Medenična vstava (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Natasssa -> Medenična vstava (3.5.2010 19:49:23)

Pozdravljene,

zanimajo me vaše izkušnje. Sem namreč v 31. tednu in na pregledu smo videli, da se otročiček še ni obrnil na glavico oz., da ima spremenljvo lego. Ginekologinja pravi, da bi se absolutno že moral obrnit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]in mi je že napisala napotnico za zunanje obračanje v 36. tednu. Glede na prebrano na spletu ima možnost obračanja vse dokler ima prostor tj. 37 teden. Zdaj me malo skrbi, da se ne bo obrnil, ker je omenjala, da zunanje obračanje ni zmeraj  uspešno in pride v poštev potem otežen porod zaradi take lege oz. CR. Ali se je kateri od vas obrnil na glavico dol kasneje oz. do katerega tedna?




Martinčka -> RE: Medenična vstava (3.5.2010 20:00:00)

Natasssa tudi mene je skrbelo ker se naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] obrača samo v prečno lego ali pa je na ritki in sem vse okoli spraševala kdaj so se jim otročeki obrnili... in čeprav je po 33 tednu dojenčkovo okolje bolj tesno so se kar dvema mojima kolegicama obrnili otročki po 37 tednu. eni v 37tednu ter eni en teden preden je rodila v 38 tednu. tako da ni razloga za skrb... drugače pa boš imela CR...

mislim da ti bodo še mnoge znale povedati da se mnogi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] obrnejo pač nekoliko kasneje...




ribica. -> RE: Medenična vstava (3.5.2010 20:18:09)

meni se je tudi drugi otrok obrnil nekje v 37 tednu. NI še prepozno. Prej mi je bil prečno, pa mi je moja G rekla, da tud če se bo obrnil, da bo verjetno na rito padu, ker je imel tako lego, da bi za obrat na glavo rabil res konkreten zasuk. Ampak se je obrnil. MI je potem rekla, češ, to ste pa morali čutiti ko se obrnil, ampak jaz nič ne vem. Itak se mi zdi da je vsake par dni drugje z nohami ven suval. Hvala bogu pa je potem ostal na glavi.




Anonimen -> RE: Medenična vstava (3.5.2010 20:21:08)

Natasssa jaz sem bila v P v sobi z eno, ki se ji je mali obrnil ravno tisti dan, ko je prišla v P na zunanji obrat. tako, da ne še obupat, da se en bo obrnil. Sicer pa ni nujno, da sledi CR, če se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne obrne. 




Eva*** -> RE: Medenična vstava (3.5.2010 20:26:07)

Jaz se nisem odločila za zunanji obrat, pa se mi je otroček obrnil v 39. tednu. 




milabe -> RE: Medenična vstava (3.5.2010 20:41:21)

no tudi jaz upam da mi jutri na UZ reče da se je obrnila iz prečne na glavico ;) sem v 33T, pa mi je G tudi reklda da počakama do 36. da vidima kako bo. Sprva sem bla čiso ZA zunanji obrat, zdej pa vedno manj. Mal mi bo čudno, da bi jo 'prijemali in masirali' skozi moj trebuh, poleg tega je zunanji obrat 60% uspešen... vedno bolj se nagibam temu, da če se ne obrne bo pač CR.
drugače pa tudi jaz mislim, da v 31T še ni treba delati panike, kot je ena omenila, se lahko obrne zadnji dan (seveda je to bolj izjema kot pravilo).
držim pesti da nam se vsem obrnejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




bcljka -> RE: Medenična vstava (3.5.2010 22:05:55)

tud moja je bla nazadnje na riti, čeprou je bla prej že na glavi [sm=smiley36.gif] ampak mi je G rekla da ma tkoaltko čas da se obrne... upam da res [sm=bravo.gif] sicer pa je tašča rodila mojga moža v medenični vstavi in ni blo take panike...
jst sm zdej v 34.tednu, bomo vidl kaj bo...




eva1 -> RE: Medenična vstava (3.5.2010 22:12:59)

Moj prvi je bil od 32 tedna na ritki...se sploh ni obračal, ker sem ležala v P in imela vsak dan CTG-je, zato vem..rodila sem s CR, tertji je bil v 35 tednu še na ritki, v 36 pa že na glavici, čeprav je bil ful velik in so rekli,da težko da se bo obrnil, se je in potem tudi tako ostal..tako da, vse je še možno!




Natasssa -> RE: Medenična vstava (4.5.2010 10:55:44)

Potem res ni nekega pravila. Bomo počakali, če se bo odločil obrnit bo super, če ne pa zgleda, da mu tako bolj ustreza za kar je najbrž kak razlog [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Hvala punce ste me malo potolažile. Sem šla od ginekologinje v tišini, ker sem ostala malo slabo kako ti rečejo kot, da to je to in pika.




marantz -> RE: Medenična vstava (4.5.2010 12:02:45)

Natassa.
Moj je bil že v 33 tednu obrnjen na glavico, potem pa se je nazaj na ritko usedu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Čutila nisem ničesar, tako da sploh ne vem kdaj se je zgodilo.
Mi je pa porodničar tik pred CR naredu še zadnji UZ, če bi se mogoče spet obrnil.
Vsekakor maš dovolj časa za obračanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]