RE: Julijke 2010 - 2.del (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


tinca10 -> RE: Julijke 2010 - 2.del (2.8.2010 9:08:53)

Sporočilo Arrube:
Včeraj zvečer se nama je rodil najlepši Enej na svetu! Lep pozdrav vsem, Arruba




kenya -> RE: Julijke 2010 - 2.del (2.8.2010 10:57:58)

Čestitke arruba, za malega zamudnika eneja [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]

Naja7, držim pesti da si tudi že na poti v rim [sm=pikapoka2.gif] [sm=pikapoka2.gif]




samy1 -> RE: Julijke 2010 - 2.del (2.8.2010 11:43:14)

Živjo 
Dolgo me ni bilo na forumu ker smo imeli pokvarjen računalnik.  Sporočam pa da smo tudi mi dobili 26. 7 princesko, zdaj se že doma cartamo.




samy1 -> RE: Julijke 2010 - 2.del (2.8.2010 11:49:04)

Pozabila sem napisati da je naši princeski ime Lana in je bila težka 3580 g , velika pa 53 cm.




soncekray -> RE: Julijke 2010 - 2.del (2.8.2010 11:53:04)

Cestitke Arruba[sm=bravo.gif] Naja in vse ostale ki se cakate, pa da se zgodi cimprej.





naja7 -> RE: Julijke 2010 - 2.del (2.8.2010 12:13:52)

Ja pr nas gremo že v skrajnosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], noče in noče se naša princesa pokazat, danes v p so bili popadki zelo nizki, sicer na 5 minut, ampak je po vaginalnem pregledu g rekla, da je še zelo visoko in zacementirano...
V sredo imam spet pregled v p tokrat mi naredijo še UZ da vidijo koliko je plodovnice potem pa v petek sprožitev poroda, ker je 7 dan od roka, tako da sem rekla če pa že hoče pa naj počaka, da babi, dedi in stric pridejo iz morja, očitno hoče imeti vse nabobnane nakupu, meni sicer sploh ni všeč ampak dobro, že sedaj nas ima pod komando[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...




julij10 -> RE: Julijke 2010 - 2.del (3.8.2010 11:25:12)

Pozdravček vsem. Zdaj se lahko pa še jaz pohvalim in ponosno povem, da smo 27.7.2010 dobili sinčka Tevža- 3650, 52 cm.

Bila sva bolj dolgo v bolnici, ker ni pridobival na teži, ker je bil rumen. Porod so mi sprožili, ker sem imela premalo plodovnice, tako da sem 26.7. dobila tabletko za mehčanje mat. vratu, potem pa bi mi naj naslednji dan 27.7. ob 5ih zjutraj dali umetne popadke. No, okrog pol štirih me je začelo zvijat, tak da sem ob 4ih že bila v porodni. Ko me je babica pregledala je rekla, da je vse še zelo visoko in da sem odprta za en prst. Sem bla kr žalostna, ko sem si mislila kak se bo to vleklo. Imela sem svoje popadke na 2 minuti, ki pa so bli prešibki, so trajali premalo časa skup, zato mi je ob 5ih dala zraven kapalno, pol se je pa začelo na hard.Popadke sem mela na minuto in pol, trajali 45 sek., tako da je blo malo časa za počitek. Ker sem se odločila za epiduralno, je babica rekla, da me bo pregledala, da bo lahko potem poklicala anestezista, zato me je ob pol šestih pregledala in rekla, da je zdaj pa že vse čisto nizko in da ful hitro napreduje, čeprav meni se ni zdelo, glede na to, da sem bila še vedno sam za en prst odprta. No ob 6.15 mi naštimajo epiduralno, vendar mi je ni hotel nastavit na močno, ker sem bila premalo odprta, tak da je rekel, da me pride čez eno uro pregledat. Dal mi je neko minimalno dozo, ki bi naj čez pol ure začela delovat. Meni je ful dol tišalo, zato me babica vpraša, če mi slučajno kaj dol tiši, ko je vidla moje reakcije. Sem rekla da ful in me je zato še enkrat pregledala. Vsa začudena reče: Rodili bomo, 10 cm je odprto. Hitro pokličejo zdravnika, da mi predre mehur, vprašam jih še za Dianatal gel, kdaj ga bomo uporabili in mi rečejo da lahk od treh doz, le eno, ker je že prepozno, tak da so mi še to vstavli, potem pa sem začela pritiskat. Mela 4 popadke, na koncu bila kar zmatrana in Tevž je  ob 6.56 pokukal na svet. Rezana nisem bila, čeprav sem jih prosila naj prerežejo, ker ni in ni šlo ven, pa je babica rekla, naj se kr potrudim, tak da sem se pol res fuuul potrudla in bila le mal pretrgana.

Joj, presrečna sem bla. No, potem pa se res prikaže anestezist ob 7.15., da mi bo pojačal dozo, ampak takrat jebil tevž že umit in oblečen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Glede na to, da sem sedaj prvič vidla, kakšni so umetni popadki, saj sem prvič rodila s svojimi, moram priznat, da so ti res bolj boleči, je pa prednost to, da gre veliko hitreje. Ko sem prišla na oddelek me je od vsega še najbolj bolel kateter, ki so mi ga vstavili za epiduralno, saj sem mela iglo še celo noč v hrbtu. Ironija.

Skratka, vsem mamicam želim lepo dojenje, jaz sem imela totalno nabite, trde in boleče dojke, ki si jih niti s črpalko nisem mogla zmehčat, zato sem si pri osebni zdravnici zrihtala Syntocinon sprej, ki mi je sprostil žleže. Sem si naskrivaj v bolnici nt špricnila. Sem prosla za ta sprej v bolnici, vendar mi ga niso hoteli predpisat, saj sem bila že odpuščena in sem v bolnici ostala le še zaradi Tevža. Bedarija. Skratka, 3x sem si špricnila v nos in žleze so se sprostile, tak da nama zdaj dojenje lavfa, le mal bolj aktiven še mora bit, pa bo.

Če pa katera še čaka pa ji želim, da bo njen princ/princeska čimprej hotela ven, najbolje je res po naravni poti, čeprav moram priznat, da sem jaz bila kr srečna, ko so mi rekli, da bodo sprožli, ker me je čakanje ubijalo.

Lepo bodite in pa pa*




eelyy -> RE: Julijke 2010 - 2.del (4.8.2010 0:42:30)

Čer!!

Evo se vam javim 26.7 se nam je pridružila Lina teška 3420g in 52cm....vsem ostalim mamicam iskrene čestitke za malčke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

No ker sem bila odprta 3cm skoraj par dni se mi je začelo dogajati kakšne 2 ure me je zvijalo na 10 min in ko sva malega pustila pri tašči se je kar naekrat umirilo med potjo do porodnišnice ni nič kazalo...pokazala sem se in bila sem odprta 4cm,mene je kr strah prijel in sem med potjo jokala zaradi sinčka,ki je prvič ostal čez noč brez naju.No uglavnem šla sem na ctg,klistir in naenkrat nič več popadkov ostala sem na ctg v porodni sobi mojega so poslali domov in ko se začne dogajat naj bi ga pokličem,celo noč sem bla v porodni prav grozno je blo res.Zjutraj ob 7h pride babica se vse zmeniva in naj bi ob 8h dala antibiotik za streptoko in da bi začeli počasi ob predrtju mehura so se mi začeli popadki bolj stopnjevati in bolj močni so bili,predhavala sem z masko(sem bla čist komerana),uglavnem najhujš e je bilo pri iztisu sploh nisem znala potiskat kr zmedla sem in ustrašla ene 15min sem se kr matrala potem iz hrbta na bok in uglavnem te vse mine ko zagledaš tako majhno bitje in vse pozabiš....kljub bolečini ki res boli.

Ali katera črpa z črpalko mleko?...v porodnišnici sva se dojili brez nastavkov in sem mela grozne bradavice čist krvave tko da z nastavki je šlo bolje pačeprav ima močen refleks se kr muči da zagrabi in tudi pou urce parkart potegne in spet išče tko da se mi zdi škoda matrat ker se tud nenaje nič....mleka  zaenkrat imam fullll pri enem črpanju stisnem 80ml.

Punce lepo se crkljajte in rihtajte s svojimi malčki.lahko noč




Martinčka -> RE: Julijke 2010 - 2.del (5.8.2010 10:20:13)

no da kopiram svojo porodno zgodbo ki sem jo ćže napisala h korošicam.. kako je bilo torej v petek 23.7.:

zjutraj sva odšla z možekom že zgodaj v P kjer so mi naredili ctg in ni kazal nič od nič (a ne julij10?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])... potem pa sem imela pregled pri dr. in še preden me je pregledal so mi kar dodelili sobo, ker sem imela že v sredo bojde MV super in pripravljen... tako da ko sem se preoblekla sem kar dobila potem na pregledu svečko za še boljše mehčanje vratu, odprta pa sem bila 1-2 prsta... svečka je primla po 20min (umetnih popadkov nisem dobila!) in ob 9:30 so se začeli redni popadki na 5 minut... ob 11h sem imela spet ctg in ko sem šla na ctg je prišlo do razpoke ampak manjše in mi je malo odtekla voda na poti do stopnic[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ... ko sem prilezla do ctgja sem imela popadke že na 3 minutke in postajalo je vedno huje ker so se krči popadkov prestavili še na moje ledvičke in to me je pravzaprav najbolj bolelo... ker če ni bilo popadka so pa bolele ledvice! zaradi tega sem dobila spasmex in tekočino da smo malo umirili ledvice... okoli 13h so me premestili v porodno pod klimo (aleluja!) in tam smo predihovali vsak p0padek na dve minutki... okoli 15:00 sem sporočila možu naj pride v porodno in je prišel... začela sem dobivati popadke kjer je otrok pritiskal dol in babica je zagnala malo paniko da je to še prehitro saj sem odprta šele 2 prsta... seveda sama nisem smela potiskat kar mi je bilo najbolj grozno ampak samo predihovat... no ko je moj prišel k meni se je še hecal da sej čez pol ure bova imela hčerkico zunaj in da naj potrpim.. babica pa kar zmajevala z glavo (hvalabogu nisem tega vidla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] )... no in res slabih 30 minut kasneje me pogleda babica in reče da že vidi laseke in je poklicala zdravnika... ko je prišel zdravnik sem samo še trikrat potisnila (kakšno olajšanje da lahko še sam potisneš) in smo bili kompletni... nisem mogla verjet da je iztis tako lahek in da je že konec... če ne bi bilo popadkov bi lahko rodila 20x[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ... drugače pa je imela Valentina dvakrat ovito popkovino ampak očitno sem imela popkovino dovolj dolgo da ni bilo problemov...

posteljica mi ni šla sama ven in po eni uri so me uspavali in jo odstranili operativno... to me je najbolj zdelalo saj sem izgubila veliko krvi... kri imam še vedno slabo ter pritisk nizek in sem zato precej boga, ampak me moj sonček navdaja z največjo srečo na svetu in sem presrečna! domov sva šli 26.7.

babice v P so bile suuuuuuuper in tudi sestre na oddelku... dr. Kosi je itak zakon in res je cel oddelek za prehvalit!!! res ni P kakšna moderna zasebna klinika ampak osebje pa je bilo tako prijazno in res prav vsi so mi delovali tako domače in srčno da nikakor ne razmišljam da bi drugič rodila kje drugje... upam pa da bodo do drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  imeli Ultivo ker bi med popadki prav prišla...
drugače pa je bil najlepši del poroda Iztis dojenčka in za nič na svetu ne bi zamenjala tega občutka ko začutiš da je dojenček prišel ven... tako da če se le da drage moje, ne vzemat EA ker si prikrajšan za čudoviti občutek!

Naša Valentina je sedaj super pridna... zajoka le kadar je lakota huda in kadar jo mami predolgo umiva ali jo kaj začrviči.. jokec je pa bolj podoben mačjemu mjavkanju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...

lepo bodite in se še beremo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

julij10 sem ti že mislila poslalti zasebno sporočilo kaj se je pri tebi potem dogajalo, ker sem vsak dan hodla mimo drugih sob in špegala če kje ležiš pa te ni bilo videt...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] no samo da smo zdaj rešeni in se cartamo a ne?!

naja7 upam da si že v P, drugače pa ti želim jutri vse najlepše!




arruba -> RE: Julijke 2010 - 2.del (8.8.2010 18:19:22)

Zdravo,

najbrž moje zadnje javljanje na tej temi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sem ravn gledala za nazaj in ugotovila, da je moj zadnji post poslan pol ure, preden mi je odtekla voda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Doma smo od četrtka, ampak se nisem nič kaj prej javila, ker sem rabila mal časa, da se sestavim - je bil porod precej težaven. Zdaj se počasi navajamo en na drugega in nam že kar dobro gre!

Upam, da ste vse s te teme danes že mamice in se beremo na starševskem čveku!




Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 32 33 [34]