Ponovno uvesti uniforme v šole (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...Sporočilo


Bizibee -> Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:03:57)

Zanima me kakšno je vaše mnenje o ponovni uvedbi uniform za šolske otroke (osnovna in srednja šola)?

Moje mnenje je, da je skrajni čas, da se uniforme znova uvedejo, saj so vedno mlajši otroci "okuženi" z obsesijo blagovnih znamk (oblačil, čevljev, celo znamke zvezkov in torb), prodajalci pa to s pridom izkoriščajo.
Vsi starši bi radi svojim otrokom ugodili in zato zapravijo tri plače, da bo otrok ja zadovoljen vstopil v novo šolsko leto (misleč, da bodo zaradi upoštevanja otrokovih želja otroci kaj bolj motivirani za delo).

Ves permisivni trend se je sprevrgel v vse prej kot dobro stvar in z uniformami, bi bili vsi otroci (revnejših in bogatejših staršev) enaki za klopmi.

Menim tudi, da bi morali prepovedati make-up v osnovni šoli ter razkazovanje popkov.
zmajaz -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:06:11)

Moram reči, da se kar strinjam.
Kerensa* -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:08:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Bizibee
Zanima me kakšno je vaše mnenje o ponovni uvedbi uniform za šolske otroke (osnovna in srednja šola)?

Absolutno sem za to, da se jih uvede.
Daschi -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:23:58)

Jaz sem takoj za.
Klemy82 -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:35:22)

Ne bi imela čisto nič proti. 
marcela -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:35:35)

Jaz tudi.
viroza -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:38:25)

100% se strinjam.
Financira nej jih minister za šolstvo,pa še učiteljcam nej jih nabavjo.
Da ne bo takih problemov,kot smo ga imeli pri nas.
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.11.2010 9:38:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
kalbo -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:39:41)

Sam sem absolutno proti. Ma kakšne uniforme neki, zresnite se. Rajši naučite svoje otroke, kje je firma pomambna in kje ne.

Dopuščam pa možnost, da mi bo taka zamisel padla na glavo čez par let, ko bodo moji otroc začel v šolo hodit. Dejstvo pa je, da če so od Mane kavbojke dobre zame, bodo pa še za mulca.

Nosim pa Adidas špegle za kar nekaj EUR in mulec, če jih bo rabil, bo mel ravno tako hude.
alda -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:39:59)

TAKOJ!!!
Pa ne samo v Oš[sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]
urška -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:45:26)

se strinjam s kalbotom. šolske uniforme ne bojo rešile problemov naših otrok.
Bizibee -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:48:54)

Razvijajoči se otroški um ne ve, da znamka oblačil ni pomembna, ter da hodijo v šolo zato, da se  kaj naučijo, ne pa za to, da razkazujejo superiornost s svojimi ultra modernimi oblačili in oblikujejo klike na podlagi le teh.

Hočeš, nočeš, deklice in tudi dečki, zavidajo vrstnikom z boljšim materialnim izhodiščem. Želijo si biti takšni kot oni - kul in sprejeti v tisto kliko, kjer je najkulejši mulc. In tako spravijo na kant ali normalno družino ali mamo samohranilko, ki si DC za 200 eur ali "kvabojk kjer rit visi do kolen" za 100 eur tudi slučajno ne more privoščiti. Pa mu bo kupila. Ker ga ima rada in ne želi, da se v šoli počuti zaničevano. Kaj bo s tem storila? Nič. Drug mesec si bo pamž omislil še računalnih in playstation itd itd. Sprejet pa ne bo nikoli.

Enako pri deklicah. Slišim 10-letnice, ki zjutraj ne želijo iti v šolo, ker nimajo kaj za obleči! Ja pismo rosno, to pa ni več šala.
Kavbojke Miss Sixty, ki jih mora obvezno imeti vsak punček, te olajšajo za 150 eur, da ne govorim o čevljih.

Te distrakcije bi morali enostavno črtati. Prepričana sem, da bi bil učni uspeh vseh (revnih in bogatih), precej boljši.
Kerensa* -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:50:26)

Takorekoč z vsem se strinjam, razen z Miss Sixty kavbojkami. Te so pa zaaakooon in jih je reees treba imeti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
Špacka -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:50:45)

A ste prepričane, da bodo uniforme preprečile socialno razlikovanje? Boste tudi prepovedale, da se med seboj pogovarjajo kaj vse imajo doma, kam hodijo na dopust, kje živijo, koliko si privoščijo, kakšen avto vozijo njihovi starši....
Majhen otrok ni obremenjem s tem, katere znamke so njegova oblačila, obremenjeni so/smo starši, ki to prenašamo na otroke. Pomest je treba pred svojim pragom...


Bizibee -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:52:57)

Ponovna uvedba uniforme je prvi korak k streznitvi zafnanih otrok.
alda -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:54:05)

jaz pa bi uniforme uveda zaradi praktičnosti in to halje , da bi pa s tem omilili kako socialno razlikovanje, pa se mi zdi mimo.
Bi se pa na drugih mestih kompenziralo!
Bizibee -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 9:55:36)

IZVIRNO SPOROČILO: alda

jaz pa bi uniforme uveda zaradi praktičnosti in to halje , da bi pa s tem omilili kako socialno razlikovanje, pa se mi zdi mimo.
Bi se pa na drugih mestih kompenziralo!


Pravzaprav dobra ideja. Halje so cenejša in enostavnejša rešitev. Bele seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image] 
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.11.2010 10:04:09)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
koala -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:13:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Bizibee

Ponovna uvedba uniforme je prvi korak k streznitvi zafnanih otrok.


Prvi korak do streznitve zafnanih otrok je streznitev njihovoh zafnanih strašev, ki so prepričani da otroka nimaš rad če ga ne voziš v vozičku za vsaj 1000 eurov.

Otrok se uži vrednot doma.

Če bo sine hotel neko oh in sploh znamko bo moral zato nekaj narediti, recimo varčevati ko si bo lahko s svojim denarjem kupil kavbojke za xxx evrov pa si jih naj.

Sicer bi pa jaz uvedla uniforme, čisto zato ker mi simpatično zgleda ko so vsi enako oblečeni.
K_a_t_i -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:13:19)

Absolutno proti! Kaj ti pomaga, če so tistih par ur vsi oblečeni enako, ko pa potem na igrišču in kjerkoli že vlečejo ven vsak svoj najnovejši mobilni telefon in si razkazujejo cunje. Strinjam se s tistimi, ki pravijo, da je otroka treba naučiti drugačnih vrednot. In ta, da se ljubezen staršev meri po znamkah, ki jih kupijo otroku, zagotovo ni prava!

No, bi pa bila to krasna rešitev za kakšno naše šiviljsko podjetje, ki bi/je sicer propadlo... Oni bi gotovo imeli nekaj od tega. Ali so mislili, da bi uniforme šivali Kitajci?
K_a_t_i -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:16:42)

IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

ampak ker rokeo na srce deklice ki se izivalno oblačijo tm v 6 razredu je pa meni mal mim.


Evo, to je pa dober razlog!
Špacka -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:17:42)


IZVIRNO SPOROČILO: Bizibee

Ponovna uvedba uniforme je prvi korak k streznitvi zafnanih otrok.


Si ti prebrala, kaj sem napisala? Streznit je potrebno starše..............


BabyKitty -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:20:40)

Uniforme ne bi rešile osnovnega problema v družbi... zafnanih staršev... ker je tudi staršem všeč, da je njihov otrok ql in lepše oblečen od sosedovega... Če ne bi blo oblačil, bi bile pač ure, računalniki, igrice ipd. in to niti slučajno ne reši bistva problema. Vzgoja je bistvena in ker je vzgoja 90% zgled doma je tako kot je...
Kerensa* -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:22:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Bizibee
Hočeš, nočeš, deklice in tudi dečki, zavidajo vrstnikom z boljšim materialnim izhodiščem. Želijo si biti takšni kot oni - kul in sprejeti v tisto kliko, kjer je najkulejši mulc. In tako spravijo na kant ali normalno družino ali mamo samohranilko, ki si DC za 200 eur ali "kvabojk kjer rit visi do kolen" za 100 eur tudi slučajno ne more privoščiti. Pa mu bo kupila.

Kakor sem rekla - ne podpiram tega, da se človek "izkazuje" z znamkami oblačil (pa naj gre za otroka ali pa za odraslega), ampak če je nekomu že všeč neko oblačilo, ki je povrhu vsega še drage znamke, potem ti ni treba ravno bankrotirati, da bi si ga privoščil.
Jaz sama imam nekaj kosov oblačil, ki niti pod razno ne sodijo v moj premoženjski razred. Dva kosa sem (na srečo) dobila, preostale pa sem si sama kupila. Samo malce iznajdljivosti potrebuješ (in za ščepec manj samovšečnosti in "VIP feelinga", kot ga imaš sicer). Če ti ni odveč, da je bilo oblačilo že kdaj nošeno (in to ne pomeni izrabljeno do konca, temveč enkrat ali nekajkrat oblečeno, kar se oblačilu sploh ne pozna, glede na to, da je kvalitetno), potem imaš (tudi v SLO) zelo veliko izbiro extra-dragih znamk po extra-nizkih cenah. V skrajni sili, če ne najdeš, kar iščeš, pa še vedno obstaja eBay (pri preverjenih prodajalcih).
Jaz sama dokaj rada obiskujem eno takšnih trgovin z rabljenimi oblačili v Ljubljani. Priznam, da je 90% vsega bolj tako-tako, ampak preostalih 10% pa nadoknadi vse ostalo. Zahvaljujoč tej trgovini lahko moj g. Mož naokrog hodi v kavbojkah Hugo Boss, jaz pa v D&G puloverju (to dvoje samo za primer). Cena? Kavbojke 14€, pulover pa 6€. Belive it or not. In govorim o originalih.
ribica. -> RE: Ponovno uvesti uniforme v šole (22.11.2010 10:22:51)

Je res da otroci pri zelo rosnih letih že znajo fajn pritiskat. Vedno se najde kaj, kar samo drugi imajo. Jaz jim rečem, da pa kaj drugega nimajo, kar imamo mi. Otrokom dam vedeti da smo denarno omejeni. Kadar kdo izrazi željo po kakšni novodobni bedariji, recimo, avto na baterije, me rečem, ok, potem pač ne boš nič jedel in ne boš imel kaj obleči in obuti. Pa si takoj premisli. Tudi kadar moja osnovnošolka zavija z očmi, ko pridem v otroško sobo, ki jo deli z bratom, ji rečem, oprostite madam, takoj ko bom imela graščino, bom eno krilo dodelila samo vam, da boste imeli svoj mir. Potem se malo zamisli in ve da ji dam vse kar morem. Pa s tem ne mislim, da odštejem 150 eurov za kavbojke, no way. Tega filma pa ne bo. In to tud jasno povem.

drugače pa se strinjam z uniformami, pa ne za rešenje problema, za lajšanje :)
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>