NORMIA - a kdo pozna? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


tashan -> NORMIA - a kdo pozna? (30.9.2010 11:53:52)

Torej a kdo pozna to prehransko dopolnilo? Izkušnje?

Namreč ga je sin (7 let) dobil od pediatrinje kar iz njenega predala, ker naj bi ga zaščitilo pred alergičnimi reakcijami na določeno prehrano. Mi je pa malo čudno, ker naj bi pediatrinji sporočila ali je sinu to dopolnilo res pomagalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Crystall -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (30.9.2010 23:26:42)

Mi imamo krasno pediatrinjo in mi je danes tudi dala 3 vzorčke za probati. To je prehransko dopolnilo - probiotiki, ki naj bi nekako popravili floro v črevesju in s tem omilili oz. preprečili alergične reakcije oz. kot posledica atopični dermatitis. Meni je pediatrinja rekla, da se super sliši in da so v tujini baje krasni rezultati, pri nas je pa to čisto nova stvar. Mislim, da imajo okoli 60% uspeh. Splača se poskusiti. Se pa delajo kure - recimo jemlje se 4 tedne ...





tashan -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (1.10.2010 9:32:49)

Enako je povedala tudi nama. Ker pa jaz na sinu ne bi testirala nekih novih bojda super preparatov, me je zanimalo predvsem, če je to preh. dopolnilo kdo že jemal in lahko iz lastnih izkušenj pove, če ima res samo pozitivne učinke.

S sinom se itak drživa diete in se v največji možni meri izogibava prehrani, ki bi lahko (dokazano) izzvala alergične reakcije. Sploh pa se mi zdi čudno, če je že potrebno uredit črevesno floro, zakaj potem ne priporoča jogurta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ki vsebuje iste bakterijske kulture...




Crystall -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (1.10.2010 10:48:42)

Ne vem - ampak mi nismo smeli jest mleka, soje, jajc, svinjine, čebule, paradižnika, špinače, južnega sadja, jagod, sladkorja, pšenice ... Praktično sva jedla samo par stvari - oba - ker sva se dojila. Z dieto so po 10 mesecih alergije izginile [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Še vedno verjamem, da je stroga dieta najbolj učinkovito zdravilo.

Pediatrinja nam je rekla, da njen mož tudi jemlje normio (je alergik in ima atopični dermatitis) - da ni ne boljše in ne slabše. Očitno mora nekaj časa minit. So pa v tujini znane in ornk sprobane. Tako, da ne delamo poskusov na otročkih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - mislim, da smo tukaj lahko brez skrbi.

Pa tasha - če ti meniš, da niso ok, jih ne jemljite. To je tvoja/vaša odločitev in verjemi, kakorkoli se boš odločila, bo prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]! Če niste alergiki na kml, potem bi tudi jaz najverjetneje prej probala z jogurti, samo mi nismo smeli.




tashan -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (1.10.2010 11:57:01)

Sin ni alergičen na mleko in mlečne izdelke, je pa na sojo in druge stročnice, kakav (torej čokolada je ne, ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]), pa nekatere žitarice. Največji problem je bil seveda čokolada, pa sva se naučila "preživet" tudi brez nje, smo vsi v družini solidarni in raje vsi naročimo npr. sadne okuse sladoledov brez čokoladnih prelivov, ali pa kupimo bonbončke namesto čokoladic.
Z možem sva se že odločila, da mu ne bova  dajala teh tabletk, niti kakašnih drugih vitaminčkov, ker ima prebavo točno kot urica, namesto umetnih vitaminov pa raje pojemo kakšno sadje ali limonado. Se mi zdi bolj naravno od sintetičnih preparatov...

Upam, da bo tudi vam uspelo ublažiti alergije, pa hvala za odgovor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Crystall -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (1.10.2010 12:15:31)

BRAVO [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] 

Sam je pa mali bogi. Veš pri nas je bilo lažje, ker je od rojstva takoj bilo. Samo dolgo časa nismo mogli ugotoviti, kaj je narobe. No, zdaj je hb že vse za nami. Držim pesti tudi za vašega sončka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]




Normia -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (4.10.2010 11:03:04)

Spoštovane dame,

Spodaj se Vam zapisala malo več o proizvodu Normia.

Probiotik NORMIA vsebuje dva zaščitena in znanstveno raziskana probiotična seva Lactobacillus rhamnosus GG in Bifidobacterium BB-12, ki se odlikujeta: s preživetjem skozi prebavni trakt, z visoko sposobnostjo adhezije na epitelne celice črevesja, modulacije specifičnega in nespecifičnega imunološkega odgovora ter vplivom na permeabilnost črevesne sluznice.

Znanstveno dokazan močan sinergizem med sevoma LGG in BB-12: pomaga pri zaščiti črevesne mikroflore, ščiti in obnavlja črevesno mikrofloro tekom antibiotične terapije, pomaga pri terapiji atopijskega dermatitisa, prevenira razvoj atopijskih bolezni.

Proizvod Normia je varen za vse uporabnike - otroke, nosečnice in ostale.

Priporoča se jemanje cca 6 tednov oz. dokler trajajo težave z atopijskim dermatitisom. 

V kolikor imate še kakšno vprašanje, ga lahko pošljete tudi na e-naslov [email=jgl-lj@j-gl.si]jgl-lj@j-gl.si[/email].

Lep dan želim,

Barbara





tashan -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (4.10.2010 13:44:55)

Hvala za opis [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Vse tele "pro"-je sem slišala že od P oz. prebrala na embalaži. Sliši se res čudovito, sploh tale izjava P: "testirano na nosečnicah".  Tako da, tile "pozitivni" učinki so mi čist jasni.
Pa da ne bo pomote: nimam nič proti tovrstnim proizvodom. Komur pomagajo naj jih kupuje. Mi se jim, če se le da, pa raje izognemo. Sploh pa se mi tele reklamice zdijo malce sumljive, prenapihnjene...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

Me pa še zmeraj zanima mnenje oz. izkušnje tistih, ki so ta probiotik dejansko jemali. A se kdo javi?

In zakaj jogurt ni več dovolj dober[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (nimamo alergije na mleko)




googga -> RE: NORMIA - a kdo pozna? (2.6.2011 22:18:04)

Imam sina (3 leta), ki so mu odkrili alergijo na jajca pri enem letu, poleg jajc ne sme uživati še piščanca, mandarine, kivi, jagode, breskve, čokolade in aditive. Dobro vemo, da se aditivi nahajajo skoraj v vsej hrani, zato smo se držali stroge dijete. Zadeva kljub dieti ni bila uspešna, ker nam v vrtcu niso mogli omogočiti popolne diete.

Da bi lahko sinu omogočila bolj kakovostno življenje z raznoliko prehrano sva se z možem odločila NORMIO probat. Po poklicu sem medecinska sestra, Normio mi je predstavila ena farmacevtska predstavnica in mi svetovala uporabo samo šest tednov, če bi se izkazalo, da nam ne pomaga naj prekinemo z jemanjem.

Po šestih tednih je bila sinova koža skoraj brez izpuščajev, po treh mescih jemanja lahko jemo vso hrano, njegova koža pa je brez izpuščajev. Kortikosteroidne kreme ne uporabljamo že en mesec.

Med jemajem Normie smo poskusili za deset dni opustiti jemanje, ker se stanje kože ni slabšalo mu sedaj dajemo le občasno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]