Neprof sttanovanja in davek (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...Sporočilo


jasnika -> Neprof sttanovanja in davek (25.5.2010 15:35:21)

Pozdravljeni,

mene pa zanima, lani smo se preselili v neprof stanovanje in že hitro dobili iz davčne za plačat okrog 50e, pač neki davek in sedaj smo tudi dobili, ampak jaz nobenega ki živi v neprof stanovanju ne poznam ki to dobi iz davčne.

Sem lani klicala na davčno in vprašala zakaj moramo to plačevati saj ni naše stanovanje in so rekli da pje pač tak zakon, in sem rekla zakaj ne dobijo drugi tega pa so rekli da nimajo vseh podatkov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kdo živi v teh stanovanjih, sem tudi klicala na stan sklad pa so rekli da nimajo nič s tem da naj se obrnem na davčno????? Ali kdo ve kako je s tem?
ajataja -> RE: Neprof sttanovanja in davek (25.5.2010 15:40:43)

To je najbrž stavno zemljišče ki ga morajo plačat najemniki
Špacka -> RE: Neprof sttanovanja in davek (25.5.2010 16:24:05)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

To je najbrž stavno zemljišče ki ga morajo plačat najemniki


Tako je.

enea -> RE: Neprof sttanovanja in davek (25.5.2010 17:34:48)

Ja res je, tudi mi živimo v neprofitnem stanovanju od stanov. sklada in smo tudi lani dobili položnico, sem pa tudi potem jaz klicala na ss, in upravnika, kjer so mi obrazložili, da je po novem zakonu tako, da stavbno zemljišče plačujejo najemniki in ne lastniki,... kr neki,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
jasnika -> RE: Neprof sttanovanja in davek (25.5.2010 19:24:43)

No ja pol pa bo že, samo res ni fer da eni plačujemo, eni pa ne,...sicer pa tak pač je ne,...
sazi -> RE: Neprof sttanovanja in davek (26.5.2010 12:23:30)

, da je po novem zakonu tako, da stavbno zemljišče plačujejo najemniki in ne lastniki,... kr neki,..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


zadeva se imenuje "Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča" - torej je logično, da to plača uporabnik stavbnega zemljišča in ne lastnik.

Je pa res neumen sistem, da eni plačujejo in drugi ne - sploh z izgovorom, da nimajo podatkov.
Stran: [1]