vaginalni pritisk (drugi trimester) (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


spaghetek -> vaginalni pritisk (drugi trimester) (12.8.2010 13:28:44)

Ze skoraj en teden imam vaginalni pritisk, ki se poveca cez dan. Mam pac tako sluzbo, da vecino casa presedim. Ne vem tocno kako naj opisem ta pritisk kot pa kot da otrok pritiska iz maternice proti notranjosti vagine. Ni sploh bolece, ampak samo neprijetno. Ko sem to omenila ginekologu me je samo cudno gledal, kot da ni se nobena nikoli to omenila.

Trenutno sem noseca 17t4d. A je imel se kdo podobne izkusnje?




DragonLady -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (12.8.2010 18:35:01)

Hmmm....nekam znano vse skupaj, hehe. Tudi jaz delam, 8 ur samo sedim in mi moja mala (noseča sem cca. 22 tednov) že konkretno daje po duši, hehe. Jaz čutim neprijeten občutek v mehurju iz za sramno kostjo, sploh, če se sklonim. Kot da me vsakič prime na vodo. Ni težava, če maš wc v bližini, hehe.
Aja, v primeru, da te začne boleti sramna kost, to povej ginekologu. V najslabšem možnem scenariju ( ne paničari brez potrebe in pravilne diagnoze ginekologa, prosim) obstaja možnost, da ti poči sramna kost.

Mislim pa, da je to pač ena od tistih malo manj prijetnih tegobic vsake nosečnice...uživaj, privošči si kavico na sončku, kake dobre orehove palačinke in veliko sreče celi družinici!




spaghetek -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (12.8.2010 20:57:17)

Sem bla danes pri zdravniku, ki je ugotovil, da imam vnetje mehurja in mi je dal antibiotike. Baje da to lahko povzroci obcutek pritiska. Edino kar lahko zdej, je da cakam 5 dni do konca jemanja antibiotikov in vidim, ce bo res razlika.




isobel -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (12.8.2010 21:04:49)

IZVIRNO SPOROČILO: DragonLady
Aja, v primeru, da te začne boleti sramna kost, to povej ginekologu. V najslabšem možnem scenariju ( ne paničari brez potrebe in pravilne diagnoze ginekologa, prosim) obstaja možnost, da ti poči sramna kost.


Mene vedno zelo  zaboli sramna kost, ko se vstanem iz sedečega položaja!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley22.gif[/image] Ginekologu tega nisem omenila, ker sem menila, da je tako pri vseh!




janja neza -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (17.8.2010 12:06:32)

Živijo,

Tudi jaz se že nekaj časa soočam z pritiskom v nožnici...zelo smešen občutek, neboleč, ampak neprijeten (kot bi nekaj direktno pritiskalo na nožnico).....
Povej, kakšno preiskavo so tebi naredili, da so ti odkrili vnetje mehurja? Ker mene samo čudno gledajo...noseča sem 19t in so me dali na bolniško....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]...malo me je strah...držim pesti za vse nas, da bo OK [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




janja neza -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (17.8.2010 12:20:12)

Živijo,

Tudi jaz se že nekaj časa soočam z pritiskom v nožnici...zelo smešen občutek, neboleč, ampak neprijeten (kot bi nekaj direktno pritiskalo na nožnico).....
Povej, kakšno preiskavo so tebi naredili, da so ti odkrili vnetje mehurja? Ker mene samo čudno gledajo...noseča sem 19t in so me dali na bolniško....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ...malo me je strah...držim pesti za vse nas, da bo OK [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




spaghetek -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (17.8.2010 12:44:55)

Men so ful paniko zagnali in so mi rekli, da moram takoj na urgenco na porodniski oddelek.
Tam so mi naredili pregled, kjer so ugotovili, da je maternicni vrat popolnoma zaprt in da plodovina ne uhaja. Potem so mi se odvzeli bris in urin, kjer so mi v urinu odkrili, da imam vnetje mehurja in so mi dali antibiotike.

Ginekolog mi je rekel, da ce ni krvavitve ali krcev in ce je maternicni vrat zaprt, potem je vse ok in da ni razloga zakaj bi morala pocivat.

Danes je cetrti dan od kar jemljem antibiotike in pristisk se preminja. Pred dvemi dnevi ga skoraj nisem cutila, vceraj pa se je vrnil in danes ga tudi cutim, ceprav ni mocen. Zdi se mi, da vec kot sedim bolj pritiska. Ne vem, kaksne so tvoje izkusnje. A te niso dali na kaksne preiskave?




janja neza -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (17.8.2010 18:03:21)

Hei,

Hvala za odgovor. Ja, ko me je prvič tiščalo so me pogledali, pa je bilo vse OK. Ampak mene tole tiščanje muči sedaj že zelo dolgo, več kot 1 mesec...ravno včeraj sem bila pri GIN, ampak ni naredil UZ, samo poslušal pulz, ker imam naslednji čet UZ...mene je pa strah...v vodi verjetno niso nič našli, če mi niso ničesar rekli...
Imam tudi bolečine v spodnjem delu na desni in občasno levi strani, ampak to je utemlejil z raztezanjem maternice...
Vem samo to, da sem brala da tole tiščanje ni OK...ne vem pa iz kje izhaja...zelo malo je napisanega o tem...

Jaz ne vem kaj si naj mislim...morda drugo mnenje?




spaghetek -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (17.8.2010 18:10:14)

Kaj pa vem. Mene tisci ze vec kot dva tedna, ampak niti ginekolog niti babica se ne razburjata prevec glede tega. Sla sem celo k splosnem zdravniku, da vidim, ce mi bo on znal kej drugace povedat, pa tut nisem dobila nobenega odgovora.

Meni so na urgenci delali tudi UZ in se en mam cez dva tedna, tako da nimajo v planu delat nic vec.

Edino kar sem zasledila na internetu, da je blo podobno je blo, ko se je ena pritozevala nad istimi simpromi in so ji potem ugotovili, da ima pruh. Ne vem, ce je mozno, da je mogoce to to, ampak potem bi se videlo ko so mi delali pregled, ampak je reku ginekolog, da vse zgleda ok.

Kaj pa vem... sej ce je z otrokom vse ok, potem me tudi ne moti, da mam pac ta neprijeten obcutek. Res pa bi rada, da mi nekdo koncno pove, ce je to posledica vnetja mehurja ali pa je kaj bolj resnega.




severnica77 -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (18.8.2010 10:55:02)

Tudi jaz sem imela takšen občutek, prvič se je pojavil tam v 24 tednu. Trajal je kakšne 3 dni pa ponehal. Sedaj sem v 28 tednu in se občutek ni ponovil. Bomo videli kako bo naprej. Kakšen teden pred tem sem imela tudi UZ pa je bilo vse o.k.

Sicer pa imam tudi jaz sedeče delo.
Me pa zelo zanima kako je s tem, ker res kaj dosti na to temo ne najdeš.




janja neza -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (18.8.2010 13:09:31)

Ja, res je, na to temo ni skoraj nič napisanega, zdravniki pa tudi nič ne vedo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Jaz sem zasledila, da ni OK, če te tišči v nožnici, nikjer pa nič ne opiše kaj lahko naredimo.
Jaz sem bila včeraj zopet na urgenci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], pa kaj več od tega, da ti pogledajo ali je maternični vrat zaprt, ne vedo.
Edino kar so mi še rekli je, da se lahko pojavi tudi zaradi težav s črevesjem (zaprtost), ampak malo verjetno. Ena ginekologinja mi je celo rekla, da to slej kot prej mine in ni nevarno, je pa potrebno spremljati...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Meni je občutek strašen, ker velikokrat kar mislim, da mi bo kaj ven padlo - strah je potem tisti, ki me ovira.

Ampak ja, z našimi pikolo malčki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]je zaenkrat vse OK in upam, da tako ostane do konca...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Držim pesti za vse vas, če kaj novega izveste pa le na dan z besedo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




spaghetek -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (19.8.2010 16:43:25)

Jst ne vem vec kaj naj si mislim. Sicer pa pritisk pride in gre. Recimo vceraj nisem cutla nic, danes se je pa spet pojavil. Sploh ne vem koga naj vprasam vec :( Res upam, da bo vse ok.




janja neza -> RE: vaginalni pritisk (drugi trimester) (19.8.2010 21:02:11)

ej, tudi jaz. Tako da, držimo pesti in bo OK[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Jaz imam naslednji čet morfologijo pa umap, da mi kaj več povedo...
Sicer pa razmišljam o obisku zasebnega ginekologa...pozna kdo kakšnega res dobrega v NM ali LJ?




Stran: [1]