RE: kako preživeti s 100 euri? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


florecita -> RE: kako preživeti s 100 euri? (28.5.2010 8:04:15)

IZVIRNO SPOROČILO: lucika

te vložke sem nekak spregledala...
sem pa zdaj prebrala, da ste v hiši svojih staršev? torej ne v najemu kot piše v prvem postu?
no, ker v začetku si se mi malce smilila, ker mi pa smo bili, v najemu in s stroški v stanovanju, in gradili, torej kredit in stroški še tu...tista kombinacija mi pa ni bila všeč. a mi smo to res, ne da se sam tak reče, dejansko si pa pri starih doma.



Daj si preberi še enkrat, pa potem komentiraj !!!
 
Živimo v najemu, imamo 350 eur mesečnih stroškov z najemnino vred.
 
Ne nisem pri starih doma, k njim smo šli le za 2 meseca, dokler nisva našla te hiše, v kateri smo sedaj.
 
  In svojih staršev ne bi nikoli imenovala z ''ta stari'', ker sem jih preveč spoštovala.
 





ronja -> RE: kako preživeti s 100 euri? (28.5.2010 11:53:08)

a veš, da sem jaz prebutala vsakega še tak strašnega mulca na dvorišču?

Silly me! Saj bi si lahko mislila![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

No, ampak pobotali sta se pa le[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jaz bom še nekaj časa čakala na morje, ampak gremo pa prej malo na Primorsko za okus (naslednji vikend), tako da nam ni hudega. Jaz komaj čakam prikoilco za kolo za malidve[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

florecita, ne jezi se, včasih kaj narobe preberemo ali si narobe razlagamo -se zgodi, pa ni to zlonamerno, po moje...

No, nam ni hudega, smo v malem (baje zelo malem) stanovanjcu s cca 200E stroškov na mesec in šparamo za večje, to je to. KO se bo treba selit, bova seveda vzela kredit (če nama ga bojo dali glede na plače, hehe - no, nekaj bova že dobila, upam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), za druge stvari se pa ne bi zapufala.
Ko nam je crknil avto, sva počakala še 2 plači in sva kupila takega, kakršnega smo si lahko privoščili in smo bili pač vmes brez. Sva pa že prej šparala v ta namen, ker sva vedela, da tisti avto ne bo zdržal do nevemkdaj. As easy as that. Včasih je lažje želje prilagodit kot pa terat. Malo manjša hiša, malo bolj stran od vasi, če že glih mora bit hiša,... nekak v tem smislu... Lubi ima rad vrt, pa ga pač nima pred bajto, ampak drugje - mariskaj se da[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Poka -> RE: kako preživeti s 100 euri? (28.5.2010 15:24:57)

Ko ste pri stroških gradnje in kreditu - midva sva imela v začetku 0 EUR in nisva imela parcele, pa sva top postavila s 40 000 EUR kredita plus kar sva sproti našparala in mi tako ni jasno kako... V glavnem, notri so že ometi, zdaj bodo okna čez kak mesec. Vse skupaj ocenjeno na kakih 70 000 EUR. V letu in pol. Ni mi jasno - vmes sem bila brez službe, sicer ne dolgo. Ampak imava še stanovanje.

Da se čisto vse, nama so večinoma delali najeti delavci, firme. Me je kdaj prijelo, ko imaš poln kufer, pa ne toliko zaradi tega, ker si ne moreš kupit vsak mesec novih cot, to si jih tako nikoli nisem. Sem si pa res privoščila ene par nakupov cunj, čeprav ženske bomo vedno trdile, da nimamo dovolj za oblejčt...

Mene v bistvu bolj kot to, da ne morem zapravljat v nedogled, moti to, da je stalno nekjaj za delat - moj najde... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Pravijo, da je najbolj spucana bajta od vseh. Greva tudi na morje, res pa nisva šla smučat.

Je pa hiša tako - ni za vsakega, precej stresna stvar. Odvisno kako prenašaš, midva kar dobro, se mi zdi. Pa nisva bogataša. Ampak niamva še otrok.

Poznam pa kar prefcej ljudi, ki so se selili preden so imeli vrata v bajti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Jaz raje delam sproti in do sedaj sva bolje skozi prišla kot drugi. Tudi materiali so vsi bolj kot ne v višjem cenovnem rangu. Lahko bi pa imela kredita kolikor bi si namislila, moj je na vodilnem položaju, imamo še firmo, jaz imam zdaj tudi dobro službo - ampak sva ziheraša, moj bolj kot jaz - ampak situacije pri ljudeh, ki so se ušteli, so me prepičale, da ima prav. Tako, da že mogoče, da boš brez vrat še 2 leti, ampak boš imela mirno vest, ker ti banka ne bo vzela hiše.




lucika -> RE: kako preživeti s 100 euri? (29.5.2010 14:10:55)

Ko so za to izvedeli moji starši so znoreli, naj čimprej izginemo iz tistegauser posted image mesta in pridemo živet k njima. ( Z njimi se pa oba zelo dobro razumemo in sedaj trenutno živimo skupaj, dokler si ne opomoreva od tolikih kreditov in da pričakava to najino detece v miru)

Moja zgodba izpred 4 let....

To je 3. hiša v katero vlagava.


no, tole sem prebrala in sklepala, da pač ste pri starših. se tako prebere ali ne?




barni -> RE: kako preživeti s 100 euri? (4.6.2010 13:24:27)

Hiša je jama brez dna. TEga se moraš zavedati, ko se odločiš za hišo. Je pa tudi to res, da lahko štukaš počasi, ko pač imaš denar. Meni tudi ni jasno, kako sva midva takrat zmogla dati toliko denarja v zgornji del hiše in vse papirje, pa je nekako kar šlo. Je pa res, da ko nisva imela, nisva imela in takrat je bilo še za hrano komaj, s tem da sva plačevala stroške bivanja njegovim staršem, ker sva živela pri njih v kleti.

Vsekakor pa ne bi šla v to, če ne bi bila prepričana, da bova zmogla. Sem prevelik ziheraš. Brez prihrankov se ne bi lotila tega. Vsekakor pa tudi nisem pričakovala, da bo naneslo tako veliko denarja. Sem si predstavljala čisto drugače. Zdaj ko vem kako to gre, me ne pripravi nič več do tega, da bi šla še kdaj zidat. Me že vonj po cementu in apnu sili na bruhanje.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 4 [5]