vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


citrončica -> vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... (3.5.2010 18:20:05)

Novembra sem diplomirala, zdaj pa razmišljam, da bi bilo fino vpisat izobrazbo v del.knjižico, a te so ukinjene, tako da??
Malo sem po netu iskala in našla le tole:

VPRAŠANJE
Kaj potrebujem za vpis nove izobrazbe v delovno knjižico? Diplomirala sem decembra, delovno knjižico ima delodajalec. Zaposlena sem od 2005.
ODGOVOR (21.04.2009)
Spoštovani,
v skladu z Zakonom o spremembah in dopolnitvah zakona o delovnih razmerjih (Uradni list RS, št. 103/2007; ZDR-A) prenehajo s 1. 1. 2009 veljati določbe 224., 225. in 226. člena Zakona delovnih razmerjih (ZDR), ki se nanašajo na delovno knjižico. ZDR-A tako opušča delovno knjižico kot obvezen dokument delavca.
Po 1. 1. 2009 upravne enote ne bodo več izdajale delovnih knjižic, prav tako ne bo več pravne podlage za vpisovanje podatkov v delovne knjižice.
Glede dokazovanja pridobljene izobrazbe opozarjamo na določbo 27. člena Zakona o delovnih razmerjih, ki določa, da je dolžan kandidat pri sklepanju pogodbe o zaposlitvi predložiti delodajalcu dokazila o izpolnjevanju pogojev za opravljanje dela. Torej boste podatke o izobrazbi dokazovali na primer s spričevalom, diplomo oziroma drugimi listinami, ki to dokazujejo.
S spoštovanjem,
Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve



Kakšne izkušnje????
THX!




nejcko -> RE: vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... (3.5.2010 18:25:47)

Saj je jasno napisano, a ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Ni več del. knjižic, torej ni več vpisa izobrazbe, torej izobrazbo dokazuješ z diplomo. Kaj tukaj ni jasno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




citrončica -> RE: vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... (3.5.2010 18:40:43)

ja, dokazuješ jo, to mi je jasno,

a če si zaposlen, potem ti o novopridobljeni izobrazbi ni potrebno nikogar obvestit, če izobrazbe seveda ne rabiš za svoje delovno mesto, ali vseeno prineseš potrdilo delodajalcu...,
kot so mi povedali nekateri- da pač neseš kopijo v kadrovsko, ki se hrani skupaj z del.knjižico in na podlagi tega dobiš npr.1dan dopusta, pa za statistične podatke o zaposlenih potebujejo tudi točne podatke v firmi....

te izkušnje me zanimajo...




nejcko -> RE: vpis izobrazbe-kam??del.knjižic ni več... (3.5.2010 18:49:37)

IZkušenj nimam, se mi zdi pa logično, da o spremenjeni izobrazbi obvestiš delodajalca - neseš kopijo diplome v kadrovsko. 




Stran: [1]