Življenje v Barbarigi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Počitnice na Jadranu



Sporočilo


abc99 -> Življenje v Barbarigi (30.5.2010 23:24:34)

Živjo!
Razmišljamo o nakupu stanovanja v BARBARIGI pri Fažani, pa nas zanima kakšen je kaj utrip poleti v sezoni in izven sezone - ker je kraj izrazito turističen.
Kako je kaj s trgovinami - a sploh je kakšna? Pa kakšen kiosk s časopisi in pekarna, prodajalna sadja. Kje je najbližja večja trgovina (v stilu Mercator, Konzum).
Kako pa je s kakšno pizzerijo in restavracijo, kioskom s sladoledi, a je poleti kakšen bife in fast-food (s hot dogom, krompirčkom...) na plaži?
Kako pa je zvečer? A je kaj življenja, da gre človek lahko na promenado, so kakšno igrala za otroke, mogoče postavijo kak ringelšpil in vlakce?
Kakšna je plaža, je kaj sence in kakšno je morje (čistost, ježki, ali je zelo mrzla)? Koliko je gneče? A je mogoče možnost najema pedalinov?
Verjetno je tam kar precej lastnikov Slovencev, pa upam da kakšen tudi na forumih sodeluje :) !

LP




kristinaj -> RE: Življenje v Barbarigi (31.5.2010 8:34:35)

mi imamo parcelo tam blizu in kakšenkrat se zaradi otrok zapeljemo tja, da gredo na vlakca, trampolin, plaže ne poznam, enkrat smo bili na plaži in se mi je zdela še kar v redu, vendar predaleč od naselja, pa še tiste sence so mi delovale poscane, pa še kej bi se našlo, glede na nočna popivanja.... 

imajo picerijo, pa tudi neko restavracijo, trgovino, par kafičev, trampolin, vlakec za male, pekarno, vse skupaj na 200m, prodajalno sadja, merkator je v puli, v vodnjanu so lani odprli mislim, da konzum, še kar velik...

meni osebno tam ni všeč, deluje mi kot cigansko selo, v razsulu, vse je nedokončano, če imam za it ven zvečer grem raje v fažano, ali pa sploh ne...

si že bila tam? ja bi se tja pred nakupom odpravila na dopust, da bi se prepričala...







Ribi Bibi -> RE: Življenje v Barbarigi (31.5.2010 9:39:45)

Voda je lepa in čista, ni mrzla. Poleti je fuuul gužva, pedolini za izposojo so.  V vodi je treba pazit na ježke, najbližja plaža je neuporabna, do ostalih je 10-15min sprehoda (ali par min z avtom). Senca je, ampak jo težko dobiš takoj ob vodi.
Manjša trgovina je odprta celo leto, večja je Konzum v Vodnjanu in Mercator (ter ostali) v Puli. V sezoni deluje pekarna, kiosk in štanti sadje/zelenjava. Piceriji sta dve, restavracija, sladoled, tudi na plaži je nek kafič. To so odgovori na tvoja vprašanja.
Iskren odgovor na to ali bi sama kdaj kupila stanovanje tam, je pa NE.




viv_ -> RE: Življenje v Barbarigi (31.5.2010 12:25:15)

Mi imamo hiško v Peroju, zraven Barbarige pa parcelo...

Kot so napisale predhodnice: toplo odsvetujem!




ajsek -> RE: Življenje v Barbarigi (31.5.2010 12:36:52)

Meni se pa Barbariga ne zdi nič kaj bistveno slabša od ostalih turističnih krajev v Istri. Zato pa nikjer severno od Splita ne bi kupovala stanovanja [sm=smiley1.gif]




kristinaj -> RE: Življenje v Barbarigi (31.5.2010 13:01:12)

ej vivRR potem sva pa blizu :)))




viv_ -> RE: Življenje v Barbarigi (1.6.2010 8:31:14)

kristinaj, kera ulca ste? Mi smo čist zadnja pred barbarigo "na mariču"




tažana -> RE: Življenje v Barbarigi (1.6.2010 8:58:07)

že dolgo je odkar smo bili tam na morju- pa ne bi hvala več šla tja.
vse povsod samo beton do plaže se vleče med hiškami, obala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] (vse polulano, pokakano) ko zapihlja vetrič iz nizkega grmičevja dobiš fajn vonjave pod nos [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image].
Bom nehala...
aja, na drugih plažah pa mi nismo bili samo na tej osrednji.

tudi jaz ti svetujem, da greš najprej tja na dopust pa boš videla.




kristinaj -> RE: Življenje v Barbarigi (1.6.2010 9:09:22)

mi smo, ko se spustiš s peroja dol proti barbarigi, je na levo portič, greš še 100m naprej po ravni cesti in na ovinku, takoj za kamnitim zidom zaviješ desno... se pelješ še 100m in si pri nas... parcela je longera, a nikjer ne piše, pred nami je pa "zeleni bor". predvidevam da letujete v hiški v peroju?




koala.cek -> RE: Življenje v Barbarigi (11.6.2010 14:28:22)

čisto odvisno zakaj bi imeli tam hiško. mi imamo apartma, vsako leto gremo za en teden na dopust, ampak v sami barbarigi smo dokaj malo časa. hiška je pač za spanje in uživanje. kot mesto mi je brezvezno. ampak sej zato imaš pa blizu pulo, pa potem ladje do drugih otokov, krasni izleti, zapeljemo se tudi do medulina,...itnd...pač nam je izhodišča točka. kakšen dan počivamo tudi ob plaži, senčka je, kakšno pivco, počitek, otroci čofotajo ob kamenčkih in to je to. ni pa to kraj ko bi rekel UAUAUAU. no pa meni je všeč ko je bolj mirno. imaš pa tudi restavracije, v poletni sezoni jih odpirajo kar po tekočem traku, tudi trgovina ( zeloo draga, zato kupujemo v diskontu ali pa imamo hrano s seboj ), štantki...pač tako na izi.




abc99 -> RE: Življenje v Barbarigi (13.6.2010 9:37:49)

Hvala vsem za odgovore. Na koncu smo se odločili, da bomo nakup zaenkrat dali malo na hladno. Tudi zato, ker apartma niti pod razno nima urejene dokumentacije. Kot takega pa si ga ne upamo kupiti, sploh ker je to na Hrvaškem.

LP




Stran: [1]