brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


buči -> brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (30.5.2010 7:21:02)

Mož je zaradi kroničnega zaprtja pristal na brezbeljakovinski dieti. Poleg tega ne sme ničesar, kar je kislo, ker ima tudi zakisano telo.

Preostane mu kuhana zelenjava (sploh ne jajčevcev, paradižnika, čebule) in sadje (pa ne citrusov, banan, samo sezonsko z vrta), zeliščni čaji, krompir, riž, lahko samo belo moko, fruktozni sladkor. Ne sme mleka, mlečnih izdelkov. Ne jajc.

A mi lahko kdo predlaga kaj za kosilo poleg zelenjavne juhe in ješprena?

Bi mu naredila krompirjeve svalke (kuhane), ampak kaj pa zraven? Omaka iz česa?




miapia -> RE: brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (30.5.2010 14:28:08)

Mi je izredno zanimivo, da je dobil (od koga pa?) brezbeljakovinsko dieto. Za težave s črevesjem moraš ravno imeti beljakovinski način prehranjevanja, kar pomeni zeloooo malo ogljikovih hidratov, bela moka sploh ne, in čim manj sploh sladkorja. Če že, potem naravna sladila, npr. agavin sirup, med... Če ima pa še zakisano telo, potem sploh ne žitaric, krompirja in sladkorja. In nič živil živalskega izvora. Priporočam večje uživanje živil, ki so bolj bazična, uživa pa naj dodatke k prehrani, ki pomagajo razkisati telo.




Anonimen -> RE: brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (30.5.2010 14:33:11)

zraven krompirjevih svaljkov mu lahko narediš jkabolčno čežano,ni teba omake.




Anonimen -> RE: brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (30.5.2010 14:37:13)

za kosilo mu lahko nardiš še rižoto z gobicami,zraven solata,juhe lahko špinačna ,brokolijeva,korenčkova,cvetačna,krompir pečen v pečici nadevan s česnom,polento s sajem ali polento z gobovo omako.trenutno se ne spomnim več,sej bo še katera kaj napisala.




eva1 -> RE: brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (30.5.2010 14:53:33)

¸Čaki, sama delam na abd. krg, kjer se med drugimi ukvarjajo(mo), tudi z kroničnim zaprtjem, pa še nikoli nisem slišala za tako dieto..poleg tega limona je kisla, pa ne zakisa človeka, ravno obratno..mislim, da je vse skupaj tule napisana ena velika bedarija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ...od koga pa je res tole dobil?




buči -> RE: brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (30.5.2010 15:01:37)

Dieto je dobil za 2 tedna, da začne normalno odvajat blato, saj ne bo trajno na tem. Hvala za ideje.




Felicita -> RE: brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (30.5.2010 15:40:00)

buči, glede na to da pišeš o zakisanosti telesa, predvidevam, da je dieto dobil od bioenergetika ali podobnega zdravilca. beljakovine v telo mora vnašat!!! sicer bo zaprtje še njegov najmanjši problem... beljakovine iz hrane so absolutno nujne za izgradnjo encimov, ki omogočajo normalno delovanje organizma, zato nujno potrebuje vsaj minimalni vnos beljakovin. esencialne aminokisline (iz kompleksnih beljakovin) se ne imenujejo zastonj esencialne.




Hope2 -> RE: brezbeljakovinska dieta - kaj kuhati? (31.5.2010 7:30:18)

Se strinjam s felicito in evo.
Buču raje pošlji svojega moža kam drugam po drugo mnenje, tole je totalno skregano in narobe. Naredil si bo še večje sranje, ne bi se s tem igrala




Stran: [1]