Gredica - katere rože (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


divans1 -> Gredica - katere rože (25.4.2010 16:08:16)

Pozdravljene! Doma imam pred hišo gredico v obliki črke D, pa sem si letos zamislila, da bi posadila gor rožice v modro beli kombinaciji, je pa gredica cel dan na soncu. Pa me zanima, katere rože bi lahko prišle v poštev, kaj priporočate, pa da bi dolgo cvetele. Lani sem imela kombinacijo tagetes in salvije....




Gina -> RE: Gredica - katere rože (25.4.2010 21:27:22)

Ojoj, tale je pa težja kombinacija kot kakšna druga.

Če mene vprašaš so mi od modrih rožic najlepši nizki trajni ostrožniki - cvetijo tam nekje junija. Saj si mislila prav modro barvo, a ne, nisi mislila vijolične?

Od belih rož so mi zelo lepi enoletni oslezi, ki cvetijo poleti.

Beli in modri so tudi enoletni ostrožniki, pa tudi lepi so in relativno dolgo cvetijo. Pa seveda tudi pomladanski veliki trajni ostrožniki - le da ti cvetijo krajši čas.

Za na sonce pohvalijo belo gauro - cveti zelo dolgo.
Za vmes imaš lahko belo enoletno sadrenko, ali pa trajno gipsophilo.

Doma imam krasne bele gladiole, vendar cvetijo malo časa. Prav tako so krasne bele alojzijeve lilije, vendar si zamudila sajenje. Lahko bi posadila kvečjemu navadno belo lilijo, ki je tudi lepa, ampak cveti pa ne cel mesec, kot bi ti najbrž rada.

Ta hip se ne spomnim kaj modrega in belega bi bilo še...aja, plavica pa meni zelo všečna črnika, pa klarikija, in seveda prelepa kozmeja od enoletnih, pa mačja meta, pa floksi veliki, tradeskancija od trajnic....zdaj se pa res več ne spomnim.




divans1 -> RE: Gredica - katere rože (26.4.2010 8:57:59)

Hvala ti, Gina!!!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




silvya -> RE: Gredica - katere rože (26.4.2010 21:37:24)

V beli in modri barvi je tudi Nigella Damascena. Fajn prenaša sonce, okrasne pa so tudi semenske glavice, ki jih kasneje naredi.
Evo, tako zgleda. http://gardening.about.com/od/plantprofiles/p/Nigella.htm
Modre in bele so še kakšne zvončnice (dvoletnice ali pa trajnice), Veronike,...Skratka, da se zasadit tudi v taki kombinaciji.




Gina -> RE: Gredica - katere rože (26.4.2010 21:48:45)

Ja, tole kar je silvija prilepila je meni tako zelo zelo lepa rožica (tudi v beli in roza barvi poleg modre) in se dobi kot sem že zgoraj napisala, pod imenom črnika.




constanca -> RE: Gredica - katere rože (28.2.2013 22:53:14)



Si bom malo temo sposodila.

Torej, kaj boste kaj letos nasadile v gredice

Barva ni vazna, le da dolgo cvetijo in da niso prevec visoke.
Bi pa rada eno sorto, morda dve - ce je res dobra kombinacija. 




Stran: [1]