brez vinjete? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


tanjusi -> brez vinjete? (27.8.2010 15:42:11)

Ker se zeeelo redko vozimo po avtocestah je nimamo, tista ko smo jo pa rabli za na morje je pa že potekla [sm=smiley1.gif], zdaj me pa zanima ali se da prit v Maribor do porodnišnice brez vinjete, prišli bi pa po stari cesti iz smeri Slovenske Bistrice?




zmajaz -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 16:29:58)

Ja - seveda se da. Od začetka se je vinjeta kao zahtevala tudi na obvoznici vmes (kar je bil čisti nesmisel, ker tisto vmes ni avtocesta, če so sami semaforji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), ampak to so potem ukinili in zdaj se da komot priti po stari cesti brez vinjete v mesto.




petea -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 16:47:58)

zmajaz,
to pa mi ni znano, da bi naj na vpadnici v MB (med koncem AC in Obijem) kadarkoli zahtevali vinjeto.

tanjusi,
vsekakor se po stari cesti da brez problemov brez vinjete pripeljati v MB, za semaforjem po tabli za začetek Maribora se moraš držati desnega odcepa, od tam pa je več verzij, odvisno, kako dobro poznaš MB. Bistvo je, da moraš na enem izmed naslednjih križišč zaviti levo, nato pa na križiščih z Ljubljansko ulico desno, nato pa peljati do UKC-ja.

Če prečkaš Dravo, si predaleč in se moraš na krožišču obrniti.




tanjusi -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 17:36:17)

ko sem bila lani v mb sem prišla do obija, tja pa je potem prišla pome kolegica z avtom in vinjeto, zato pa vprašam[sm=smiley1.gif]
hvala!




zvesta -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 17:53:17)

ja, seveda se da....od hoč do centra mesta ne rabiš vinjete...




Sanjela -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 18:02:30)

Najlažje ti je od Obija se pelješ do semaforja pri lidlu greš levo,da zapelješ levo pred lidlom,pelješ ravno skoz do križišča zaviješ desno in potem samo ravno do prvega križišča,prečkaš proletarskih brigad,pelješ še ravno do improviziranega krožišča,kjer pelješ na ravnost skozi krožnega prideš do tračnic jih prečkaš in si pri UKC-ju.Upam,da sem dovolj razumljivo napisala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tanjusi -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 18:05:02)

hvala vam vsem... ne bo treba vinjete[sm=smiley36.gif], samo lani je očitno bila potrebna [sm=zmeden.gif]




Sanjela -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 18:07:32)

Od Hoč do MB nikoli ni bila potrebna vinjeta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zmajaz -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 19:12:59)

IZVIRNO SPOROČILO: petea
zmajaz,
to pa mi ni znano, da bi naj na vpadnici v MB (med koncem AC in Obijem) kadarkoli zahtevali vinjeto.

Dars je ob uvedbi vinjet objavil karto, kjer je bilo označeno, kje je potrebna vinjeta, in na tisti ta prvi verziji karte je bil tisti del, ko zaviješ z AC in se pelješ čez semaforje mimo merkurja, rutarja itd. tudi označen, da je potrebna vinjeta - vem, ker sem prav namensko gledala tisti, del, ker smo se enkrat spraševali, če jo rabiš tam ali ne. Ampak pozneje so pa karto popravili in na zdajšnji karti je tam vmes narisana prekinitev.




mamamajča -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 19:58:40)

Ja midva najprej tud nisma vedla, če rabima tam vinjeto al ne. Samo če greš nazaj za bistrco, pa zaviješ dol tik pred znakom za vinjeto in se mi zdi super, da je to tak. Ker za tistih par m obvoznice je res zgrešeno vinjeto kupovat.
Mi vedno hodimo po stari cesti...




katy83 -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 20:39:33)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: petea
zmajaz,
to pa mi ni znano, da bi naj na vpadnici v MB (med koncem AC in Obijem) kadarkoli zahtevali vinjeto.

Dars je ob uvedbi vinjet objavil karto, kjer je bilo označeno, kje je potrebna vinjeta, in na tisti ta prvi verziji karte je bil tisti del, ko zaviješ z AC in se pelješ čez semaforje mimo merkurja, rutarja itd. tudi označen, da je potrebna vinjeta - vem, ker sem prav namensko gledala tisti, del, ker smo se enkrat spraševali, če jo rabiš tam ali ne. Ampak pozneje so pa karto popravili in na zdajšnji karti je tam vmes narisana prekinitev.


ja, je blo tak v začetku. Zagotovo.




klaja -> RE: brez vinjete? (27.8.2010 23:38:33)

To se pravi tisti del mimo Rutara se ne rabi vinjete, od kje naprej pa je potem spet potrebna, recimo če greš za Šentilj. Od Melja dalje, ali že  takoj za Obijem, ko greš naravnost in ne za center mesta?
Pri nas je še slabše, ko je v Pesnici že pred krožnim znak za vinjeto, da bi jim človek vrat zavil.




petea -> RE: brez vinjete? (28.8.2010 7:38:31)

klaja,
če se pelješ iz Sl. Bistrice v MB, je za za tablo za naselje MB (malo naprej od Rutarja in Obija) najprej semafor, nato pa razcep cest. Vinjeto rabiš od razcepa, če se spustiš po levi cesti navzdol, če pa greš desno v center MB, pa vinjete ne rabiš.

Glede pesniškega krožišča: zanj NE rabiš vinjete, tako da če greš iz Pesnice na krožišče, zaviješ pa na izvoz za staro cesto za MB, lahko pelješ brez vinjete. Preverjeno na DARS-u, pa tudi logično je, če pogledaš, kje stojijo znaki za začetek oz. konec avtoceste in hitre ceste.

Glede karte območij, kjer je obvezna vinjeta:
to je pa še en dokaz, da se pri nas marsikaj dela šlampasto in samo v pisarni, potem pa je potrebno ogromno nepotrebne energije porabiti za odpravljanje neumnih napak. Glede na to, da je vinjeta obvezna samo na AC in hitrih cestah, jaz gledam samo, kje so postavljene te table - če jih ni, nimajo pravice zahtevati vinjete. In pika.




klaja -> RE: brez vinjete? (28.8.2010 8:35:27)

Petea hvala za odgovor, ampak tabla za vinjeto pa iz Pesniške strani stoji pred krožiščem. Sicer to ni logično, ker če se pripelješ iz Pesnice in bi rad prišel na staro cesto za Mb (Šentiljsko), potem ti ne preostane druga, kot pa da pelješ skozi krožnega.




petea -> RE: brez vinjete? (28.8.2010 8:50:38)

klaja,
vem, kje stoji tista tabla za vinjeto.
Meni je logično, da se lahko pelješ po AC in hitri cesti samo z vinjeto, table za vinjete pa so samo informativne narave.

Pesniško križišče je bilo že večkrat predmet raznih debat, moja varianta pa je pravilna.
Da sem potrdila svoj prav, sem dragemu na ljubo pred nekaj tedni klicala na DARS, da so mi povedali, da je pri vožnji s stare ceste na staro cesto preko krožišča dopustno voziti brez vinjete, saj krožišče ni ne del avtoceste, ne del hitre ceste. Podatek pa smo potrebovali za obiskovalca iz Avstrije, ki bi za vožnjo do nas drugače potreboval vinjeto samo zaradi tistih nekaj deset metrov kroženja.

Iz Pesnice pa so verjetno tam postavili tablo, da ne bi na krožišču marsikdo na (skoraj) vsakem izvozu vozil vzvratno in oviral prometa, potem pa bi se izgovarjal, da ni mogel vedeti, da za večino izvozov rabi vinjeto in kje ne. Bi pa obvestilo lahko rešili dooostiii bolj pametno.
Če bi hoteli, seveda. Zdaj pač najverjetneje igrajo na strah in nevednost ljudi, zaradi česar si veliko več voznikov kupi vinjeto, mar ne?




klaja -> RE: brez vinjete? (28.8.2010 9:11:29)

No vredu, potem pa že drži tole, hvala za razlago!




Sanjela -> RE: brez vinjete? (28.8.2010 9:15:11)

Se strinjam z tabo Petea za zadnji stvek pa sploh.Res nisem vedla,da tako poteka,ker nisem nikoli kontaktiralaDARS.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]Zmerom ko grem v A grem po stari cesti in sem zmerom raje šla po drugi strani,ker ne rabim vinjete.Je pa res logično in ni mi padlo na pamet,da se bi pozanimala kako je to,ker res krožišče ne more biti avtocesta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




petea -> RE: brez vinjete? (28.8.2010 9:25:50)

Joj, da me ne bo kdo napačno citiral!

Krožišče je načeloma lahko del AC, samo konkretno pesniško krožišče ni, saj se table za AC in hitre ceste začnejo za izvozi.

Vem, da v Avstriji imajo velika krožišča tudi na AC.




Sanjela -> RE: brez vinjete? (28.8.2010 9:28:55)

Ne se bat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]sem razumela ja da se gre samo za pesniško




Stran: [1]