Migrena (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


dana -> Migrena (18.6.2010 8:59:09)

Ne vem če je že bla kdaj debata o tej nadlogi, zato bi jaz rada od vas izvedela kako tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] preprečiti, če sploh je to možno? Ali ste mogoče prišle do zaključka kdaj se pri vas pojavi, ali na to vplivajo kontrac. tabletke, prehrana, pramalo spanca, karkoli no?

Pri meni se je na začetku pojavljala 2-3 na leto, v zadnjih 3 mesecih pa že 5x. Saj vem, da nekatere doleti to pogosteje in si tega ne znam predstavljati, ker mene že en napad ohromi za cel dan, potem pa še 2 dni nisem taka kot je treba.

Za umiritev glavobola vzamem nalgesin 500 mg in počitek.
Kako se obnesejo tablete, ki so prav za migreno?

Pa če ima še katera kako domače zdravilo, pomoč bioenergetika, homeopatije, prosim za delitev izkušenj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




SMT3 -> RE: Migrena (18.6.2010 9:12:24)

Jaz jo imam vsak mesec.Dobim jo drug dan menstruacije.Zdaj sem dobila imugran-ti povem čez nekaj dni,kako je prijel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




dana -> RE: Migrena (18.6.2010 9:28:43)

SMT3 kako pa izgleda pri tebi napad? Kako hudo je?
Pri meni se vedno začne za avro, potem pa glavobol, vrtenje v glavi, izguba orientacije, včasih tudi bruham, tako da res edina stvar, ki pomaga je počitek in tišina.

No, ko boš pa sprobala imugran, pa poročaj.

Saj, če se bo pri meni to tako pogosto pojavljalo, bo tudi treba do zdravnika.




StrawberrY -> RE: Migrena (18.6.2010 9:29:48)

Mene vedno prime par dni pred M. Vzamem Relpax (pravočasno), grem ležat in mine.
Preden sem dobila ta zdravila, sem pa tud ležala, pa hladne obkladke si dajala, pa Nalgesin, pa ni bilo nič bolje. Enostavno nisem bila zmožna funkcionirat. Tako, da sem res vesela, da sem se potem končno odpravila do zdravnika, da mi je predpisal tablete.




dana -> RE: Migrena (18.6.2010 10:56:02)

Kaj to pomeni "pravočasno"? A ko se začne avra?




dory -> RE: Migrena (18.6.2010 12:35:57)

jaz še nisem ugotovila točno,kdaj me zagrabi...včasih je to drugi dan menstre, včasih kar tako...sem pa prišla do tega, da če TAKOJ, ko me začne katera polovica glave bolet, če vzamem lahko tudi nalgesin je ok...če odlašam je konec...začne se z močno bolečino na eni strani glave, slabostjo, bruhanjem...

še najhuje je, če se zbudim sredi noči z migreno...takrat ne pomaga nič več kot dva dni odležat...k sreči se mi to naredi 1x na leto...




Felicita -> RE: Migrena (18.6.2010 13:31:08)

IZVIRNO SPOROČILO: dana

Ne vem če je že bla kdaj debata o tej nadlogi, zato bi jaz rada od vas izvedela kako tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] preprečiti, če sploh je to možno? Ali ste mogoče prišle do zaključka kdaj se pri vas pojavi, ali na to vplivajo kontrac. tabletke, prehrana, pramalo spanca, karkoli no?



men jo sproži red bull oz. podobni energijski napitki, hitra sprememba nadmorske višine (vožnje z gondolo ipd) in dehidracija. mogoče še kaka reč, ampak za naštete sm zihr.
men ko zagrabi ne pomaga noben tablet, se morm zbruhat, potem ponavad vzamem ibuprofen in grem spat v temno sobo brez motenj. ponavad sm še 2 dni potem podrta.




SMT3 -> RE: Migrena (18.6.2010 16:39:39)

IZVIRNO SPOROČILO: dana

SMT3 kako pa izgleda pri tebi napad? Kako hudo je?
Pri meni se vedno začne za avro, potem pa glavobol, vrtenje v glavi, izguba orientacije, včasih tudi bruham, tako da res edina stvar, ki pomaga je počitek in tišina.

No, ko boš pa sprobala imugran, pa poročaj.

Saj, če se bo pri meni to tako pogosto pojavljalo, bo tudi treba do zdravnika.


bruham,tud dol me žene,glava boli in vrat,da jo komaj premikam,vrtoglavica...............aaaaaaaaaaaa katastrofa.Ja ja, paše mir in tema ampak moji punčki tega ne razumeta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




*sato* -> RE: Migrena (18.6.2010 20:58:19)

Tudi pri meni se začne drugi dan menstruacije, potem imam glavobol ponavadi še dva dni. Začne se z zamegljenim vidom, pogosto bruham in se komaj držim na nogah. Vzamem Olfen 100, počitek pa odpade -glede na to, da živim sama z dvema relativno majhnima otrokoma. Se pa zadnji dve leti to dogaja pogosto, recimo da je pri treh M letno mir. V času pa nosečnosti nisem imela niti enega rahlega glavobola, ne prvič in ne drugič.




zinčica -> RE: Migrena (18.6.2010 22:01:09)

Toliko, kot pa je mene glava bolela pa verjetno malo katero. Glavobole sem imela, odkar pomnim. S časoma so postajali vse pogostejši, okrog 21 leta pa so dosegli višek. Obležala sem parkrat na mesec, potem na teden, na koncu že vsak dan. Nevrologinja postavla diagnozo migrena in me filala s tabletami in pršilom za nos. Tedaj(10 let nazaj) je bil aktualen Imigran, ne vem, če še sedaj sploh obstaja. V glavnem, od uradne medicine nisem mogla pričakovat nobene ozdravitve, ker basanje s protibolečinskimi tabletami je šit. In sem se odločila za kiropraktika, ki je obenem bil tudi bioenergetik. Tip me je parkrat zložil, poravnal hrbtenico, vrat, tako so vse vretence pokale, kot da sem stara najmanj 100 let[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], bolelo pa ni nič. Šla sem parkrat, ne spomnim se več dobro, ampak enih 8x sigurno, se mi zdi, da v roku 2 mesecev. Cena tudi ni bila strašno zasoljena, okrog današnjih 40-50 € na en obisk. In kar je še najpomembnejše: pomagalo je. Od tedaj me glava ne boli več, oziroma me je samo še parkrat in še to v dosti bolj mili obliki. Evo, to je moja izkušnja z alternativno medicino. Sicer sem bolj zagovornik uradne, ampak meni v tistem trenutku niso znali pomagat. Tablete niso bile rešitev, so bile zdravljenje posledic in ne vzroka. Za tiste, ki imajo migreno na vsake kvatre enkrat, je recimo Nalgesin ok, jaz sem pač bila ekstrem.




Jančika_ -> RE: Migrena (18.6.2010 22:10:56)

Pri meni je migrena povezana s hormoni (tudi s potovanji - verjetno hitra sprememba nadmorske višine in obenem dehidracija, ampak predvsem s hormoni). Po prvem porodu so se mi zgleda nekako uredili, ker imam od takrat redne menstruacije, migrenske napade pa zelo redko (1-2x na leto; prej vsak mesec). Najhuje je bilo med jemanjem KT, takrat me je zvilo praktično vsak teden. V življenju ne mislim več vzet ene same KT, resno.

No, ko pride napad, mi pomagata dva Naprosyna, če ju vzamem pravočasno. Pred leti sem jemala Avamigran in Imigran, pa nista bila ravno ne vem kako fajn. Po enem od njiju (se ne spomnim, katerem), sem bila zadeta kot raketa, a ko je popustil, je prišel glavobol nazaj. 




dana -> RE: Migrena (21.6.2010 14:56:31)

Tudi jaz sem na KT in dajem veliko krivde tudi temu. Sem pa imela napade migrene tudi tekom obeh nosečnosti. V prvi sicer samo enkrat, v drugi pa 3x. Samo takrat itak hormoni delajo po svoje in je bilo mogoče to krivo.

Sem že večkrat razmišljala da bi nehala s KT, pa da vidimo kako bo potem. Ker migrene so se res začele takrat ko sem začela s KT[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].





baguSka -> RE: Migrena (21.6.2010 15:09:44)

nehi s KT in bo boljse. 100%!




dana -> RE: Migrena (22.6.2010 9:01:25)

A veš baguska, da sem že resno razmišljala o tem. Edina stvar, ki se je bojim, so akne, katere mi še vedno ne dajo miru pri teh letih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zaradi tega tudi jemljem KT, ker je edino takrat ok. No pa to je že za drugo temo.




pelin -> RE: Migrena (22.6.2010 20:52:58)

Men so se tiste prave migrenske težave pojavile po drugem porodu in to ponavadi zadnje dva dni menstre. Ko se mi je vse skupaj večkrat ponovilo, sem imela potem že kar nekakšen strah pred tistimi dnevi v mesecu, ker se mi je zdelo, da bom kar znorela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Prve dva dni menstre sem imela ponavadi takšne krče, da bi najraje  cel dan   skupaj ležala stisnjena v klobčič...potem je bil kakšen dan mir, nato  pa  še dva dni migrene. Ko se mi je ta migrena večkrat pojavila, sem znala znake že dobro prepoznat in pravočasno vzet zdravilo. Meni se je večkrat bliskalo pred očmi, vid sem imela zamegljen, ter nenavadno se mi je izostril vonj. Praženo čebulo in podobne zadeve sem zavohala že na km daleč in vse mi je smrdelo 100 na uro. Vse skupaj se mi je dokaj uredilo, ko sem s kontracepcijskimi  tabletkami prenehala. Očitno res vplivajo na te zadeve. Vse skupaj se mi je v milejši obliki vrnilo še , ko sem imela Mireno, zdaj pa sem končno tudi brez nje in se zaenkrat še najbolje počutim. Končno sem se znebila migrene, samo se mi zdi, da se mi zna hitro nazaj pojaviti, če se bomo veliko igral brez zaščite[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  




oktober80 -> RE: Migrena (28.2.2016 17:56:23)

jaz sem se rešila hudih migren in glavobolov.hvala bogu..imela sem težave od 13 leta,zdaj imam 35.od julija lani,v bistvu ko sem spremenila prehrano,se stanje izboljšalo tako,da nimam več napadov in migren.malo kdaj povezano z vidom in hormoni,ponavadi zaradi živil..čokolada in sir kot pišejo ni vse,ali pa sploh ni:) da ne dolgovezim,če koga zanima ,javitese v zs..lp




Stran: [1]