RE: Oktobrčki 2010 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


anju -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 7:25:10)

jutro

naš najmlajši se je zbudil pred 6 razjezil (meni se je zdelo da ga krči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) ampak ko sem ustala in prižgala luč (potem ko je zbudil še tavečjega) je čudežno prenehal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] vedi ti zdaj kdaj ga krči. je pa treba priznat da ima glas!
ponoči je (trrrkam, tako pobožno:)) ok, 2-3x se hrani in kar lepo zaspi.

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

RA: Lučka že ima datum [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] , sem pohitela. Pri nas sta bila oba otroka v obravnavi, ravno zaradi zvijanja nazaj, tko da smo z dr. že stari znanci in vedno lahko uletimo, če me kaj skrbi.
in kako ste to obravnavali?
mi imamo prvo posvetovalnico 18.11., bom tudi jaz prosila za napotnico. s te večjim smo bli pozno, ker še ni sedel pri skoraj 8m. tam nam je zdravnica zelo lepo razložila kaj delamo narobe in pokazala ustrezne prijeme.




S* -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 10:06:09)

Dobro jutro, pa čeprav deževno. Jupi za premik na drugi forum [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Spet dve lepi porodni zgodbi, jih je bilo prav lepo prebrati.

Berem o razvojni ambulanti, kako pa zgleda to zvijanje nazaj? Naša pupa tudi glavo zvija nazaj, a je to to in kaj to pomeni???
Naša punca še spi, smo jedle ob 6h tako da bo kmalu lakota. Sem pa opazila da je nekam hripava in brez glasu, pa ni nič prehlajena. Patronažna je rekla da je to od joka, ampak ona tako malo joka. Mah same skrbi, ali pa jaz kot prvorodka za vse zganjam paniko.




sasadejan -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 10:34:21)

S* -  naš je tudi hripav. In nama je tudi patronažna rekla, da od joka. Mislim, da ni treba veliko joka, da ratajo hripavi.

Jaz sem tudi prvorodka in tudi za vsako stvar zganjam paniko. Pa vsakič je nekaj, enkrat ritka, enkart učka, potem zamašen nosek,...




Roberta69 -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 10:44:30)

Super Najki, pa kakšna konkretzna punčka in neverjetno, da te pri teh merah niso nič razrezali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ime je pa krasno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], bi ga še jaz ukradla za punčko, če kdaj pride [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ampak je preveč podobno imenu Liam.


Izak pa ves čas tako lepo pridno spi, čez dan še bolj kot ponoči, po 3 ali 4 ure skupaj, brez problema, včeraj, ko sva se pa s tarejšim sinom odpravljala na martinovo gosko, pa ni hotel nikakor trdno zaspati... potem ga je moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] začuda 1 uro občasno nosil in miril, tako da sem celo uspela na hitro zmetat nekaj gosi in zelja vase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], potem sem bila pa nujno poklicana domov in ko sem se že pelkjala, je za kar nekaj časa trdno zaspal nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].



Podiranje kupčka
: a vam kar rata? Koliko časa pa vztrajate? A tudi če ful trdno zaspi (in ponoči) ga daste čez ramo/koleno in čakate? Izak ga je do sedaj podrl samo enkrat. Sicer sem že napisala, da sem brala, da nekateri dojenčki tega ne rabijo, samo najbrž je vseeno fajn, ker se verjetno pri večini dojenj nabere zraven tudi nekaj zraka.



Jaz moram pa skoraj vsako noč vstat in ga previt okrog 4-ih, 5-ih, ker plenička ne zdrži, najbrž pa zato, ker ga zvečer zadnjič preoblečem že okrog 20-ih, ker tudi mene zmanjka okrog 21-ih. Kaka pa tudi Izak velikokrat na dan, ponavadi takoj po dojenju.


Aja, nisem nič omenila, da sem dva dni po porodu dobila eno ful hudo srbečico, najprej po nadlahteh, sem si spraskala do krvi, tako da imam na vsaki roki ene 50 mini hrast, potem se mi je pojavilo še na trebuhu (tam izgleda kot kaka koprivnica, si praskam, ampak ni hrast), dva "flekca" sta se mi pojavila še na vratu, pa malce na dojkah, pa na bokih, na nogah sem si pa sept spraskala do krvi in imam hraste. sem v P mislila, da uporabljajo kakšne agresivne detergente (ker doma uporabljamo samo ekološke), pa sem šla potem kmalu na samoplačniški pregled h dermatologu, pa mi je povedala, da je to hormonsko... predpisala mi je zdravila (ki se kao lahko dajejo nosečnicam in doječim materam) in mazilo, ampak jaz sem se odločila, da tega ne bom jemala, ker gre vse v mleko in tudi če je dovoljeno, dobro sigurno ni... si bom pa pač malo razpraskala kožo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... čez 14 dni me je naročila na brezplačni pregeld, da vidi, če se je izboljšalo ali pa naj grem raje na kliniko... jaz sem v bistvu bolj hotela vedet, za kaj gre, zdaj bom pa samo počakala, da se hormonsko stanje uravna, se pa to baje večinoma pojavi že v zadnjem trimesečju. Je pa zoprno za poP, čeprav je zdaj že malo bolje, prve dni me je vse peklo, ker sem si do krvi razpraskala pol telesa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].


Pasenje kravic: a vi jih že dajete? Meni je P rekla, da ga naj kar že kaj obrnem.



Čas samo zase: sicer je malce zoprno, če si navajen na nujno jutranjo kavico (jaz teh težav nimam, ker je ne pijem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), drugače je pa bolje (vsaj jaz tako mislim), da si ta čas vzameš, ko si ga pač lahko. Mene peče vest že, ko zlagam perilo, pomivam posodo, namesto da bi se igrala s starejšim sinom. Sicer skušam to početi takrat, ko se z njim ukvarja kdo drug, se pa ne izide vedno tako. Sem se pa glede pospravljanja malce umirila, je pa res, da se, odkar imamo dojenčka, vse šajna, ker je starejši v vrtcu, mlajši skoraj skos spi, mami ima pa veliko časa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... je bila P kar malo huda, zakaj je tako pospravljeno, je rekla, da je mislila, da imamo kakšno pomočnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... pa sem povedala, da je bila prva stvar, ko sva prišla iz porodnišnice, ene 4-urno orto pospravljanje (namesto kakšnih balonov in rož, je mene čakala prava bomba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).






sasadejan -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 10:48:38)

Moj tudi ponoči podre kupčka. Ga pa dam žez ramo. Včasih čakam tudi po 15 minut.

Pasenje kravic, jaz ga kar dam za kake pol minute do minuto.




Roberta69 -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 10:54:09)

Zamašen nosek: našemu je pa P tako grdo (meni sploh ni bilo všeč) zvila vato in mu potisnila v nos, da je začel revež ful jokat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... sicer je rekla, da je itak mehko, ampak tisti zvitek je bil dolg kar par cm in bog ve, kam se je zagozdil - jaz tega niti slučajno ne bom počela! Jaz mu v nos našpricam fiziološko in povlečem ven s tistim cevastim pripomočkom; včasih uporabim tudi baterijski nosni aspirator, ki pa ni bog ve kaj, ven povleče le tisto, kar je v začetnem delu nosnice. Pri starejšem sinu, sem pa zganjala celo paniko, drugič je res vse tako lažje, jaz prov uživam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].


Kolumbo, blagor tebi, meni se kar meša od teh cunj, da bi jih pa še likala si pa sploh ne predstavljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image].


Najki, pediatrinjo ima Meto Finžgar Perme v Murglah - mi je ful fajn, taka nakulirana ženska (ampak mi2 sva bila v bistvu samo na rednih pregledih in enkrat, ko je imel pod kožico na lulčku eno pikico in zdaj en dan, ko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] zaradi občasnega kašljanja želel, da ga peljem) in ko si naročen, nič ne čakaš. Lahko poskusiš, jaz sem pri Liamu kar kmalu klicala in imela glih srečo (na začetku meseca imajo nekaj prostih mest za otroke, ki so preko zavarovalnice in ne samoplačniško - dela s koncesijo).




Pokora -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 11:34:44)

Oooo preselile smo se[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Najki čestitke za ornk punco[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sam tole tvojo bejbo smo pa vse tako težko čakale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Še dve lepi porodni štoriji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Res jih je fino brati in podoživljati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Jaz sem včeraj cel dan okol skakala. Dopoldne sva šla z Nikom v šoping, potem pa še samo mi2 (se je malemu fuul zdelo) na ful dolg sprehod. Me je kao mali peljal na sprehod - po poteh ki jih prehodijo v vrtcu, samo da je on par njihovih sprehodov združil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sem imela pa potem proti večeru ful mal mleka. Dopoldne je iz ene dojke dobila 70ml, popoldne komaj 30ml. Sem bila očitno preveč korajžna s skaknjem okol, tako da danes zopet več počivam.




luna_25 -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 12:43:32)

roberta tudi meni so se naredili izpuščaji pa ful srbi predvsem ponoči. Mi je dermatologinja rekla, da je povsem normalno zaradi padca imunskega sistema in je tudi meni predpisala eno kremo tako, da se sedaj vsak večer namažem, samo srbi pa še vedno in rekla je da to lahko traja tudi do 6 tednov.
 
pokora počivaj, da ne bo zmankalo mleka[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/img], drgač ga imam pa jaz dovolj za izvoz sploh zvečer imam čist trde prsi, če kmal ne sprazne[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img].

Mi smo bila pa danes prvič z vozičkom na sprehodu, k tako lepo sonček sije pa smo izkoristili je mala spala ko kak pouhek[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/img]




filisa -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 13:16:02)

Vidim, da že imamo novo temo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sem samo kopirala iz stare v novo:
 
 
najki - čestitke za sladko LIEN. A ni najdaljša od vseh oktobrčkov?

 
 
luna 25 - Eva izgleda zeloo zadovoljno, joj pa ti lepi gosti laski !




Ko sem že ravno pri laskih...naši Brini so pred 3 dnevi full izpadli spredaj, tako, da zdaj zgleda kot en pleško [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  . A vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  so že kaj izpadli?




majabar -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 17:58:43)

Lucianu Maiu je danes odpadel popek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Pridno je, vsak dan je bolj okrogel, ima ze prav lep podrbadek. Jutri imamo pa prvi pregled.




anju -> RE: Oktobrčki 2010 (7.11.2010 21:33:58)

IZVIRNO SPOROČILO: S*

Berem o razvojni ambulanti, kako pa zgleda to zvijanje nazaj? Naša pupa tudi glavo zvija nazaj, a je to to in kaj to pomeni???

glavo dajejo nazaj in telešček v tak lok, kot bi delali most - ekstenzijski vzorec


IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Jaz mu v nos našpricam fiziološko in povlečem ven s tistim cevastim pripomočkom; včasih uporabim tudi baterijski nosni aspirator, ki pa ni bog ve kaj, ven povleče le tisto, kar je v začetnem delu nosnice.

katerim?

kupček js ne vztrajam dolgo, sploh če zaspi, takrat ga itak noče podret. včasih potem stoče, pa ga dvignem in spet ne uspe vedno podret.

Pasenje kravic: a vi jih že dajete? Meni je P rekla, da ga naj kar že kaj obrnem.

med umivanjem ga obrnem že od začetka

laski so izpadli tudi Vitanu, zaenkrat vrh glavice.
ma dobro da nima neke čupe, ker, hm, ne vem a nej me bo sram al kaj - uši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley6.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] v vrtcu so od septembra... no danes sem Tigranu našla eno. moj se je začel česat - tudi. jaz sem se začela česat, nisem našla, ampak moram bolj fejst prečesat, saj nimam kratkih las. tak ANTI!!! nam se je pa vse naložilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pokora kako je danes?




kpmk -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 7:35:55)

missD - super mere, pa sem jaz mislila , da smo full napredoval, ko je mala zrasla za 5cm.




M&A -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 7:53:48)

Jutro!

Dojim in treniram tipkanje z eno roko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

majabar
- še en lep porod [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

missD - odlično vam gre [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

anju - ti ne zavidam ušk in vsega pranja, ki te čaka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley7.gif[/image]

Ko bom imela obe roki, napišem poporodne vaje za trebuh, ki jih svetujejo fizioterapevtke v P LJ - pri meni trikrat učinkovite.

pranje
- groza [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image], brez sušilca bi me bilo konec, ker se v tej vlagi suši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] , pa še nobenega prostora za cunje nimamo

čišča - mislim, da je zadnja dva dni dobila čuden vonj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] količinsko ni spremembe (le obarvan izcedek), nič me ne boli, tako da ne vem? Uporabljam druge vložke, mogoće je to? Še mal počakam, se mi ne da v KR.




filisa -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 9:19:44)

Jutro!


Pri nas pa danes dežuje in kot kaže bo še naslednjih nekaj dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].



Ko berem to o ekstenzijskem vzorcu , sem tud jaz postala malo bolj pozorna na držo moje male žabe in opažam, da ko spi rada obrača glavo nazaj (in leži v obliki lune z glavo obrnjeno nazaj) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Danes teden imamo tudi 1. pregled, pa bom še tam zdravnico malo povprašala o tem.
 
 
čišča - jaz pri sebi (4 t po porodu) več ne opažam izcedka in sem zato preklopla na dnevne vložke.







tinaaleks -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 9:29:39)

jutro!

Malo miru. Vikend je bil kar naporen, ker mali ni v čez dan nič spal (ponoči je lepo spal, vsaj nekaj).
Danes pa nisem nič spala, ker je imela pa večja ene izpade,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Je hotela že ob 2 zjutraj vstat! Seveda je potem zjutraj potegnila,tako da sva vili komaj ob 8 v vrtcu in takrat je pred vrtec prava katastrofa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Našega skoz nekaj napenja, tako da sem mu dala sladke kamilice, pa je zdaj takoj zaspal, grem izkoristit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Aja, pa danes zvečer grem na trebušni ples, bolj zato, da si vzamem eno uro samo zase-bo mož pazil oba. Se je že ponudil da me pelje in pride iskat, ker tako mu ni treba dajat otrok spat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa še hitreje mu čas gre, če jih more oblačt in slačt.





kpmk -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 9:32:09)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image]pomoč - trdi kakec - ima katera kakšen nasvet : naša mala težko kaka, ker ima dokaj trd kakec in predno se pokaka je kar kriza.... ima pa tudi zelenega.... aja sem ji dala za pit vodo/čaj in ni nič mehkejši
t[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image]ekočina - tiste ki ne dojite... koliko dajete za pit in točno kaj

čišča - okrevanje po porodu - CR - čišče skoraj nimam več, občasno kakšen dan - minimalno - mene pa tako skrbi, ker imam še vedno bolečine v predelu reza in to vedno pogostejše.... in prav nabrekleno imam eno stran (tisto bolečo) in na desnem boku ne morem spati. kolikor se spomnim pri prvem nisem imela takšnih težav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 




M&A -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 9:45:34)

POPORODNE VAJE:

Vaje so sestavljene iz več težavnostnih stopenj, cilj vsake stopnje je zadržati stisnjene mišice 10 s in narediti 10 ponovitev (vmes počitek 4 s). Delaš postopoma (npr. 3 ponovitve po 5 s, vsak dan stopnjuješ), ko dosežeš cilj, greš na naslednjo stopnjo.
Če ne uspeš zadržati stisnjenih mišic medeničnega dna ali globoke trebušne mišice, prekineš vajo.

1. osnovna vaja za mišice medeničnega dna
Ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami ali boku, stisneš mišice medeničnega dna in jih potegneš navzgor, zadržiš nekaj sekund, sprostiš, počitek, ponovitev.
Priporočljivo je opraviti 4-6 sklopov dnevno.
Vmes izvajaš tudi hitre stiske: medenično dno močno stisneš in dvigneš ter takoj sprostiš, cilj je 10 stiskov.

2. osnovna vaja za globoko trebušno mišico
Ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami ali boku, nežno in počasi potegneš spodnji del trebuha pnavznoter in istočasno stisneš mišice medeničnega dna, zadržiš nekaj sekund, sprostiš, počitek.

3. vaje za površinske trebušne mišice - nagib medenice

Ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami, stisneš globoko trebušno mišico, mišice medeničnega dna in zadnjico, medenico nagneš nazaj, tako da križ pritisneš ob podlago, zadržiš nekaj sekund, sprostiš, počitek.

4. vaje za površinske trebušne mišice - dvig glave
Ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami, stisneš globoko trebušno mišico, mišice medeničnega dna in zadnjico, medenico nagneš nazaj, glavo dvigneš od podlage, zadržiš nekaj sekund, sprostiš, počitek.

5. vaje za površinske trebušne mišice - dvig glave in ramen

Ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami, stisneš globoko trebušno mišico, mišice medeničnega dna in zadnjico, medenico nagneš nazaj. Glavo in ramena dvigneš od podlage, z rokami sežeš proti kolenom, zadržiš nekaj sekund, sprostiš, počitek.

6. vaje za površinske trebušne mišice - dvig trupa v stran
Ležiš na hrbtu s pokrčenimi nogami, stisneš globoko trebušno mišico, mišice medeničnega dna in zadnjico, medenico nagneš nazaj. Glavo in trup dvigneš vstran, z rokami sežeš proti zunanji strani nasprotnega kolena, zadržiš nekaj sekund, sprostiš, počitek. Ponoviš na drugo stran.

Upam, da je razumljivo, na žalost nimam skenerja, da bi pripela slikice. 






2ursae -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 10:24:54)

Vikend je bil naporen, uf, podnevi sta dežurna ta velika2, ponoči tamala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Moram prav k sebi prit. Danes dežuje, res, prav lije, tko da najin sprehod odpade - tudi prav, si bom lahko malo spočila. Lučka že spi, jaz zajtrkujem in RRjam, pol grem pa k njej spat.

ekstenzijski vzorec in rokovanje z dojenčkom: prvo in osnovno pravilo je, da se otroka ne nosi pokonci, ampak ga pestuješ tako, da ima hrbtenico ukrivljeno v obliki črke C. Pa pri previjanju ne dviguješ otrokove ritke gor s podlage, ampak otroka rotiraš preko boka na levo ali desno stran. Itak v RA vse pokažejo, ampak toliko za zdaj, za začetek. To s pestovanem pa itak vsem polagam na srce, res, tak mali otroček ima v pokončnem položaju preobremenjeno hrbtenico.

punce z več otroki (sploh me zanima tvoje mnenje, M&A, ker imava približno enako stare otroke): koliko se kaj posvečate večjim? Mene stalno gloda slaba vest zaradi tega, pa ne sedim in buljim v strop, ampak dojim/ previjam/ zabavam tamalo, tavelika2 se pa precej že sama zabavata, kar je super in jima nič ne manjka, ampak mene vseeno gloda, ali se morda ne počutita zapostavljena. Razmišljam, da bi si morala prav načrtno vzet tisto urco na dan, da sem samo z njima. kako to prakticirate?




2ursae -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 10:32:40)

aja, pozabila sem še komentirat kožne gube na trebuhu: zgubit moram 10 kg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley18.gif[/image] - ja, tako sem bila požrešna med nosečnostjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Včeraj sem začela s tem, da ne jem sladkarij in ne jem po 19. uri zvečer. Včeraj mi je lepo uspelo, zdaj pa "one day at the time", pa upam, da bo napor treh otrok, dojenje in sprehodi naredilo svoje. Aja, pa poporodne vaje, M&A hvala za trud, moram pogledat v tisto knjižico Fit mama, ki smo jo dobili v P.
Po drugi strani pa priznam, da sem opazila, da med dojenjem Lučko lahko prav lepo namestim na svoj oblazinjen trebuh in ji je prav udobno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




kpmk -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 11:47:38)

2ursae - odno do starejšega - jaz se bolj posvečam starejšemu in se na polno igramo in malo vključujemo kolikor pač lahko. se mi zdi da rabi on veliko več kot mala.... npr.... če pa en od naju malo nosi/previja/ hrani, je pa vedno on starejši bratec ki opazuje in prinese ali flaško ali kaj, tako da kao pomaga, skoz ga vključujeva in je pravi "big bro" in jo ima ZELO rad [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




caroline1 -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 11:57:33)

najki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]- super ime...res mi je lepo

roberta69
- midvi tudi zelo težko podirava kupček; sicer se hraniva po flaški! pomaga pa, če jo dam za 2,3 minute na hrbet na posteljo ali pa na bok, pa jo potem dvignem...zelo na hitro podre kupček, četudi spi! mogoče ti bo pomagalo.

previjanje-plenice newborn pampers niso fajne, mi skoz premoči, zato ji dajem kar 2ko od babylove za čez noč....se boljše obnesejo in ni treba previjat...kakamo pa 1x, max 2x/dan

krčki- danes me je zjutraj zbudila s takim krikom, da me je skor kap...drgač nimamo kakih hudih krčkov...ji pa dajam kapljice  občasno. tiste ki imate umetno hrano- menda pomaga, če kak obrok namesto z vodo pripravite s komarčkovim čajem...jaz nisem še probala, bom pa ziher, če bodo noči postale pestre

kpmk- danes sem razmišljala da te vprašam kako je kaj s tem okrevanjem...jaz imam kak cm ali dva nad levim šivom prav bulico, ki boli ko kašlam, kiham, kakam, se obračam v postelji...mi je malo sumljivo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]








kpmk -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 12:06:22)

caroline1-jaz pri prvem nisem imela nobenih takih težav kot sedaj.... sedaj imam pa prav ko se pogledam dol po trebuhu tak na desni strani bolj izbočeno... in me še full boli... bulice, jst mam to od šiva, tak na mestih ko čutim da mam malo bolj izbočeno.... ma nasploh mam full grdo in oteklino... boli me notranje




smarnca -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 12:06:28)

Čestitke Najki za punčko, je res kar ornk babnca. Super, da je porod tako hitro minil.

jst mam pa že od četrtka tut tavečga doma (zbolu, uneta ušesa pa nahodn), pa nimam cajta kej preveč gor na RRju viset. je kar naporno. zdravnica možu pač ni dala bolniške, ker kao ne pripada....kot se že pisale tuki gor. tk, da bo še cel teden naporno. hvala bogu je blo čez vikend najbolj naporno, ko še ponoči ni blo nobenega miru, sam so ga očitno tko zlo bolela ušesa, tok na glas se je drl, kot da bi mu pol noge manjkalo.....no ja sej hvala bogu sem rekla, da je mož dežural pa zrihtal....pa hvala bogu, da Črt tko lepo panča ponoč, da z njim nimam kakega pretiranega dela, razen tega, da mu dam za jest na 3 al pa 4 ure, previjem ga pa tut jst po ta novem ne...sem ga 1x ponoč pa sem ga tko zbudila, da pol ni 2 uri zaspal nazaj in sva bedela....
zdej na srečo obadva sladko spita, jst bom pa tut šla počas mal zalegnt, da ne bo popolnde kriza. kosilo je itak še od učer ostalo, tk, da nam ni treba dost skuhat.

2ursae jst vidm pr našem (sicer ma šele 19 mes.), da kar traparije dela v tistem času, ko jst dajam Črtu za jest oz. takrat, ko ga ne morem met. prnese čist vse kar ne bi smel, vtakne prst res čist povsod, pa še jokat se začne kar v tri dni....tk, da je kar pestro. sam je videt, da tvoja dva sta pa že prerasla tole, da jima čist nč ne fali, čene bi že skakala po tebi. je pa res, da se našmu še ne da dopovedat vsega...no zastopit noče, povem mu že lahko[sm=smiley36.gif].

tinaaleks super, da greš plesat....pa bravo za tvojga dragega, da je tok flegma....sej verjamem, da bi bil moj tut pa porihtal bi tut vse...če bi biu Črt pa preveč lačen bi pa tut ta umetno mleko jedu k je tak požeruh..tut jst si morm namislt kako telovadbo...al pa vsaj večerni sprehod.

podiranje kupčko
v....naš s tako vnemo je, da požere še en kup zraka v mes...tk, da mu kupčke podiram kar ene 3x med dojenjem, ker je lažje, hitreje ga podre, pa še tok ga trebušček ne matra pol.ponoč je pa druga pesem, če prej zaspi pol ni varjante da ga podre in ga kar pustim, če pa ga podre v 10 min. pol pa ok. več ga ne držim gor pa čakam na njega.

pokora počivaj! se bo obrestovalo

noska pa jst tut pucam s fiziološko pa z sesalcem spravim vse vn.

tut mi se trudimo pasti kravice.....vendar ne zlo velikrat.

[sm=smiley25.gif]še neki me zanima....je res, da ni treba dajat antibiotikov na 8 ur...ampak tko, da daš zjutraj opoldne in zvečer? moj mi je reku, da mu je pediatrinja pač predlagala, da potem, ko bo Lenartu padla vročina lahko kar tko dajemo, da ga ne bomo budili...men je sicer to full čudno...a ni tko, da je treba antibiotik dajat na uro?


lep deževen dan želim!




Roberta69 -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 12:24:36)

Anju, imam od Bebe Confort takšnega KLIK zelenega in pa tega KLIK, ki je čisto mimo, to je pa tisti baterijski KLIK, ki se ga ne splača kupiti, ker s tistim na vdih narediš 100x več! 


O podiranju kupčka sem pa začela malo bolj razmišljat, ker ga zdaj ene dva dni kukr občasno malo navija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], itak me je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] takoj obtožil, da so krive 4 mandarine od prejđšnejga večera in dve pomaranči od zjutraj... se bom raje kar izognila agrumom.


Starejši otok
: jaz se tudi skušam čim več ukvarjat s starejšim. HB je mali bolj splane sorte, tako da mi za ta velikega ostane dovolj časa. Ko sem ga prvič dojila, se je starejšemu čisto zmešalo, jej začel kar jokat in se jezit, da to pa ne in se je kar zgnal proti malemu, ki je bil že v posteljici, potem se je pa HB tudi to uredilo. Ga pa poskušam v čim več dogajanja okrog dojenčka vključit, tako mi pomaga pripravit pleničko, pa ga počeše, itd. Moram pa prov pazit, ker mu nosi vse sorte za pit in za jest, pa vsake toliko ga prime in se kar zapodi vanj, pa malce premočno ga stisne včasih, skratka jaz ga niti slučajno ne morem pustit samega z malim.


Polivanje
: to je pa prav zoprna zadeva. Pri starejšem sinu se to ni zgodilo niti enkrat, Izak pa poliva kar naprej; skoraj vsakič je vsaj majhna lužica, predvčerajšnjim je pa reveč bruhnil v 20-centimetrskem loku (resno), me je skoraj kap - kako se je moral revež namučit, za tak "podvig". Na ta račun ga moram tudi velikokrat preobleči, ker si bruhne glih na ramo, pa se mi ne zdi kul, da bi bil moker, četudi čisto malo. V čem je pa fora pri polivanju, a otročku mleko ne paše ali so vzroki kje drugje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].


Luna_25, katero mazilo pa imaš? In ali ti kaj pomaga? Meni je najbolj grozno, ko sem utrujena, takrat se mi zdi, da me vse srbi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Se mi pa vsake toliko pojavi kak nov "flekec", zdaj imam na vratu recimo že 4 žarišča, premera par cm, na drugem mestu se pa recimo malo umiri. Ma je prov zoprno in komaj čakam, da mine.


Majabar, otročki se pa takole ful hitro redijo, veš. Boš videla, da bo že po enem mesecu (oz. tednu) gromozanska razlika. Tudi moj prvi sin se je na začetku ful pridno redil, bil je pravi mali požeruhec ("meja" za pridobivanje teže je kao 20-30 g na dan) in je tako kot Izak priodobil cca 80 g na dan, ampak ni bil nikoli zalit, edino imel je malo podbradka, potem se je pa razvil v pravega manekena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




tinaaleks -> RE: Oktobrčki 2010 (8.11.2010 12:35:06)

smarnca- antibiotike se jemlje na 8 ur, samo če praktično pogledaš rata nekako res zjutraj, opoldne in zvečer. Kadar sem jih morala jaz jemati, se nisem nikoli držala prav 8 ur, ampak, ko sem  vstala, enkrat po kosilu in preden sem šla spat.
Je pa res, da bi pa pri otroku najbrž dajala na 8 ur (na srečo jih še nismo potrebovali).

Danes imam pa nekam zaspanega otroka-najbrž ga je zmatral vikend in to, da je moral cela 2 dni prenašati sestrico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], tako da se je ob 12 zbudil, da je pojedel, zdaj pa spet spi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kmpk- jaz pri večji nisem nikoli dodajala tekočine, ker je imela dovolj od samega mleka. Pri temu pa kar pijemo čajček, ker drugače bi skoz jedu, kar pa tudi ni ravno prav. Je pa odvisno od njega koliko spije. Ravno dopoldne (9:30) je spil 120ml čaja, lepo zaspal, potem pa ob 12 lpo vse pojedel. Drugače mi dela tako da je na 1-2 uri, pa vedno poje samo po pol ali še tega ne in potem je skoz na flaški. Tako dam pa vmes(če želi) malo čaja in lepo počaka do ure in sprazni lepo celo flašo.
Tako da je odvisno od otroka.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>