratka - vecinoma sploh ni nobenega pravega vzroka za to in nosecnost poteka cisto BP.




Najaa -> RE: povecana plodovnica (7.4.2010 13:26:59)

Ne jo strašit. Okoli 20t je čisto normalno, da je količina plodovnice poveča, zato je možno, da tudi otroka malo slabše čutiš. Če ga že, seveda. In tudi test za sladkorno se običajno dela okoli 24t tako da je vse po reglcih pri tebi, sajka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sajka -> RE: povecana plodovnica (7.4.2010 19:25:11)

Hvala Ti Najaa!!!
Si me pomirila.Saj tudi sama mislil,da ce bi bilo kaj resnega bi mi to povedali.Vam javim .lp




Stran: [1]