RE: A se da prešvercat''... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (5.10.2010 13:22:32)

Eh, sem te ravno še ujela...
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
popolno nezavedanje kaj te caka ce zelis doseci kar si si zastavila.

Ne, res nimam pojma, kaj me čaka. Pustila se bom presenetiti. Ne trdim pa, da bo karkoli šlo zlahka. Samo upam lahko, da določene stvari ne bodo težje, kakor si mislim. 
Ce bo poslastica. Povdarek je na Ce. Obnasas se kot bi se ze vpisala na faks... ma kaj vpisala, kot bi se pripravljala ze diplomo zagovarjat...

A ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Saj sama pravis, da sanjas. Sama govoris ze nekaj let, da so tvoje sanje, da bos pravnica. In zato te ne sprasujem kaj sanjas, temvec kaj delas, da to ne bodo samo sanje.

Malce cinično, no, ampak vseeno... preberi temo od začetka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kerensa, brez zamere ti nimas pojma kaj pomeni zagrabiti se knjige in uciti se.

Se bom pa naučila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Saj je že čas, a ne?




Frodo Bisagin -> RE: A se da prešvercat''... (5.10.2010 13:25:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Se bom pa naučila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Saj je že čas, a ne?



Tocno ti ti govorim - res je ze cas, da se zacnes uciti. Sicer bos v polno dokazala, da te je samo in zgolj na besedah.




tinca35 -> RE: A se da prešvercat''... (5.10.2010 13:33:20)

Kerensa mene pa  zanima katero srednjo šolo si končala, da nisi še mature naredila?
Pa veliko prijetnih uric pri učenju in veliko sreče ti želim na maturi.




*mashai* -> RE: A se da prešvercat''... (5.10.2010 13:39:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Današnja ugotovitev (po eni uri ekonomije in dveh urah ustavnega prava) je, da mi ekonomija SPLOH ni všeč, ustavno pravo pa je prof. Kaučič predstavil tako dobro, da se mi zdi, da bo zame to prava poslastica. Poleg tega so nam pa še takoj porinili v roke ustavo (sicer fotokopirano in pomanjšano, pa vendar - vsaj je dobil zastonj izvod). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



No pri ekonomiji je res tako, da že na prvem predavanju veš, da to ni tvoj življenski cilj. Vendar se je brez predavanj in vaj ne da narediti, sploh pa ne če ni nekih osnov, npr da bi jo imel že v srednji šoli. Zadnja leta je "trend", da RP ni več tak problem, kot je postala ekonomija. In veliko preveč jih je takšnih, ki pravnega faxa ne naredijo zaradi ekonomije. Predlagam ti, da se temu predmetu posvetiš 100% naslednje leto ko(če) boš vpisana.

Prof. Kavčič je naš "komedijant" in snov predstavi zanimivo. Ena njegova "motivacijska" izjava... V prvem letniku vsa dekleta hodijo "nališpana" na fax, vedno urejena do potankosti, v 4. letniku pa še tistih 5, ki jih prileze do tam, izgleda kot da so direktno iz onkološkega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley21.gif[/image]




Anonimen -> RE: A se da prešvercat''... (5.10.2010 18:06:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Eh, sem te ravno še ujela...
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
popolno nezavedanje kaj te caka ce zelis doseci kar si si zastavila.

Ne, res nimam pojma, kaj me čaka. Pustila se bom presenetiti.


Samo da te  ne preseneti 15. marec, ko boš ugotovila, da praktično še nič ne znaš.

Praktično imaš še 7 mesecev za učenje (eden na koncu je za ponavljanje). To je slab mesec in pol za vsak predmet in v tem času je povprečnemu študentu potrebno vso literaturo predelat trikrat, da si zapomni za (spet) povprečno oceno. Približno tak je sistem faksa in podoben je za maturo, če se učiš na zalogo kot se ti. S tistimi, ki redno hodijo v šolo, je drugače, ker od tam odneseš dve tretjini snovi, če ne sediš na ušesih.




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 6:36:41)

IZVIRNO SPOROČILO: tinca35
Kerensa mene pa  zanima katero srednjo šolo si končala, da nisi še mature naredila?

Nobene. Sem pa hodila na srednjo upravno šolo. Ampak sem jim ušla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
IZVIRNO SPOROČILO: *mashai*
V prvem letniku vsa dekleta hodijo "nališpana" na fax, vedno urejena do potankosti, v 4. letniku pa še tistih 5, ki jih prileze do tam, izgleda kot da so direktno iz onkološkega

O, fajn - potem sem jaz, sodeč po videzu, že absolventka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

No, danes imam dva opravka. Najprej grem na gimnazijo Poljane, do "moje tete", da mi črno na belem da točna navodila glede mature. V bistvu sem ji že pred dopustom rekla, da pridem nazaj, ko se bom čisto točno odločila za nekaj (takrat mi je dala na izbiro izobraževanje odraslih (nekakšna "izredna dijakinja"), maturitetni tečaj in pa to, za kar sem sedaj odločena - direkt na maturo v prvem možnem roku. Več kot to, da ne naredim, se mi ne more zgodit'. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Potem se grem pa vpisat' v knjižnico na PF (sem bila že včeraj tam, pa, bumbar jaz, nisem s sabo prinesla potrdila, da nisem prijavljena na Zavodu za zaposlovanje) - če ne drugega, že zato, ker je tista knjižnica veliko bolj spodbudno okolje (vsaj zame) za učenje. Full motivacijsko mi deluje.

Potem, če mi ostane kaj časa, skočim na "blok-uro" (tako menda imenujejo 2 šolski uri skupaj) iz Uvoda v pravoznanstvo in nato, kaj pa drugega, z RR-ovkami na kavo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Čas za učenje pa očitno bo. Moj predragi zmaj (beri: ga. Tašča) bo očitno do Novega leta doma (dopust + bolniška), tako, da bo lahko malce več popazila na Mladiča in bova jaz in Pubertetnik kar skupaj sedela ob knjigah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




tinca35 -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 8:10:23)

Nobene. Sem pa hodila na srednjo upravno šolo. Ampak sem jim ušla. user posted image


Kakšno izobrazbo oz. smer boš imela priznano če boš delala samo maturo?
Zelo me zanima, ker jaz imam še nekaj izpitov pa maturo.Izobražujem se kot odrasli. Nam te opcije niso povedali ali pa hoteli.




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 8:13:10)

IZVIRNO SPOROČILO: tinca35
Kakšno izobrazbo oz. smer boš imela priznano če boš delala samo maturo?

Glede na to, da grem delat' splošno maturo na gimnazijo Poljane, bi bila, če bi ostala samo pri tem, potem gimnazijska maturantka, nič drugega.




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 8:17:21)

Imam pa še eno težavo (recimo temu tako).

To, da imam možnost rednega vpisa v 1. letnik, že vem. Hudič je pa to, kar sem izvedela včeraj - da so pri rednem študiju marsikatera predavanja obvezna (ne samo vaje, seminarji, kolokviji in izpiti) in da je od obiska predavanj odvisne 20% ocene nekega predmeta. Meni, kot zaposleni mami dveh otrok, redno obiskovanje predavanj niti pod razno ne bi šlo.

Kaj naj zdaj? Vpišem redni študij in imam 20% nižjo oceno ali pač vpišem izredni študij (kjer je obvezen samo izpit) ter plačam po 2.000€ letno?

Pi*da.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.10.2010 8:54:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 8:58:10)

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
ce si lahko privoscite, se vpisi izredno in placaj 2k EUR

Ravno o tem razmišljam. Ker da bi imela kljub npr. 100%-nemu znanju slabšo oceno npr. samo zato, ker ne določena predavanja ne bi mogla iti zaradi obveznosti otrok - to bi bila pa traparija.




Tanja55 -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:14:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
ce si lahko privoscite, se vpisi izredno in placaj 2k EUR

Ravno o tem razmišljam. Ker da bi imela kljub npr. 100%-nemu znanju slabšo oceno npr. samo zato, ker ne določena predavanja ne bi mogla iti zaradi obveznosti otrok - to bi bila pa traparija.


Pejt se rajs ucit, Kerensa, ker zdej pa ze traparije pises.




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:15:30)

Nič ne pišem traparij. Saj nisem nikjer napisala, da bom 100%-no znala vse. Napisala sem hipotetičen primer, kaj bi se zgodilo, če bi 100%-no znala vse, vendar me zaradi obveznosti do otrok ne bi bilo na vseh predavanjih.




Tanja55 -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:26:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Nič ne pišem traparij. Saj nisem nikjer napisala, da bom 100%-no znala vse. Napisala sem hipotetičen primer, kaj bi se zgodilo, če bi 100%-no znala vse, vendar me zaradi obveznosti do otrok ne bi bilo na vseh predavanjih.


In to je traparija. Ker

1. ce te ni na predavanjih, tezko 100% vse znas
2. pravzaprav nihce 100% ne zna, zato pa na nekaterih faksih prakticirajo tisto: Bog zna vse, profesorji za 80%, studentje  pa za 60% navzdol.
3. vsak, ki gre na faks, bi moral razvit kriticno misljenje in dvomiti v podano znanje, saj se lahko le v konstruktivni diskusiji oblikuje novo znanje, ki bo prineslo napredek. Golo ponavljanje ze podanih floskul ne vodi nikamor. zal pa v Sloveniji prekleto manjka konstruktivne kritike, se bolj pa samo-kritike. Ob tem bi namrec dojela, da cetudi mislis, da vse znas, ne znas vsega oz. drugace, ko se toliko poglobis v snov, da bi nekako mislil, da ves vse, se ti porodi tona novih vprasanj in spet ne ves nic. Tko kot Sokrat, ko je v svoji najvisji tocki razmisljanja, dojel, da: Vem, da nic ne vem.

Traparija pa je tudi to, da te preseneti, da so vaje, seminarji in se kaj pri rednem studiju obvezni. Ja ljuba dusa, seveda so, tko kot je v nekaterih sluzbah treba kartico stempljat, je tudi na vajah treba bit. Sej je studij studentu sluzba...vsaj morala bi bit. Tam kjer jst studiram, gotovo je. In ja, tud glede na ure, ki jih temu namenim je ena orng sluzba...

Zdej pa grem jst v svojo 'sluzbo' [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Pa srecno, Kerensa, kamorkoli bos ze zajadrala z naslednjim projektom.




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:28:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
Traparija pa je tudi to, da te preseneti, da so vaje, seminarji in se kaj pri rednem studiju obvezni.

Mene je presenetilo samo to, da je 20% ocene odvisne od prisotnosti na predavanju. Nič drugega.




Klemy82 -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:33:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Nič ne pišem traparij. Saj nisem nikjer napisala, da bom 100%-no znala vse. Napisala sem hipotetičen primer, kaj bi se zgodilo, če bi 100%-no znala vse, vendar me zaradi obveznosti do otrok ne bi bilo na vseh predavanjih.


Saj to smo ti že povedale par strani nazaj. Če si reden študent, potem si reden študent, kaj imaš vse ti zraven, nikogar ne zanima, moraš imeti opravljene vse obveznosti, kot ostali, nimaš nobenih bonusov.
Bolonja je prinesla en kup takih reči, ki jih po starem programu ni bilo, recimo na nekaterih faksih imajo celo pogoj najmanj 80 procentno udeležbo na predavanjih, da sploh lahko greš na izpit. Ali 100% oddane domače naloge, da greš lahko na izpit, slišala sem tudi za primere, ko profesor ustno preverja znanje na predavanju in te točkuje, in moraš zbrat dovolj točk za t.i. aktivnost, za pristop k izpitu... svega i svašta, torej. Pri izrednih pa pač denar marsikaj oddtehta. Žal, tako je.




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:38:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Če si reden študent, potem si reden študent, kaj imaš vse ti zraven, nikogar ne zanima

Kako pa 100%-no prisotnost na predavanjih uresničijo redni študentje, ki so istočasno tudi starši (sploh npr. študentke samohranilke)? Pa saj je menda vsakemu profesorju jasno, da boš šel k zdravniku z bolnim otrokom, ne pa na predavanje.




StrawberrY -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:53:21)

Oh Kerensa, upam, da se boš resnično lotila učenja, da boš na RR malo manj pisala o svojih podvigih in ciljih. V vseh letih, kar spremljam RR si napisala že "miljon" ciljev, pa mislim, da si jih od tega bore malo uresničila. Razen, da se seliš non stop, če je to eden izmed ciljev.
Želim ti pa vso srečo.




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 9:54:39)

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY
V vseh letih, kar spremljam RR si napisala že "miljon" ciljev, pa mislim, da si jih od tega bore malo uresničila.

Kaj naj ti rečem drugega, kot to, da me veseli, da misliš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]




arabela* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 10:18:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
Traparija pa je tudi to, da te preseneti, da so vaje, seminarji in se kaj pri rednem studiju obvezni.

Mene je presenetilo samo to, da je 20% ocene odvisne od prisotnosti na predavanju. Nič drugega.


pa to je v bistvu povsod tako..Jaz sem lani delala izredno ekonomsko...pa lahko rečem, da tisti, ki smo bili vedno prisotni mna predavanjih smo vedno tudi naredili. ma že profesorji te poznajo, drugače gledajo na to, kot pa na nekoga ko svake kvatre pride.Pa čeprav je šolanje izredno in neobvezno obiskovanje predavanj.....tako pač je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




arabela* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 10:20:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Kako pa 100%-no prisotnost na predavanjih uresničijo redni študentje, ki so istočasno tudi starši (sploh npr. študentke samohranilke)? Pa saj je menda vsakemu profesorju jasno, da boš šel k zdravniku z bolnim otrokom, ne pa na predavanje.


saj tu pa potem prineseš zdravniško potrdilo, da sta bila tam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Klemy82 -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 10:21:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Če si reden študent, potem si reden študent, kaj imaš vse ti zraven, nikogar ne zanima

Kako pa 100%-no prisotnost na predavanjih uresničijo redni študentje, ki so istočasno tudi starši (sploh npr. študentke samohranilke)? Pa saj je menda vsakemu profesorju jasno, da boš šel k zdravniku z bolnim otrokom, ne pa na predavanje.


Jah, znajdejo se, kaj pa. Oz, je tako, vsaj na večini faksov, ane, da se opravičena odsotnost upošteva. Torej, če prineseš potrdilo, da si manjkal, ker si bil bolan, recimo,(od zdravnika, ofkors), ti profesor opraviči odsotnost. Na večini faksov to vkalkulirajo že v štartu s tem, da ti namesto 100% prisotnosti zahtevajo 80%, se pravi 20% imaš pa bonusa zaradi bolezni, nujni opravki, itd in ne rabiš se posebej opravičevati.  Malo preštudiraj pravilnik na faksu, kako je s tem pri vas, oz za nasvet povprašaj starejše kolege.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 10:21:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
Traparija pa je tudi to, da te preseneti, da so vaje, seminarji in se kaj pri rednem studiju obvezni.

Mene je presenetilo samo to, da je 20% ocene odvisne od prisotnosti na predavanju. Nič drugega.

pa to je v bistvu povsod tako

Verjamem, vendar jaz tega nisem vedela. Mislila sem, da je ocena iz nekega predmeta odvisna od tvojega znanja tega predmeta (oz. od znanja, ki ga pokažeš na izpitu), ne pa od prisotnosti na predavanju (ki, nenazadnje, še zdaleč ni nepomembno, nikakor pa ni bistveno - po mojem mnenju).




Kerensa* -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 10:22:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Torej, če prineseš potrdilo, da si manjkal, ker si bil bolan, recimo,(od zdravnika, ofkors), ti profesor opraviči odsotnost.

To je pa že lepše slišati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Klemy82 -> RE: A se da prešvercat''... (6.10.2010 10:28:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Saraya
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
Traparija pa je tudi to, da te preseneti, da so vaje, seminarji in se kaj pri rednem studiju obvezni.

Mene je presenetilo samo to, da je 20% ocene odvisne od prisotnosti na predavanju. Nič drugega.

pa to je v bistvu povsod tako

Verjamem, vendar jaz tega nisem vedela. Mislila sem, da je ocena iz nekega predmeta odvisna od tvojega znanja tega predmeta (oz. od znanja, ki ga pokažeš na izpitu), ne pa od prisotnosti na predavanju (ki, nenazadnje, še zdaleč ni nepomembno, nikakor pa ni bistveno - po mojem mnenju).

Ocena je odvisna od mnogo stvari, ki se jim po domače reče študijske obveznosti in so vnaprej znane in določene s študijskim načrtom in z njimi te mora seznaniti profesor na začetku predavanj, oz so nekje javno objavljene.(spletna stran, oglasna deska itd).
To so lahko (v poljubni kombinaciji, izbira seveda profesor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) zpiti, kolokviji, seminarske naloge, domače naloge, vaje, terenske vaje, hospitacije, itd... in, da, če profesor tako zahteva, tudi obvezna prisotnost na predavanju. Nimaš komu da se žališ.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>