Pravila za vožnjo psa? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


titania -> Pravila za vožnjo psa? (21.9.2010 16:23:03)

A obstajajo kakšna posebna pravila za vožnjo psa v avtu?

Mora biti prepasan, mora biti zaščitna mreža,.. Ali se lahko kar prosto giblje?

Rada bi ga peljala tudi kam dlje, pa ne vem kakšna so pravila?




water lily -> RE: Pravila za vožnjo psa? (21.9.2010 16:31:39)

Se ti zdi varno vozit žival kar tako.....prosto?

po zakonu mora biti pes locen od voznika.
Lahko je v prtljazniku za pregradno mrezo, v prtljazniku v boxu, lahko je na zadnjih sedezih in pripet s pasom, na zadnjih sedezih, ki so od sprednjih loceni z mrezo/pregrado, ce imas manjsega psa, je box lahko tudi na zadnjih sedezih.




Splišni -> RE: Pravila za vožnjo psa? (21.9.2010 17:23:47)

Moj je zadaj na polici, da vsi mislijo, da je okras.




enea -> RE: Pravila za vožnjo psa? (21.9.2010 17:28:41)

preberi
pa še tole, citiram iz ene strani:
MED VOŽNJO
Med vožnjo z avtomobilom lahko psi sedijo na zadnjih sedežih ali v zadnjem delu vozila s tremi vrati ali karavana. Majhne pse in psičke morate prevažati v posebnih košarah za pse. Najboljše so kletke ali plastične košare, ki jih lahko pripnete na sedež ali na dno vozila. Če pes potuje na sedežu, ga morate pritrditi z varovalnim pasom, ki se namesti na avtomobilske varnostne pasove. Ta pas pomaga preprečevati poškodbe pri psu in potnikih. Kaj pa, če potujemo z letalom? Če želite potovati z letalom, se pri letalski družbi pozanimaj te o pravilih glede prevoza psov. Psi potujejo v prostoru za tovor v posebej oblikovanih potovalnih košarah. Vedno pridite na letališče dovolj zgodaj, saj letalske družbe najprej poskrbijo za tovor. Na košari za potovanje mora biti znak, ki prikazuje, daje v košari žival, prav tako pa mora o znaka vsebovati podatke o lastniku psa. Če boste s psom potovali v tujino, se posvetujte z veterinarjem glede tega, katero cepljenje mora opraviti pes in kateri zdravstveni podatki so potrebni.




Arwenko -> RE: Pravila za vožnjo psa? (21.9.2010 19:18:35)

Dejansko v zakonu ne piše nič konkretnega (večkrat preverjeno), ampak samo da mora bit pes ustrezno zavarovan, da ne predstavlja nevarnosti za voznika ali v primeru nesreče (se pravi, da ne postane metek, ki poleti skozi šipo). V praksi so trije načini, pri katerih ti noben policist ne bo težil: v prtljažniku zaščiten z mrežo, v boksu ali kletki in tretja z oprsnico in varnostnim pasom, ki se pripne v navadni pas (dobiš za mali denar v vseh pasjih trgovinah). Katero izbereš je odvisno od razdalje, pasme psa, tvojega avta, skratka objektivnih dejavnikov. 




Anonimen -> RE: Pravila za vožnjo psa? (22.9.2010 9:33:36)

Jaz ga imam na zadnjih sedežih. Na sebi ima oprsnico s širokimi traki, pripet je na pas.

Drugače pa v prtljažniku, potrebna je mreža, ki preprečuje psu, da bi skočil na zadnji sedež.

Najboljše je pa to, da se kupi boks, ki ga imaš potem pripetega na sedežu ali v prtljažnjiku.

Za večje pse eni naredijo železno kletko za v prtljažnjik, ki je npr. skos notri. Je pa super fajn, če se ti npr. kdo zaleti v zadnji del.




titania -> RE: Pravila za vožnjo psa? (22.9.2010 20:31:08)

Hvala vam za odgovore.. :) Ful ste mi pomagale. Zej pa gremo na furo z mojim kosmatincom :)




Lelly28 RR -> RE: Pravila za vožnjo psa? (7.9.2018 20:40:36)

Mi imamo boks, ker ga lahko potem damo v katerikoli avto in ga peljemo okoli. PO zakonu, če te ustavijo in pes ni ločen od voznika in ustrezno zavarovan, da se med vožnjo lahko poškoduje, lastnik plača kazen. Sicer pa, če ti je kaj do tvojega psa ga imaš ustrezno zaščitnega. Pa srečno vožnjo [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]