telovadba v ZS Šiška (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Varna vadba v nosečnosti



Sporočilo


PC Baby -> telovadba v ZS Šiška (2.8.2010 12:11:34)

Če je katera hodila tja na telovadbo za nosečnice, bi prosila za informacijo kako izgleda. a so samo keglove pa dihalne vaje itd, ali je tudi kaj aerobne vadbe pa za moč itd?




Anonimen -> RE: telovadba v ZS Šiška (19.8.2010 14:08:00)

Živjo,
tam je povdarek na krepitvi mišic medeničnega dna, povezuje se pa v kompletno vadbo: ogrevanje, nekaj aerobnega, vaje za moč in gibljivost, ohlajanje - sproščanje.




Teyla -> RE: telovadba v ZS Šiška (22.8.2010 9:41:12)

Kdaj pa naj bi začel hoditi-v katerem tednu mislim? Ali to ne igra nobene vloge?




Anonimen -> RE: telovadba v ZS Šiška (22.8.2010 12:32:25)

Načeloma takoj, ko veš, da si noseča, nekatere pa zaradi psihološkega efekta počakajo, da se zarodek res dobro prime. Šlo naj bi zares le za psihološki efekt, saj kontrolirana vodena vadba ne sme imeti vpliva na zarodek v negativnem smislu (pač, če je useojeno, je in bi se itak zgodilo). Hodijo pa tako dolgo, dokler jim ustreza. Nekaj takih sem poznala, ki so šle skoraj dobesedno po vadbi rodit - brez problema. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image]

Dobro je vedeti katere aktivnosti se boš lotila, saj naj ne bi poskušala z neko vadbo, ki je do sedaj nisi bila vajena (naj bo primerljiva z intenziteto aktivnosti, ki si jih izvajala do sedaj - ne začneš npr. z BodyPumpom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). Če nisi bila preveč aktivna prej, si pa na začetku nosečnosti pa priporočam, da začneš postopoma in sproti prilagajš tempo vadbe / aktivnosti, ki pa naj bo redna in čim dlje (seveda, glede na počutje in priporočila G).

Da se da biti fit čisto do konca pa še en link, po katerem tudi sama rada pomigam, kadar je le prilika: http://www.youtube.com/watch?v=Iky91MOgMzY&feature=related  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Aja, še to - mislim, da v avgustu tam vadba ne poteka. Je treba policat sestro Valerijo Palkovič, ki bo vedela, kdaj začnejo s termini pa na seznam se je itak treba dat. Je pa vse odvisno od števila zainteresiranih, tako kot povsod.

Javi, kako si se odločila (kam, kdaj, kakšno vadbo in kako gre). Pa srečno!




Teyla -> RE: telovadba v ZS Šiška (22.8.2010 13:10:19)

Sunny Su hvala za odgovor. Pilates me zelo mika, ampak je kar drag.
Mogoče ve katera, če obstaja na Viču ali Rudniku kaj podobnega kot v Šiški? Sem iskala, pa ne najdem nobenega podatka. 




micka123 -> RE: telovadba v ZS Šiška (25.10.2010 17:28:06)

Živjo! Vadba blizu Rudnika oz. Viča je v Trnovem v novem Domu starejših občanov Trnovo v prostorih fizioterapije. Vsak torek in četrtek od 17:45 - 18:45.
Več info: www.sd-metulj.si




Stran: [1]