Prestavljanje torte (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Adelina -> Prestavljanje torte (8.4.2010 14:17:17)

Nameravam narediti torto v obliki metuljčka. Ker pa je krema taka, da se mora delati z obodom, bom morala torto prestavljati. Kaj menite, da je bolje oz. kaj ste že prakticirale: da okroglo torto z obodom naredim na podstavku, kjer bo bila finiširana torta in jo potem samo pol prenesem na drugo stran (kako-s čim?) ali da torto nafilam s kremo na enem ravnem krožniku, podstavku in potem vsako polovico porinem dol na drug podsavek ter sfiniširam torto. Hvala!




blaža -> RE: Prestavljanje torte (8.4.2010 14:29:11)

točno nič te nisem zastopla.[sm=zmeden.gif]

ok, to da, je torta z obodom to razumem, pa da jo maš za prestavljat.

A boš to okroglo dala na pol in obratno obrnila, da bo metuljček?

ker spet pa ne more bit takooo zeloo mehka, da se sploh ne da prestavit.

Če imaš torto z obodom, prvo vzami obod proč, torto pa z peka papirjem vred povleči dol iz pekača.

ma ne bi se raje lotla kak recept, da ni tako delikatno mehko?[sm=smiley36.gif]




pety78 -> RE: Prestavljanje torte (8.4.2010 15:01:21)

Če prav štekam...

Jaz bi že začela filati v obliki metuljčka, glede na to, da je mehka, se zna med prestavljanjem poškodovat, razen, če jo boš oblila s čokolado in jo potem obrnila, ko bo čokolada že trda. Priporočam peki papir spodaj, že prerezan na polovico, da potem samo še torto prerežeš in obe polovički potegneš na pekač.

Če pa jo boš filala kot metuljčka, si pa sama naredi obod iz alu folije. Mal več jo boš rabla, ampak bo držalo. Aja, pa vsako polovčko posebej ovij v folijo, lahko pa celo dva različna okusa narediš. [sm=smiley1.gif]




Adelina -> RE: Prestavljanje torte (8.4.2010 15:15:35)

Blaža, ja okrogli polovici bi kontra obrnila, da bi bil metuljček.
Pety78 a obod iz alu folije si že kdaj delala-se obnese?

Obod rabim, ker bo krema z želatino in na začetku še ni čisto trda. Sama torta kasneje naj bi bila kompaktna, skrbi pa me, da ne bi bil spodnji biskvit (in peki papir pod njim) toliko razmočen, da bi ob prestavljanju polovic torte vse skupaj razpadlo ali se "zmečkalo" v kako čudno obliko. Ampak nekaj bom menda že ustvarla. Hvala.




blaža -> RE: Prestavljanje torte (8.4.2010 18:09:33)


IZVIRNO SPOROČILO: Adelina

Blaža, ja okrogli polovici bi kontra obrnila, da bi bil metuljček.
Pety78 a obod iz alu folije si že kdaj delala-se obnese?

Obod rabim, ker bo krema z želatino in na začetku še ni čisto trda. Sama torta kasneje naj bi bila kompaktna, skrbi pa me, da ne bi bil spodnji biskvit (in peki papir pod njim) toliko razmočen, da bi ob prestavljanju polovic torte vse skupaj razpadlo ali se "zmečkalo" v kako čudno obliko. Ampak nekaj bom menda že ustvarla. Hvala.


ko zrežeš peka papir na okroglo, preden ga daš spodaj na pekač in zliješ biskvit ki ga boš dala pečt, ga prereži še na pol, tako, da ko boš povlekla polovico bo šlo lepo z polovico peka papirja.

Jaz si ne bi komplicirala življenja z alu folijo, no kot ste navajene.




Stran: [1]