Otekanje rok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Brinčika -> Otekanje rok (4.1.2011 17:12:45)

Že  en teden ko se zbudim imam čisto otečene roke in prste na njih, tako da komaj premikam prste in jih nemorem niti stisnit v pest, sem polna vode , nevem kaj naj pijem razen vode kaj bi mi pomagalo odvajat vodo, saj bi sla k zdravnici ampak tam res potrebujem en dan dopusta, tudi če sem  takoj zjutraj med prvimi tam. A  je imel(a) kdo- katera od  vas podobne probleme in kako ste to rešili- odpravili vodo iz telesa, so kakšne tablete  ali čaj  da res kaj učinkuje? A kdo pozna tablete  Diuresix 10 mg?, namreč ena gospa ima te in je rekla da  ko jo spije   v roku dveh ur pa da gre iz nje 2 l vode ven , lahko bi probala eno to spit pa nevem  ali imajo kake večje stranske učinke.




Felicita -> RE: Otekanje rok (4.1.2011 17:22:34)

tablete so zadnja rešitev za tak problem... vsekakor pejt k zdravniku, ker tako močno zatekanje lahko kaže na kako presnovno težavo in/ali težavo z ledvicami - vztrajaj na pregledu krvi.

diuretiki so sicer peteršilj, šparglji, sveže kumare, kopriva, zelena, vsaka mešanica čaja ki jo kupiš v trgovini kot 'shujševalna' deluje diuretično, kava, pivo...pa seveda, čim manj (najboljš skoraj nič - vsaj dokler se stanje ne izboljša) soli.




Dashenka -> RE: Otekanje rok (4.1.2011 17:33:14)

Nujno pojdi k zdravniku, da najde vzrok za zatekanje. Zadeva namreč ni prav nič nedolžna, v bistvu je še kar nevarna.
V nobenem primeru pa ne začni s samozdravljenjem z nekimi **** tabletami - pa naj bodo to zdravila na recept od sosede ali pa neki kvazi domači zvarki.

Do obiska zdravnika pa popolnoma eliminiraj sol in vse slane jedi (od salam in sirov dalje).

Naravni diuretiki so tisti, ki jih je navedla Felicita (razen piva, ki ima pri meni prav obraten efekt). Uživanje teh ti ne bo škodovalo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.1.2011 21:01:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brinčika -> RE: Otekanje rok (5.1.2011 17:19:09)

Nisem noseča, sem pa šla danes k zdravnici, so mi vzeli kri in vse štima, čakam še na izvide ščitnice  ki bodo jutri,  ne verjamem pa da bodo kaj najdli, ker se mi je že lani isto pojavilo pa niso našli vzroka.




carbene -> RE: Otekanje rok (6.1.2011 18:41:55)

To res ni nujno nedolžna zadeva. Prim.: http://www.wrongdiagnosis.com/symptoms/arm_swelling/causes.htm

Vztrajaj na različnih testih in ne nujno samo na preiskavah krvi.




Stran: [1]