Najden denar na bankomatu (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


karmen83 -> Najden denar na bankomatu (1.11.2010 14:16:54)

Pozdravljeni.
Zanima me, ali se je že komu zgodilo, da je na bankomatu našel denar, ki ga je nekdo pozabil, in kaj ste storili.
Fant je danes šel dvigniti denar, vstavi kartico, potem pa je bolje pogledal in v bankomatu našel 70 evrov. Nekaj časa je čakal, če se bo kdo vrnil po denar, potem pa je šel. Zdaj naju zanima, kaj bi naj v takem položaju storil - glede na to, da lastnika sam ne more najti, ali bi moral denar nesti na banko oz. ali ima lahko zaradi tega kakšne probleme, glede na to, da je pač on naslednji dvigoval denar. Ali banka v takem primeru denar sploh vrne lastniku? Še nikoli v življenju nisva nič ukradla in zaradi tega nočeva imeti problemov, zato me res zanima, kaj si v takšnem primeru dolžan narediti, če je s tem kdo bolj seznanjen.
Hvala za nasvete in lep dan še naprej.




K_a_t_i -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 14:33:49)

Na bankomatu je vse posneto pa tudi transakcije so narejene na uro - torej glede na uro, ko je denar dvignil tvoj fant ne bi smelo biti problema najti lastnika. Naj nese denar na banko, najbližjo bankomatu.




Tejči -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 14:37:34)

Meni se je zgodilo obratno: na bankomatu pozabla 150 evrov. Čez 5 minut sem šla nazaj, ni bilo ne denarja, nič, prvo sem šla vse okrog vprašat, če je kdo našel denar, pa na banko sem klicala, a ga nisem dobila, pa list sem napisala, da sem pozabila denar, če ga je kdo našel in svojo tel...pa nič.. Jaz bi tako naredila, če bi bila v obratni situaciji: če je bankomat pri trgovini, javi trgovini, da si našla denar in pusti svojo tel., če ga bo kdo iskal naj te kontaktira. Javiš lahko tudi na banko (čeprav je to težje, ker ne veš na katero banko javit..), pa počakaš, morda bo tudi ta oseba napisala kakšno obvestilo, kaj se ji je zgodilo. Ne vem, drugih idej nimam. Zdaj na policijo še morda lahko vprašaš, ne vem...




j6 -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 14:46:48)

Lej jaz sm našla100 eurov, na bankomatu pri Maxiju,  bankomat se je drzal banke,  in sem vzela denar, sla na banko in vprašala, če lahko preverijo glede na uro,  kdo je dvignil in pozabil denar. Mi je rekla, da tega nikakor ne morejo ugotoviti in da oni denarja ne morejo vzeti, na policiji pa so rekli da je to premajhen znesek, in da jim ga  lahko pustim, ampak da lastnika ne bojo niti iskali.




karmen83 -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 14:48:17)

Ja, problem je tudi to, da je danes praznik in je vse mrtvo... Pa mudilo se mu je na pokopališče, tako da je 5 minut čakal in potem šel. Bo menda res najboljše, da jutri pokličem v trgovino in na banko, če kdo pogreša denar, me kar stiska pri srcu, kaj če ga je pozabil kdo, ki ga res rabi...




Tejči -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 14:53:13)

IZVIRNO SPOROČILO: karmen83

Ja, problem je tudi to, da je danes praznik in je vse mrtvo... Pa mudilo se mu je na pokopališče, tako da je 5 minut čakal in potem šel. Bo menda res najboljše, da jutri pokličem v trgovino in na banko, če kdo pogreša denar, me kar stiska pri srcu, kaj če ga je pozabil kdo, ki ga res rabi...


Niti ne pravi, jaz sem se tak cmerla, da sem potem avto tam pustila in šla peš do ome (je 50 m stran doma od tega bankomata), ker nisem bila sposobna vozit. Dvignila sem denar za položnice in potem ostala brez evra na računu. So mi potem starši pomagali priti čez mesec. Prava groza, res..tega nikomur ne privoščim! Za tistega, ki je moj denar našel in kljub obvestilu ni reagiral, pa nimam besed.




anckabancka -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 15:00:28)

Meni se je tudi zgodilo, da sem dvignila denar (30€) in ga pozabila na bankomatu. Sem tudi kontaktirala banko, pa nisem nil dobila nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




*miska.mcc* -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 15:02:17)

moj moz je nasel par let nazaj na bankomati 30.000 SIT. vedela sem, da ce denar na bankomatu pobasas, pomeni to krajo.
poklicala sva policijo in prisli so po denar. rekli so, da ce v enem letu ne najdejo cloveka, da dobi moz teh 30 jurjev nazaj. in res. cez 1 leto je imel nakazanih na racunu.




Čebel@ -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 15:02:42)

moj nasvet:če je bankomat v sklopu trgovine,greš na informacije in poveš da si najdla denar,daš svojo telefonsko in nikakor ne poveš za kolikšno vsoto gre...tisti,ki je denar pozabil,bo sigurno šel najprej na informacije vprašat....če bo lastnik € pravi,bo vedel za kolikošno vsoto gre....če se noben ne javi,je denar pač tvoj....ga pa ne puščaj nobeni trgovki,ker se ta denar na koncu "izgubi v sefu"




ROŽICI -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 15:24:37)

če najdeš denar ga moraš odnesti na policijo ali banko.ker pa danes banke ne delajo ga moraš odnesti na policijo.
jaz imam izkušnje s tem,na bankomatu sem našla 50e.malo sem gledala okrog če je kateri dvigoval in da je pozabo vzet, a ni bilo nobenega .banka ni delala zato sem odnesla domov.
čez tri dni je bil policaj na vratih, da sem vzela denar ki ni moj.imela sem s tem same komplikacije, saj sem morala na policisko postajo oddati izjavo kako je bilo in nato sem denar preko ttr osebi nakazala.
baje tudi če na tleh najdeš denar in ne veš čigav je ga moraš odnesti na policijo in če se v določenem roku ne nejde lasnik je lahko tvoj legalno...tako so mi povedali na policiski postaji. 




karmen83 -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 16:14:06)

Potem bi morala nujno danes klicati policijo ali velja, če jutri odneseva na banko? Verjetno najbolje, da, ko fant pride domov, pokličem na policijo in njih vprašam, da potem slučajno ne bi bilo kaj narobe. Upam, da bodo vsaj poskušali najti lastnika - meni bi bilo grozno, če bi takole pozabila denar in ostala brez njega, sploh v teh časih, ko se vsi komaj prebijamo iz meseca v mesec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 




*miska.mcc* -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 16:47:31)

mi2 sva poklicala na policijo in povedala, da je denar doma pri nama. in so policaji ne vem tocno....naslednji dan ali cez 2,3 dni sami prisli po denar.




Oceania -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 17:04:11)

O najdenem denarju se v vsakem primeru obvešča policijo in ne banke. Le v primeru najdene kartice se le-to vrne izdajatelju, torej banki. Policija napiše zapisnik in če v enem letu ne najde lastnika postane lastnik najditelj.
Če najdbe ne prijaviš, storiš kaznivo dejanje zatajitve.




Anonimen -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 17:35:26)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

moj moz je nasel par let nazaj na bankomati 30.000 SIT. vedela sem, da ce denar na bankomatu pobasas, pomeni to krajo.
poklicala sva policijo in prisli so po denar. rekli so, da ce v enem letu ne najdejo cloveka, da dobi moz teh 30 jurjev nazaj. in res. cez 1 leto je imel nakazanih na racunu.



Dobro.
Evo, tako naredi.




Felicita -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 19:51:14)

v takem primeru je najboljš denar pustit v bankomatu, ker ga, kot npr pozabljeno kartico, bankomat po določenem času popapa nazaj (in potem afaik lahko izsledijo lastnika). Sicer pa banke nimajo NIČ z bankomati, ampak ima bankart, zato če so problemi je potrebno klicat tja in ne na banko. torej - policija in bankart, če že kdo. aja in bankart dela 24/7, tko da lahko pokličeš takoj: http://www.bankart.si/si/ponudba/procesiranje_prometa_placilnih_kartic/klicni_center_bankarta/




ledenaa -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 19:56:15)

meni ga daj,pa boš brez skrbi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




muco -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 20:04:18)

DENAR JE MOJ !!!



[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]



Se hecam ![sm=smiley1.gif]Ampak razumem situacijo, ker tudi jaz ne bi mogel denarja ki ni moj, kar vzeti in biti tiho ! Bi me žrlo .... zeeelo ! [sm=smiley1.gif]




maya2 -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 20:10:21)

Jaz sem denar vzela (če bi ga pustila bi ga kdo drug), pustila listek s sporočilom in svojo telefonsko. Čez 5 ur me je klicala gospa, povedala znesek in prišla iskat. 




Kerensa* -> RE: Najden denar na bankomatu (1.11.2010 23:30:08)

IZVIRNO SPOROČILO: karmen83
Zanima me, ali se je že komu zgodilo, da je na bankomatu našel denar, ki ga je nekdo pozabil, in kaj ste storili.

Zagotovo se je to marsikomu že zgodilo, ampak jaz nimam te sreče, tako, da ti lahko napišem samo, kaj bi storila - vzela bi ga. Ker pa so bankomati večinoma pod kamerami, bi pričakovala, da mi bo nekdo potrkal na vrata in denar zahteval nazaj. Če bi se to zgodilo, bi ga dobil.




karmen83 -> RE: Najden denar na bankomatu (2.11.2010 11:16:27)

Tako, danes sva ga odnesla na policijo. Upam, da se bodo toliko potrudili in našli lastnika, ker mi je tisti policaj, ki je pisal zapisnik, deloval, kot da sploh ni pri stvari... Upam, da se motim in bo denar prišel v prave roke.
Ali imam pravico izvedeti, če je bil denar res vrnjen lastniku? Da se nehava sekirat, da nisva sama še bolj poskušala iskati lastnika... Kakorkoli, zdaj držim pesti, da se jim bo dalo toliko potrudit, da poiščejo pravo osebo.
Hvala vsem za nasvete, ste mi bili v veliko pomoč. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Čim manj "pozabljanja" vam želim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Kerensa* -> RE: Najden denar na bankomatu (2.11.2010 11:19:05)

IZVIRNO SPOROČILO: karmen83
Ali imam pravico izvedeti, če je bil denar res vrnjen lastniku?

Ja, imaš.
Zakon pravi, da če se v letu dni ne najde lastnika oz. če se le ta ne pojavi sam, najdena stvar pripada najditelju.




kiss 4 me -> RE: Najden denar na bankomatu (2.11.2010 12:28:05)

sem nekoč na bankomatu našla 30 €
takoj za tem sem sama dvignila denar
potem 30 € nesla na banko (lastnika bi lahko našli ali po točnem času dviga, ali bi pogledali kdo je pred mano denar dvignil,... - pa niso naredili nič). na banki so denar položili na začasni račun, ker ga po enem letu ni prišel nihče iskat, so mi ga potem nakazali. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] jupi za mene, škoda za tistega, ki ga je pozabil.

čez eno leto se le spomni (da si ga ne bo kdo na policiji v žep vtaknil)

na banki pa mi je rekla, da bi mogla počakat in bi bankomat denar nazaj vzel.





karmen83 -> RE: Najden denar na bankomatu (2.11.2010 12:50:12)

Potem pa se bom za vsak slučaj naslednje leto pozanimala, kako se je končalo.
Hvala za odgovore, super ste [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Onasiss -> RE: Najden denar na bankomatu (2.11.2010 13:44:02)

Običajno je tako, da se malo počaka, ker bankomat popapa gotovino nazaj. To je potem višek v bankomatu. Lastnik naj bi v takem primeru šel na banko in podal reklamacijo. Banka nato reklamacijo pošlje na Bankart, ki ima čez VSE bankomate. Ker bi se torej izkazalo, da je bil višek ENAKEGA zneska v bankomatu kolikor ga je uporabnik pozabil, se ga s strani banke, kjer je bila podana reklamacija pokliče in se mu po predpisanem procesu denar vrne.

Sicer pa, če ga je odnesel na policojo in če delajo v skladu s predpisi, ga odnesejo na najbljižjo banko kjer je postopek enak. Seveda, če se izkaže, da je nekdo v bankomatu, ki je imel višek pozabil denar.

Drugače pa se vsak dvig iz bankomata beleži. Natačno se vidi znesek, ura in lokacija dviga  gotovine iz bankomata ter številka računa iz katerega je bil opravljen dvig.




Onasiss -> RE: Najden denar na bankomatu (2.11.2010 13:45:15)




IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: karmen83
Zanima me, ali se je že komu zgodilo, da je na bankomatu našel denar, ki ga je nekdo pozabil, in kaj ste storili.
 
Zagotovo se je to marsikomu že zgodilo, ampak jaz nimam te sreče, tako, da ti lahko napišem samo, kaj bi storila - vzela bi ga. Ker pa so bankomati večinoma pod kamerami, bi pričakovala, da mi bo nekdo potrkal na vrata in denar zahteval nazaj. Če bi se to zgodilo, bi ga dobil.


Kot velja tudi za tistih 200 €, ki jih je nekdo letos pozimi pozabil pred vašim blokom....[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>