Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


nincy29 -> Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 10:03:05)

Evo,odločila sem se da povem mojo izkušnjo glede spanja našega malega korenjaka in morda kakšni dam pameten nasvet kaj narediti da bodo noči mirne in dnevi naspani .

Doma imam skoraj 8 mesečnika ki je bil z vsakim dnem slabši z njegovim spancem.Od rojstva pa do nekje 4. meseca je bil moj otrok res pohvale vreden glede spanja.Kljub temu da se dojimo se je zbujal po 3 mesecu samo 1x na noč.Potem ko je dopolnil 4 mesece pa kot bi  odrezal.Zbujal se je tudi 5x na noč.Po nasvetih pediatrinje sem namesto dojenja začela mu dajat vodo in tamali se je navadil na vodo.Zbujal se je tudi na vsako uro samo da je požirek vode naredil,na noč je tudi pol litra spil in posledično nobena plenička ni zdržala noči in sem ga od 1x do 2x na noč previvala,če sem imela srečo sem v času ugotovila da je plenička že polna,če sem bila pa prepozna je bil cel moker in sem mogla sred noči celega preoblačit in ga s tem še bolj zdramila.Nato sem en dan si rekla da ja ponoči konec te vode in raje dojim 4x kot pa da se mi non stop zbuja ponoči.In res,v dveh nočeh smo čisto ukinili vodo brez problema,ampak kaj ko se je še zmeraj zbujal 4x,5x na noč za dojenje.Podnevi mi je začel spati tam nekje po 15 min,do pol urce in še to če sem jaz bila zraven njega.Zadnji teden pa se je vsako  uspavanje začelo z dretjem,tudi pol urnim,kljub temu da sem ga ujčkala na vse načine da bi zaspal.Nato sem rekla ne,tega je pa zdaj konec,en način morem najti da mu spremenim navado spanja in uspavanja.In sem se spomnila knjige in njene metode Spi,dete spi.Prijateljice so pohvalile to knjigo in njim je uspelo naučiti otroka spati.V ponedeljek sem prebrala to knjigo,v torek zjutraj prvič uporabljala to metodo.
Po tej metodi naj bi se otrok sam uspaval v svoji posteljci.Dvomila sem v sina da bo njemu uspelo samemu zaspat v posteljci(zmeraj je spal pri nas ker ni hotel v svoji posteljci).Ampak glej,no glej,prvič sva izvajala to metodo in je že prej kot v 20 minutah SAM zaspal in spal celih 30 min.Čez dan sva dala 3 uspavanja skozi in vsako uspavanje se je čas v minutah skrajšal in vsakič SAM 30 min spal.Nato je prišel čas večirnega spanja.Že ko sem pomislila na to me je bilo strah kako bo.Ampak spet se je izkazal,prejšno noč ko sem ga jaz uspavala se je 40 min jokal,sam pa se je v 20 min uspaval.In še  ena stvar ki me je presenetila,ni se zbujal!Namreč ko sem ga jaz uspavala se je zvečer non stop zbujal če mene ni bilo zraven in sem vsakih 10 min k njemu hodila da sem ga malo po ritki da je spet zaspal.
Prva noč:uspavanje od 20h
               spanje od 20:20
               prvo bujenje 23h..sam se je  uspaval 15 min
               drugo bujenje 1h..sam se je uspaval 2 min
               tretje bujenje 3h...sam se je uspaval 10 min
               četrto bujenje 5h...sam se je uspaval 12 min
              ..zbudil se je ob 6h zjutraj,prišel k meni v postljo,se dojil in zaspal do 7:10..
Drugi dan  je prvič spal SAM dopoldansko spanje 1 uro.
Druga noč:uspavanje 19h..
                 spanje od 19:04
                 prvo bujenje ob 1h...sam se je uspaval 4 min
                 drugo bujenje ob 4,30...sam se je uspaval 10 min
                ustal ob  5:45 prišel k meni,se podojil in spal do 7:15..
Naj hitro še povem kako "deluje" ta metoda.
Otroku pred spanjem ustvarimo vzdušje za spanje(ampak še zmeraj razlikujemo nočno in  dnevo spanje z nivojem svetlobe).Položimo ga posteljico in mu damo k sebi medvedka,dudo(če jo ima) in  mu povemo da zdaj je medvek z njim(pri nas je to Jaka) in mamica in očka ga imata rada ampak on se bo zdaj učil spati.In zapustimo sobo,po določenih minutah ki so opisane v knjigi če otrok joče vstopamo v sobo in mu ponavljamo iste besede.To počnemo dokler otrok ne zaspi.V poštev ne pride nobene dojenje ne voda,edino če ima otrok dudo mu jo dajamo.Priznam,težko je poslušat otrokov jok,ampak otroci takoj pogruntajo da so starši  blizu  in to ravno s temi obiski.
S časom otrok brez joka sam zaspi v posteljci in zato ker zna kako je treba zaspati tudi ponoči če ga kaj predrami bo sam nazaj zaspal.Pri nas se kljub temu da metodo šele 3 dan uporabljamo,pozna velika razlika,včeraj sva z dragim po 7 mesecih prvič imela "prost" skupni večer.Če se pa odločite za boste preizkusili to metodo priporočam najprej branje knjige Spi dete spi.

Na hitro sem napisala našo izkušnjo,če je pa še kakšno vprašanje z veseljem odgovorim.

Lp




Hope2 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 10:40:11)

Hm, kaj naj sploh rečem.

Smo isto metodo uporabljali, ampak šele po 1 letu. Do 1 leta, ni imel težav zaspat sam, le ponoči se je veliko zbujal. Takrat smo se odzivali na njegov jok, čez noč.  Po enem letu pa smo začeli s to metodo, saj so se začele težave z uspavanjem.  In res je delovala, ampak za kratek čas, potem pa smo šli kam na obisk, na dopust, je zbolel, so prišli zobki..... in se je vse porušilo. V glavnem vedno nekaj in roko na srce, ne morem pustit otroka jokat, če vem da joka in se zbuja, ker ga zobki matrajo, ker ga nosek matra, ker težko diha.... Pa ko je šlo vse to mimo, smo spet uvedli metodo. V enem letu vsaj 6x, itak vedno delovala, ampak na koncu več ne veš koga bolj matraš oz čemu to sploh počneš.
Da je metoda delovala pri nas pomeni samo to, da nisem rabila pri njemu čepet, ga držat za roko, ga ujčkat, da je sam zaspal brez joka, da ponoči ob zbujanju ni tulil več minut. šE VEDNO PA se je zbujal ponoči, ampak dovolj je bilo, da si prišel k njemu in je sam zaspal v sekundi brez joka.
Naše dete je staro 2 leti in še vedno ne spimo. Fora je v tem, da ne spi niti, če spi med nama, enostavno se zbuja. Ko pridem do njega, se vrže v ležeč položaj, reče aja in zaspi. Sploh ne joka, ne prosi stvari (izjeme seveda so). Če spi med nama, se tudi zbudi vsaj 6x na noč, se vsede in govori mama, mama, kliče svoje plišije... pa ima vse na dosegu. Kaj naj takemu otroku. Če ne grem k njemu, bo pol ure klical mama, ata, in vse ki pozna po imenu, nato bo začel jokati dokler ne pridem, ko bom stopila k njemu, se bo vrgel dol in zaspal.

Sprobali smo že vse mogoče metode, tudi to, da sem ob njem sedela, dokler ni zaspal, ga držala za roko, kao bo tako bolj umirjen in bo spal celo noč. Japajade.
Ukinili smo dude, misleč, da  se zbuja ker jih ne najde, ukinili vodo.....pa nič.

Pride dan, ko pa prespi celo noč brez piska, ampak še vedno čakamo, da bo to vsaj 1-2 dni na teden in ne na mesec. Zadnje čase se nama z možem že začelo mešat, saj nama kronično primanjkuje spanca. Sva pa vsaj vesela, da je čez dan ful priden otrok, ubogljiv kokr se le da in nam je potem lažje. Če ne bi mi film že počil, priznam




nincy29 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 10:56:16)

hope vsak otrok je drugačen in nemore vsem enako pomagat,mislim da pa moja izkušnja lahko kakšni mamici pomaga.ko smo ravno pri večjih otrocih,prijateljica je prvič to metodo pri dveh letih uporabila ker se je hčerka zaradi navade ji velikokrat ponočin zbujala vsako noč,po tej metodi je 3 noč že spala celo noč in sedaj po 1 letu je še vedno enako,edino kadar zboli  takrat logično slabše ponoči spijo.jaz sem vidla kaj pomeni da otroka zobki matrajo,takrat noče ne jest ne pit ponoči pa tut ko sem ga ujčkala je jokal,sigurno takrat nebom pustila da se mi dete od bolečin joče ali pa ko bo prehlajen oz. bolan.itak otroka vidiš če ga kaj boli ali  pa je jok zaradi trme(usaj jaz).
sem tudi jaz proti temu da otroka se dret pustim,ampak če je to v dobro njemu in mu nič ne manka bom tudi kakšno minuto potrpela,odkar to izvajamo namreč tamal je ful manj siten kot ponavadi in se čez dan manj joka.




Hope2 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 11:07:02)

Itak, da je vsak otrok drugačen. Ampak sem rekla, metoda je fajna in res deluje (tudi pri nas se je obnesla), ampak vse dokler otroka nekaj ne matra in se nazaj navadi na mamine obiske in cartanje. Potem pa jovo na novo in po parih jovo na novo.....obupaš

Se popolnoma strinjam s tabo, le dodala sem našo izkušnjo, kako to "LAHKO" zgleda po parih mesecih ali letu dni po prvi uvedbi te metode. Nič slabega nisem mislila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ko smo prvič uvedli in je po 2 dneh začelo delovat oz se kazat na izboljšanje, sva mislila z možem, da smo na konju. In upam in želim, da pri vas ta "konj" ostane še naprej, da ne bo kot pri nas, ko nas vsake kvatre vrže iz hrbta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




divans1 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 11:51:24)

Hja, to spanje.... naš je včeraj prvič prespal celo noč od 21:30 do 7:30 brek jokanja, pa je star 7,5 m. Drugače pa tudi zelo slabo spi... ponoči se zbuja, dobr da ma dudo, da mu jo dam, včasih pa tudi to ne pomaga...




Anonimen -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 12:11:48)

Jaz te knjige nisem brala, sem pa kasneje ugotovila, da sem sama podobno, a v mehkejši obliki ravnala že ko je imela tamala okoli 2 meseca ... torej vse ostalo isto, le da nisem čakala točno določenih minut zunaj, ampak sem šla v sobo vsakič, ko je tamala zajokala in jo pomirila (brez pregovarjanja in jemanja iz posteljice) ... sem zaradi tega dobila tut od ene osebe servirano, da sem slaba mama ... samo pri naši flenči smo dejansko prišli od tega da je okrog polnoči v joku na rokah zaspala, do tega da je ob 7ih sama brez solz zaspala v svoji posteljici in to v enem samem tednu in še sedaj po 2h letih z uspavanjem nimamo nikakršnih problemov ... tudi na dopustu imamo isto rutino, če pa je bolna in me rabi, spi pri meni, a se tudi velikokrat zgodi, da sredi noči prosi za svojo posteljico ... kar se mene tiče [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] za to metodo!




Katy78 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 14:14:14)

Pri nas s samim spanjem nismo nikoli imeli težav, od uvedbe GH je začel spati cele noči. Sicer se je vmes zbudil 1-3x (kadar so bili zobki pač večkrat ampak ne ob vsakem izraščanju) in največkrat mu je bilo treba poiskati dudo da je zaspal nazaj. Zadnjih nekaj mesecev se pa skoraj ne zbuja, seveda včasih med spanjem v sanjah kaj zajamra ali zastoka vendar se sam nazaj uspava. Kakšen teden nazaj sem morala po dolgem času iti do njega in ga malo pobožat in biti pri njemu par minut da je nazaj zaspal - mogoče prihajajo zadnji zobki.

Kot rečeno, s spanjem ni težav in tudi ponoči, če se že predrami, se uspava sam nazaj (dude nima več), imamo pa težave z uspavanjem oz. smo jih imeli. Uspavati ga je bilo treba v naročju kar je postalo pri več kot 13kg že naporno. Če sem ga hotela odložiti v posteljico, je bilo dretje. Sem tudi razmišljala o metodi Spi dete spi, imam celo knjigo doma, mi jo je kolegica posodila. Parkrat sem bila odločena, da jo bomo začeli uporabljati, ker je bilo uspavanje nemogoče, vendar se kar nisem mogla odločiti, ker bi ga težko pustila jokati, sploh če vem, da me potrebuje ob sebi in da zato joka. No, pa sem stisnila zobe in uspavanje se je samo od sebe uredilo - zdaj ga odložimo v posteljico, v roke stisne svojo muco jaz ali mož (največkrat mož, ker njemu hitreje zaspi) pa sedeva zraven na stol - mene hoče držati za roko, moža pa ne. Potem malo bluzi po posteljici in se pogovarja sam s sabo, nekje v pol ure pa potem zaspi (včasih traja tudi dlje, ampak več kot 45minut pa nikoli). Meni se ne zdi takšna žrtev biti ob njemu 30-45minut da v miru zaspi sploh ker potem spi celo noč. Zaenkrat bomo ostali pri tej metodi uspavanja oz. ga nimam namena učiti, da naj zaspi sam. Saj v bistvu se zna sam uspavat, ker se ponoči predrami in zajamra ali zastoka pa spet zaspi nazaj brez težav, le zvečer rabi da je nekdo od naju zraven.

Otroci so si pač različni, naš fantek je na srečo zdaj sam od sebe, brez uporabe kakršne koli metode, ubral tak sistem uspavanja, da niti ne pomislim več na metodo Spi, dete spi. Ampak nikoli se pa ne ve, morda jo bom pa kdaj uporabila.

Jaz ne obsojam staršev (kot si napisala ti, Otika), ki se ali te ali drugačne metode poslužujejo, po pravici povedano si ne predstavljam kako zgleda, če otrok noče in noče zaspati in se ponoči zbuja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Katy78 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 14:14:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Pri nas s samim spanjem nismo nikoli imeli težav, od uvedbe GH je začel spati cele noči. Sicer se je vmes zbudil 1-3x (kadar so bili zobki pač večkrat ampak ne ob vsakem izraščanju) in največkrat mu je bilo treba poiskati dudo da je zaspal nazaj. Nikoli pa ni ponoči pil vode ali čaja... Zadnjih nekaj mesecev se pa skoraj ne zbuja, seveda včasih med spanjem v sanjah kaj zajamra ali zastoka vendar se sam nazaj uspava. Kakšen teden nazaj sem morala po dolgem času iti do njega in ga malo pobožat in biti pri njemu par minut da je nazaj zaspal - mogoče prihajajo zadnji zobki.

Kot rečeno, s spanjem ni težav in tudi ponoči, če se že predrami, se uspava sam nazaj (dude nima več), imamo pa težave z uspavanjem oz. smo jih imeli. Uspavati ga je bilo treba v naročju kar je postalo pri več kot 13kg že naporno. Če sem ga hotela odložiti v posteljico, je bilo dretje. Sem tudi razmišljala o metodi Spi dete spi, imam celo knjigo doma, mi jo je kolegica posodila. Parkrat sem bila odločena, da jo bomo začeli uporabljati, ker je bilo uspavanje nemogoče, vendar se kar nisem mogla odločiti, ker bi ga težko pustila jokati, sploh če vem, da me potrebuje ob sebi in da zato joka. No, pa sem stisnila zobe in uspavanje se je samo od sebe uredilo - zdaj ga odložimo v posteljico, v roke stisne svojo muco jaz ali mož (največkrat mož, ker njemu hitreje zaspi) pa sedeva zraven na stol - mene hoče držati za roko, moža pa ne. Potem malo bluzi po posteljici in se pogovarja sam s sabo, nekje v pol ure pa potem zaspi (včasih traja tudi dlje, ampak več kot 45minut pa nikoli). Meni se ne zdi takšna žrtev biti ob njemu 30-45minut da v miru zaspi sploh ker potem spi celo noč. Zaenkrat bomo ostali pri tej metodi uspavanja oz. ga nimam namena učiti, da naj zaspi sam. Saj v bistvu se zna sam uspavat, ker se ponoči predrami in zajamra ali zastoka pa spet zaspi nazaj brez težav, le zvečer rabi da je nekdo od naju zraven.

Otroci so si pač različni, naš fantek je na srečo zdaj sam od sebe, brez uporabe kakršne koli metode, ubral tak sistem uspavanja, da niti ne pomislim več na metodo Spi, dete spi. Ampak nikoli se pa ne ve, morda jo bom pa kdaj uporabila.

Jaz ne obsojam staršev (kot si napisala ti, Otika), ki se ali te ali drugačne metode poslužujejo, po pravici povedano si ne predstavljam kako zgleda, če otrok noče in noče zaspati in se ponoči zbuja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]





Katy78 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 14:15:36)

Ups, 2x objavljeno....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




lunka1 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 15:47:56)

naša (tudi dojena) 9mesečnica ni nikoli prespala noči. najprej se je zbujala 1x, 2x na noč, potem pri 6mesecih tudi do 10x... seveda je vedno zahtevala dojko... potem pa sem se odločila temu naredit konec in je trajalo en teden. najprej grozno dretje (brez solz, seveda....), trajalo je tudi po 15 minut, nakar sem jo vzela k sebi in malo poujčkala, dojili se nisva... saj pravim - tako približno en teden. od takrat dalje spimo (od 20h do 6h) brez da bi spila požirek mleka sli vode, včasih še poskusi, a zaspi takoj, ko jo položiva nazaj...


se mi zdi, da nobena metoda in nobena knjiga ne moreta nadomestiti materinega občutka...




nusi -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 16:13:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Ups, 2x objavljeno....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]


nič hudega, saj je zgodba o uspehu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




nincy29 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (23.12.2010 21:48:14)

Kot sem že rekla vsakemu otroku svoja metoda paše,nam izgleda da to ustreza in glede na to da veliko mamic ima probleme s spanjem sem se odločla da podam mojo izkušnjo in morda kateri pride prav.Da nebo katera mislila da sem kaka stroga mamica,najinega otročka razvajam kakor se da in priznam težko mi je ker sem več kot 7 mesecev bila navajena da sva se ponoči stikala  in zvečer je zaspal v mojem objemu.Če nebi imela problem zadnje dni z uspavanjem verjetno še zdaj nebi preizkušala te metodi ampak jok otroka pred spanjem tudi več kot pol ure mi je dal vedeti da nekaj je treba spremenit.Se pa zjutraj in čez dan še velikooo crtava,zjutraj več kot urco spi pri meni in se dojiva, objemala,počivava,smejeva[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
In naj še povem da danes,se pravi 3 dan uspavanja po tej metodi je moj sin nočno spanje zaspal čisto sam brez nobenga joka.Položila sem ga v posteljico mu povedala lepe besede,mu dala lupčka,zaprla vrata in tamal je v miru brez vika in krika zaspal..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





j.b. -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (24.12.2010 19:48:49)

Nincy29, a bi lahko prosim malo bolj podrobno opisala tole metodo,ki je opisana v knjigi. Pa kolk min moraš čakat.
Pri nas je vsak večer drugače, včasih - redko bo zaspal sam b.p., včasih omaga na joški drugič bo buden kot čuk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in potem zbujanje, na pol ure-eno uro, kjer obvezno rabi dudo, včasih tut to ne zadošča...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Zjutraj in čez dan je tak dobrovoljček da mu ni para[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley8.gif[/image], noč je pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image].
hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nincy29 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (25.12.2010 20:18:50)

j.b. bom poskusila čim lažje opisat metodo.

Metoda uči otroka SAMEGA zaspati v svoji posteljici.Otroka pred večernim spanjem  okopam(če smo imeli že prej to rutino) in gremo v eno drugo sobo(v sobo kjer otrok ne spi) in se zvečer enih 15 min pred spanjem z njim pogovarjamo,smejemo,pojemo pesmice,beremo knjigico,lahko tudi  dojimo.V drugo sobo pa moramo iti zato ker otrok ne sme povezat sobo kjer spi z crtanjem.Nato ustvarimo v sobi vzdušje ki ga bomo ustvarjali zmeraj ko bomo otroka spal spravljali.Moj primer:zaprem rolete,prižgem glasbo za lahko noč,zaprem luči in vrata.Nato otroka položimo v postlejico in mu damo medvedka(medvedka ki ga ima samo za spanje) in otroku dudo(če jo ima),nato mu povemo da on bo se zdaj sam učil spati in sta mamica in očka zmeraj v bližini in da ga imata rada,otroku damo poljub in nato zapustimo sobo.Nato vsakokrat ko se vračamo na določene minute k njemu besede ponovimo ampak s to razliko da najprej besede ponavljamo 30 sekund potem pa z vsakim obiskom te sekunde krajšamo.Jaz te besede tudi malo  po svoje povem,ponoči ko se sredi noči zbudi pa mu jaz rečem da je še noč in da je treba spat.
Ponoči ko se otrok zbudi ponavljamo isti postopek,nobenega dvigovanja iz posteljice ampak ponavaljamo postopek kot v času uspavanja dokler otrok spet ne zaspi nazaj(ne pride upoštev nobene dojenje,pitje..).
Časovni razmaki kako vstopamo v sobo,ampak samo če se otrok joče:

Dnevi:  1.čakanje    2.čakanje  3.čakanje in naslednja čakanja
1.          1 minuta     3 minute      5 minut
2.           2 minuti      5 minut        8 minut
3.           3 minute      7 minut        11 minut
4.           4 minute      9 minut         14 minut
5.           5 minut        11 minut        17 minut

tako nadaljuješ
dokler  .......................................................     7 minut            15 minut           23 minut
otrok nebo
spal sam

Minute lahko če ti presodiš tudi skrajšaš.

Ti vstopi pa so taki:vstopiš v sobo,otroka če naprimer stoji v posteljici  spet položeš ponoviš zgornje besede in zapustiš sobo(tudi če otrok joka)


To metodo pa lahko uporabljaš tudi med dnevnimi spanci.


Mi smo res ful zadovoljni,naš že danes 3. dan zaporedoma se je zvečer sam brez niti ene sekunde joka uspaval v posteljici.Prejšno noč je skoraj celo prespal(prvič),edino ob 1h se je začel nekaj premetavat po posteljici,ampak je res takoj zaspal nazaj(morda je tudi kaj sanjal),to noč se je tam okrog 3h nekaj zbudil,malo pojokal ampak takoj nazaj zaspal.
Če je še kako vprašanje..kar vprašaj




soncnica 3 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (25.12.2010 21:21:19)

Pozdravljene mamice dojenčkov s "težjim" uspavanjem.
Naš frajer je strar 6 mesecev /prevzaprav bo ravno jutri/, pa imamo težavo pri dnevnem uspavanju - spi pol ure, potem pa ne zaspi nazaj, vidim pa, da še očke "obrača", poskušala sem že z "šškanjem", božanjem... v bistvu ne gre. Zna katera pomagati?




izgubljena_ovcka -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (25.12.2010 21:29:03)

nincy29, dobro, da si objavila temo...sem se tudi jaz opogumila in poizkusila pri našem aprilčku tole...

S prvim smo imeli scene s spanjem do 14m in to take, da sem bila čisto na koncu z živci in energijo. Smo sicer poskusili to metodo pred tem že (okoli starosti 9, 10m) pa se ni obneslo, po enem tednu je bila situacija identična prvemu dnevu. Pa smo res vztrajali cel teden. No, v drugo, pri 14m je pa šlo in to gladko, v treh dneh je bilo vsega konec in od takrat nimamo z uspavanjem nikakršnih težav, niti sredi noči.

Pri drugem sinu se zgodba ponavlja. Super spanje do cca 4m potem pa nenehno zbujanje in seveda dojenje (to me sicer ne moti, na živce mi gre enourno uspavanje nazaj). Zdaj je drugi dan odkar smo se "projekta" lotili in moram reči, da obetavno kaže. Upam, da bo uspelo tudi nam in vse pohvale Niku za uspavanje in spanje! [sm=bravo.gif]




nincy29 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (26.12.2010 10:03:52)

Lepo je slišat da je še ena k je ful  zadovoljna s to metodo!Midva z možem sva začudena,ponosna na našega sinčka kako on zna sam lepo zaspati brez nas in joka.Danes  ponoči se ni niti 1x zbudil in to se je prvič zgodilo,jaz sem super naspana,tamali pa  tudi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

izgubljena ovčka....držim pesti da vam tudi uspe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




nincy29 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (26.12.2010 10:07:43)

IZVIRNO SPOROČILO: soncnica 3

Pozdravljene mamice dojenčkov s "težjim" uspavanjem.
Naš frajer je strar 6 mesecev /prevzaprav bo ravno jutri/, pa imamo težavo pri dnevnem uspavanju - spi pol ure, potem pa ne zaspi nazaj, vidim pa, da še očke "obrača", poskušala sem že z "šškanjem", božanjem... v bistvu ne gre. Zna katera pomagati?



jaz bi ti priporočala da sprobaš to metodo,pri nas je enako bilo s to razliko da je tut po samo 10 min spal zdaj pa zna tudi po 1 uro,ker če se kaj zdrami zna sam zaspati nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




emibu -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (26.12.2010 11:04:52)

40 minut jokal????Dobra si...
Jst po 2 minutah dobesedno letim v sobo še to mi je tak težko poslušat




nincy29 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (26.12.2010 11:09:43)

IZVIRNO SPOROČILO: emibu

40 minut jokal????Dobra si...
Jst po 2 minutah dobesedno letim v sobo še to mi je tak težko poslušat


emibu beri!40 min se je jokal ko sem bila jaz znjim ga nosila gor pa dol da bi zaspal!




legenda_m -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (26.12.2010 14:37:51)

nincy kdo je pa avtor knjige?




Marčevka2010 -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (26.12.2010 15:58:09)

COBISS:

Avtor: Estivill, Eduard ;Mihelač, Špela Naslov: Spi, dete, spi : kako navadite malčka mirno spati : jedrnat vodnik po metodi dr. Eduarda Estivilla Jezik: slv (slovenski) Leto izida: 2006




jolcica -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (27.12.2010 11:15:58)

punce mene zanima če ve katera kje se ta knjiga lahko kupi...nikjer ne najdem kjer bi jo lahko kupila :(




jolcica -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (27.12.2010 15:47:58)

Hello punce

moram povedat da smo zdele probali metodo spi dete spi lepo sm mu povedala da mora it na počitek da bo medota imel pr sebi in da če bo kj da bova takoj ob njemu malček neki še zastokal pa enkrt orng zajokal še ene 2x smo mu dali dudo in je sladko zaspal :) uf upam da bo tko šlo naprej konec nošenja :) jeee[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




pikizenc -> RE: Metoda spi dete spi,nam pomaga :) (27.12.2010 16:29:55)

Od kdaj naprej pa naj bi bila ta metoda uporabna/primerna?




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>