čebelica11 -> RE: Decembrke 2010 II.del (25.11.2010 12:58:06)
|
Živjo. Vsem najlepša hvala za čestitke. Naš malček pridno spi, tako da lahko na hitro malo preletim, kaj ste napisale. Kar se vložkov za po porodu tiče, toplo priporočam Masmi (se dobijo v DM-u), prav za ženske po porodu, dobijo se tudi na internetu http://www.ekolife.si/si/bombazni-materinski-vlozki-100-bombaz-10-kom-i577.shtml . So sicer malo dragi, ampak ravno prave velikosti in res bombažni, ker v porodnišnici LJ se dobi sicer 40 vložkov, ampak so velikosti normal, kar je bilo meni ža na pogled premajhno za prve tri dni po porodu. Jih pa koristim zdaj. Sicer pa še za tiste, ki boste rodile v porodnišnici LJ (jaz sicer nisem imela te porodnišnice v planu, ampak se je zaradi komplikacij z mojim zdravjem tako izšlo). Osebje se je meni zdelo prijazno, včasih kakšna sestra ponoči malo sitna, ampak tako pač je, imajo kdaj tudi slabo noč. Vsak dan 2x se dobi sveže perilo za tuširanje (spalna srajca, mrežaste hlačke, brisača). Kot sem že napislala, vložki ravno niso primerni za prve dni (vsaj zame ne). Hrane je dovolj, pri vsakem obroku se dobi še nekaj zraven za vmesno malico. Pa redno nosijo svež čaj in dvakrat na dan tudi mleko, tako da je tudi za žejo poskrbljeno. Meni je sicer pasalo piti še kaj drugega (ker piti je pa res treba veliko), tako da mi je moj prinesel še kakšno plastenko vode z okusom. Mogoče blazinice za dojenje kot obvezni pripomoček, ker meni je začelo tretji dan kar precej iztekati mleko (med obroki) in sem bila zelo vesela, da sem imela s sabo tudi modrček za dojenje in blazinice. Ker sicer je kar hitro tista spalna srajca vsa mokra. :) Porodno zgodbo pa napišem kdaj drugič. Zdaj grem pa še kaj drugega postorit, predno se malček zbudi. LP
|
|
|
|