jagode na balkonu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


vaney -> jagode na balkonu (24.4.2010 13:12:58)

Posadila sem plezalne jagode v lonec na balkonu (kjer je ogromno sonca). Pod vrhnjo plast zemlje sem dala gnojilo po navodilih. Kako pa je z zalivanjem? Je potrebno vsak dan? Koliko? Po kolikšnem času naj bi obrodile? Ali preživijo zimo? Kako jih zaščitit pred mrazom oz. kam jih spravit...Hvala.




Gina -> RE: jagode na balkonu (24.4.2010 21:18:15)

KO sem jih jaz imela na oknu z veliko sonca, so bile čisto boge. PO moje zato, ker sem jih premalo zalivala, pa najbrž tudi sorta ni bila preveč kvalitetna. MOrda je bila kriva zemlja, ker so bile res v kupljeni (standardno bolj šotni) zemlji, ki se hitro izsuši. POsledično so bili plodovi izsušeni in ne tako zelo okusni kot tisti iz vrta. Če bi jih še kdaj sadila na balkon, bi pazila, da so v bolj "črni" zemlji, pa več bi jih zalivala... Kar se tiče prezimitve, pa se mi zdi, da načeloma normalno prezimijo pa da drugo leto celo obilneje rodijo kot prvo leto - tako sem nekje prebrala. Tudi moje jagode so zimo v loncu preživele, le da sem nad njimi obupala in jih spomladi tisto leto vrgla proč. Želim ti več sreče z izbiro sorte jagod, kot sem jo imela jaz.




bumerang -> RE: jagode na balkonu (24.4.2010 21:22:18)

Menda ima Volga cel nasad. Bo treba njo vprašat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pujs.gif[/image]




Ribi Bibi -> RE: jagode na balkonu (4.5.2010 14:09:44)

Jaz sem jih dobila, posadila kar v navadno prst za balkonske rastline in so mi krasno delale 3 leta. Prezimile so mi kar zunaj, zalivala sem jih po potrebi (takrat, ko so imele suho zemljo) in so ble prav okusne. Ko zdaj razmišljam imam mal pomislekov, če je ta zemlja ok za rastline, ki jih ješ (ker majo pomojem neka gnojila že notri?), ampak takrat itak še ni blo otrok, naju pa ni tolk škoda [sm=smiley36.gif]. Aja, zalivala sem jih pa občasno tudi pozimi, pa dala sem jih čisto k steni, da so bile malo zavarovane pred najhujšim mrazom.




vbrasa -> RE: jagode na balkonu (4.2.2016 13:35:04)

Letos bom imal piramido za jagode na balkonu.[sm=bravo.gif]
http://www.urejanjedomainvrta.eu/vrtne-grede.html

vlado




Lelly28 RR -> RE: jagode na balkonu (30.4.2022 21:56:13)

Mi smo tudi zalivali po potrebi,je pa res da smo imeli na južnem balkonu kjer je sonce vsak dan zelo močno in so potrebovale zelo zelo veliko vode




Stran: [1]