izguba teže z orbitrekom (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


morje10 -> izguba teže z orbitrekom (6.8.2010 20:10:27)

Ne bi rada hujšala z neko dieto, ker se pri meni ne obnese (sem shujšala in nato ponovno pridobila -  ločevalna 90 dni) in rada bi shujšala 5-10 kg. Rada bi si tudi utrdila telo, zato sem razmišljala, da bi pazila pri jedi in zmanjšala predvsem večerje. Predvsem bi pa uporabljala orbitek vsak dan 45 minut ali vsaj 4x tedensko.
Zanima me, če ima katera kakšne izkušnje.




juniorka -> RE: izguba teže z orbitrekom (7.8.2010 2:25:25)

Ja, dobra varianta! Poskusi nekje 1 uro, pa pulz med 120 in 130. Jej zdravo, veckrat po manjse obroke, nekje vsake 2,5 uri. Men je uspelo v enem mesecu zgubit 6kg na tak nacin, pa sem vec pojedla v celem dnevu kot prej...
Veliko uspeha!




morje10 -> RE: izguba teže z orbitrekom (8.8.2010 9:05:21)

Hvala, juniorka. A si bila na orbitreku vsak dan in si še vedno za vzdrževanje?
Bom poskusila, saj mislim, da je na dolgi rok to edino najboljše.




linči 312 -> RE: izguba teže z orbitrekom (10.8.2010 11:54:03)

jaz sem letos aprila začela z orbitrekom in pravilno prehrano (večkrat po malem in to prav vse, tudi sladko)

brez pretiranega napora sem shujšala za cca 7 kg. čeprav sploh ne gre tolk za izgubo teže, kot pa za oblikovanje postave in boljše razpoloženje.

sem pa 4x na teden na orbitreku po cca. 45 minut in pazim da pulz ne grel višje kot je 80% intenzivnosti za mojo starost. tole si lahko izračunate tule :http://srd-lozice.naspletu.com/CLANKI/TEK/Fskalkulatornetrenirani.htm

je pa tako, da jaz ob teku na orbitreku res uživam in vmes gledam tv. je super in čas tako hitro mine, da bi še kar gonla orbitrek, če ne bi imela še kaj druzga za narest (otrok, mož, večerja, likanje,...). mi sploh ni težko. v bistvu me je zadeva malce zasvojila. nej pa povem tudi, da se večkrat pregrešim s sladkarijami, ampak zaradi fizične aktivnosti, ki je stalno prisotna, se mi zadeva sploh ne pozna.




Poka -> RE: izguba teže z orbitrekom (16.8.2010 14:19:14)

Imam nov orbitrek, ki mi ga je moj kupil za rojstni dan. Je bil kar precej drag, ker je v bistvu že skoraj profesionalen - želela sem, da je združljiv s Polarjem in ti meri pulz. Težavnostne stopnje se menjajo avtomatsko, ima kar nekaj programov, med temi tudi program za izgubo maščob. Imam sicer raje intervalni trening.

Koliko mi bo uspelo, ne vem - jaz moram spremenit prehrano, če želim rezultate. Been there, done that...

Če primerjam fitnes in orbitrek, tudi če je vadba še tako intenzivna, prinese fitnes boljše rezultate. Tudi ko sem merila s polarjem, pri vadbi z utežmi porabiš več kalorij. Za to sicer trenutno nimam časa - niti prostora, da si kupim uteži za doma, pa bo orbitrek kar OK. Vadim po 6 x na teden 45 minut. Včasih sem s kolesom tudi po uro in pol in popoldan še fitnes, tako da je moj cilj ura in pol dnevno.




Stran: [1]