poroka na prostem (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


tea -> poroka na prostem (7.6.2010 12:11:46)

Najprej naj povem, da kar se tiče poroke, sem totalna nevednica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] Z mojim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] že 19 let tolčeva koruzo, zdaj se nama je pa porodila ideja, da bi za 20 obletnico koruzništva, zadevi naredila konec. Ampak rada bi čisto neformalno poroko, s piknikom za prijatelje, obred pa bi rada imela tam, kjer sva se spoznala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
Zdaj pa sprašujem vas, poznavalke, ali je to pri nas sploh izvedljivo. Torej, da se poročiva v naravi, nekje v hribih (dostop je z avtom[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) in kdo bi takšen obred sploh opravil?

lep dan, tea




vesna_b -> RE: poroka na prostem (7.6.2010 12:22:37)

varianta je - vse se da, vendar bosta mogla plačat...
največ boš izvedela na upravni enoti kraja, kjer se ta vajin kotiček nahaja...





Arwenko -> RE: poroka na prostem (7.6.2010 13:53:47)

Odvisno od upravne enote do upravne enote, ponekod se da brez težav, drugje komplicirajo za brezveze. Mislim da je zakonski pogoj, da je prostor pač primeren, imeti je potrebno tudi potrdilo lastnika/upravljavca prostora kjer se poročiš. Nekaj se plača, ampak strošek ni velik, v bistvu je nekaj malega takse ter potni stroški matičarja do kraja poroke. 




momo1 -> RE: poroka na prostem (7.6.2010 14:39:46)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Na upravno enoto se da vloga, ki jo pa ali potrbijo ali zavrnejo, lahko jim olajšaš, če poznaš kakšnega matičarja in se z njim prej dogovoriš, da je pripravljen prit tja naredit obred. Na upravni ti tudi povedo, kaj vse potrebuješ (na samem mestu poroke-pogoje). Možno se je tudi poročit na domačem dvorišču, tako da je res vse mogoče, celo v zraku...




carbene -> RE: poroka na prostem (7.6.2010 20:31:58)

IZVIRNO SPOROČILO: momo1Možno se je tudi poročit na domačem dvorišču, tako da je res vse mogoče, celo v zraku...

Veš, kje se v Sloveniji ne moreš civilno poročiti? V cerkvi ali celo samo pred njo... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image] Pa bi se verjetno marsikdo strinjal, da bi ta možnost močno olajšala tako logistiko kot znižala stroške.




Stran: [1]