Založeni bančni čeki-pomoč!! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


vpotocn2 -> Založeni bančni čeki-pomoč!! (5.11.2010 9:11:35)

Prosim pomagajte,

namreč, hotela sem na svoji matični banki zapreti račun, in me bančnica preseneti z dejstvom, da so mi izdali 34 čekov, ki jih moram vrniti.Skoraj me ja kap, ker jih sploh nimam.Izdani pa so bili pred 4 leti, seveda ne vse skupaj naenkart.Takoj sem zdrvela domov in začela iskati vsak kotiček stanovanja, vendar sama točno vem, da jih nimam in tudi ne vem, kdaj sem jih sploh nazadnje unovčila, če sem jih sploh, ker se že nekaj časa ne plačuje več z njimi.

Smo pa se pred dvemi leti preselili in od takrat se je že marsikaj zgodilo.

Kaj narediti v tem primeru in kakšne so sankcije glede tega.Čist fertig sem že, ker se sploh ne upam povedati bančnici, da jih nimam.

Prosim za vašo pomoč, če je imela že katera podoben primer.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 




RAKICA2007 -> RE: Založeni bančni čeki-pomoč!! (5.11.2010 19:29:59)

živjo,

najprej; ne sekiraj se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
čeki so še vedno v uporabi, ampak če jih nimaš napišeš izjavo oz. podpišeš papir, da čekov nimaš več v lasti in v primeru vnovčitve (je itak ne bo, če so čeki stari 4 leta) ti lahko trgajo iz OR oz. te pokličejo.

Ni katastrofe, tako da kar v ponedeljek pojdi do bančnice in povej da čekov nimaš več (da ste se selili, itd) in to je to...

dobro uredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




Stran: [1]