avto leasing (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ajataja -> avto leasing (28.9.2010 19:45:40)

Brat kupuje avto in ker noben pri nas še nikoli ni jemal avta na leasing ne vemo o tem veliko.Zanima me če je pri leasingu tud meja plače kolk ti mora ostat tako kot pri kreditu.Ker računa da bo v kratkem kupil parcelo in začel zidat bi raje vzel leasing da lahko kredit pol dobi za hišo a je to dvoje kakorkoli povezano,a gre leasing tudi preko banke.Skrbi g zdaj da če bo imel eno pol drugo ne bo dobil,ker pač celotna plača ne gre preko banke .Upam da sem razumljivo napisala,pa sej vem da mora it vprašet ampak da vidim če se sploh splača kam it.




Lu -> RE: avto leasing (28.9.2010 19:54:08)

Kar se tiče leasinga je dosti podoben kot kredit. Isto potrebuje oddat naslednje dokumente: 3 plačilne liste, kopijo osebne, davčne, TR. Izpolni še eno vlogo za leasing in to je to. Plačuje po položnicah in komot dobi tudi potem kredit. Se nikjer ne vidi. Moraš pa imet 1/3 plače proste, ja. 




ajataja -> RE: avto leasing (28.9.2010 19:58:36)

To se pravi če bi imel na banki kredit na plačilni listi pa ne pol bi leasing lahko dobil.




Anonimen -> RE: avto leasing (28.9.2010 21:25:37)

Leasing gre preko leasing hiše. Ko plačuješ obrok, ga lahko plačuješ tudi preko položnice - praktično se na banki ne bo videlo, da ima že eno finančno obveznost, ko bo jemal kredit. Torej bo imel še prosto tretjino zanj - to je to, če sem prav razumela tvoje vprašanje.

Sicer je to finančni nesmisel, ker obveznost je obveznost, ampak trenutno je pri nas tako.




Stran: [1]