Ne paše mi jest (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


nicimoja -> Ne paše mi jest (10.6.2010 9:04:53)

Živjo, noseča sem tam cca 3-4 tedne. Imam problem, da mi v želodcu "kruli", meni pa nikakor ne paše jesti. Sej sm lačna, ampak ni hrane, da bi jo pojedla, ne da mi smrdi, samo ne paše mi. Danes zjutraj (ob 6.00) sem npr. pojedla banano, spila Acti..l., popila kozarec vode, sedaj v službi (ob cca 8.00) sem spila kavico in pojedla pol žemljice. To je vse, meni pa še vedno "kruli", diši mi nič več. Sej čez kakšno urico bom šla na toplo malico, vendar ne bom pojedla veliko.

Ali je to kaj narobe za moj plodek, če mi ne paše preveč jest oz. mi skoraj skoz "kruli"?

Hvala za odgovore.




kristinaj -> RE: Ne paše mi jest (10.6.2010 9:56:58)

ko sem bila jaz noseča nisem pojedla niti pol toliko kot ti, začela sem s kavico in potem do kosila nič...  s plodom ne bo nič narobe, če boš jedla normalno kot vsi ostali, če si ti lačna, plod ne bo, ker bo črpal iz tvojih zalog, zato je nosečnost ena dobrih metod za hujšanje...




Soncchhek -> RE: Ne paše mi jest (10.6.2010 10:22:00)

Jaz sem dva meseca in pol doživljala nenormalne slabosti, bruhala + zaradi tega shujšala 9 kg...
Nič, prav nič mi ni pasalo jest....ampak se moraš včasih nekako prisilit....jedla sem kar naprej, ampak majčkene grižljaje...par žlic tega, par žlic onega, pač probaš... če ne gre ne gre....poskusiš kasneje. Pazi da boš jedla zelenjavo, sadje... da res ne boš lačna.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.6.2010 10:37:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ribica. -> RE: Ne paše mi jest (10.6.2010 18:40:55)

po moje tud ni panike, ješ dovolj. Jaz sem sicer proti koncu nosečnosti, pa zjutraj pojem samo kakšno jabolko, ker mi nonstop fali nekaj kislega. Včasih pojem pol jogurta, kruh ali kaj konkretnega pa ful redko. mi ne paše. POtem normalno kosilo, čez dan pa še kup zelenih kislih jabolk. Tu pa tam kaj sladkega in to je to.




Dadi -> RE: Ne paše mi jest (11.6.2010 13:42:38)

Tudi meni ne paše nič konkretnega že od začetka nosečnosti...paše mi sadje, tako da ga pojem ogromne količine, pa solata, paradižnik...Še vedno me mučijo popoldanske in večerne slabosti, zjutraj pojem najprej sadje potem pa še mislije z mlekom. Popoldne pa le kakšno solato, pa morda še malo priloge-krompirja, testenin...Meso mi pa sploh ne diši. Večerja pa nič-slabosti.
Poslušam svoje telo in jem tisto kar mi paše. ;) Falit ne morem...Sem pa v 13. tednu.




blaža -> RE: Ne paše mi jest (11.6.2010 13:45:03)


IZVIRNO SPOROČILO: Soncchhek

Jaz sem dva meseca in pol doživljala nenormalne slabosti, bruhala + zaradi tega shujšala 9 kg...
Nič, prav nič mi ni pasalo jest....ampak se moraš včasih nekako prisilit....jedla sem kar naprej, ampak majčkene grižljaje...par žlic tega, par žlic onega, pač probaš... če ne gre ne gre....poskusiš kasneje. Pazi da boš jedla zelenjavo, sadje... da res ne boš lačna.



hvala enako.

1 nosečnost - 10 kg
2 nosečnost -11kg [sm=smiley13.gif]

po mojem ješ čisto dovolj.




lana83 -> RE: Ne paše mi jest (16.5.2012 13:41:37)

Sedaj ko malo brskam po forumu, vidim da nisem edina ki ji ni za jesti. Sem 5 tednov noseča, s kar veliko preveč kg, prej ješča na ful, sedaj mi pa res ni ne paše! Dopoldne do kake desete ure samo kavo spijem, potem kakšen jogrut ali sadje, ob 16h kosilo in pol nekaj malega ker mam občutek da sem skozi napinjena in me peče zgaga. Saj to ni premalo ane? Upam de glede na to da imam od pre kar veliko "zaloge" , mi ne bo hudega! [sm=smiley1.gif]




lana83 -> RE: Ne paše mi jest (16.5.2012 13:44:52)

]




ninocka26 -> RE: Ne paše mi jest (16.5.2012 13:55:12)

Lana tudi jaz sem začela nosečnost s preveč kg. Danes sem v 36. tednu in sem pridelala 5,5 kg. Mi je pa od začetka bilo grozno slabo (brez bruhanja), dišala mi je pa samo zdrava prehrana (prej sem bila nora na sladko, Mcdonalds in podobno hrano). Sedaj jem pa veliko zelenjave in sadja, za meso se moram prav prisilit. Enostavno mi tako paše, mi je tudi dr. rekel, da v nosečnosti paše jesti tisto hrano, ki jo telesu primanjkuje. Nič se ne sekiraj boš videla, da bo vse OK, če bo telo rabilo ti bo že sporočilo.




lana83 -> RE: Ne paše mi jest (17.5.2012 12:07:11)

Hvala ninocka 26! Sem se že malo ustašila, ker moj fant mi itak non stop govori da moram jesti! [sm=zmeden.gif] Pa hudiča če človek ne more oziroma mi sploh nič ne diši!




Anonimen -> RE: Ne paše mi jest (17.5.2012 12:58:38)

Madonca Nicimoja, saj do 8ih poješ več kot jaz celo dopoldne [sm=smiley2.gif] [sm=smiley36.gif]
Meni do 3. meseca sploh ni pasalo jest in sem morda to kar si zgoraj naštela, pojedla v celem dnevu. Tako da ni panike, vse je ok [sm=smiley2.gif]




daisyb -> RE: Ne paše mi jest (28.5.2012 21:43:35)

zivjo,

meni pa je v zacetku slo ful za jest...sem pa mela tolk zanic okus po vsaki hrani, da mi je po hrani skoz obracalo. Zdaj sem v 18 tednu in se ze od zacetka trudim, da jem petkrat na dan (po navadi malic nisem nikoli jedla, pa tud vecerje bol malo)....pojem pa mal prevec sladkarij cez dan....skoz bi neki jedla. do sedaj sem se zredila malo manj kot 4 kg...kaj se bo v petih mesecih. No....sem pa zacela nosecnost z 43 kili, tako, da se se ne bom sekirala. V prvi nosecnosti sem sla gor 10 kg.




februarka2015 -> RE: Ne paše mi jest (5.9.2014 14:07:13)

Blaža, saj ne vem, ali bi ti rekla fino ali ti ni bilo tako fino, ker si imela že tako malo kg. Jest bi bila ful zadovoljna, če bi šlo v to smer. Jest sem se do 18. tedna zredila 5 kg, mislim, da je to nekje v mejah normale (pričakujem dvojčka, čeprav ne vem, kok ima to veze do 18. tedna), sem pa žal startala z veliko preveč kg (težko leto je za mano, med drugim tudi tablete). Sem precej žrla, če se lahko tako izrazim, do sedaj, sedaj se mi pa tole kar naenkrat umirja, skoz nekaj po malem jem, pa me sedaj po kosilu, ko sem popila še ene 3 dcl vode ornk tišči. Tako da bom še zmanjšala obroke. Upam, da se bo poznalo tudi na kg - da ne bo šlo več toliko gor.

Pušenjak pa pravi, da ne boste zaskrbljene, da tudi če se ne zredimo niti za 1 g v nosečnosti, ima otrok dovolj, da si bo sam vzel, kar bo potreboval :) Mogoče bi si nosečnost res lahko vzele bolj kot hujšanje kot kaj drugega hi hi




Stran: [1]