Igrače v jaslih (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


Sibil_ -> Igrače v jaslih (8.8.2005 18:15:22)

No, moj mali mišek gre tudi že letos v vrtec, tako da smo bili že na ogledu.:kuza:
In seveda sem sama natančno pregledala igrače, ki jih bo lahko tam pač uporabljal.In med igračami zagledam prazno, sicer oprano in vse, ampak prazno plastenko od tekočega Ariela.A se samo meni zdi takšna igrača čudna za v jasli?:zmeden:
Mislim-če potem otrok to doma vidi in misli da je igrača, a ni to malo nevarno?Saj imaš praške na visokem in tako naprej, ampak meni se zdijo premajhni še za take igrače, ki so namenjene čistilom.:grrr:
Kaj se pa vam zdi?A imajo tudi v katerih drugih jaslih takšne igrače?
LP,
Sibil




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2005 18:23:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sašaš -> Igrače v jaslih (8.8.2005 18:34:34)


Pri nas v jaslih imamo tud take reči...nam zelo prav pridejo - pa nobeden od staršev ne komplicira. :zmeden2: Ne se že zdaj obremenjevat! ;)

Lp :muca:




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.8.2005 19:19:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lex -> Igrače v jaslih (8.8.2005 21:02:50)

Najbolj fajn je ko je v kaki plastenki (kjer se not ne vidi) še kaj skrito - kakšen predmet, ki ropota to ti je radovednost, kako not pogledat!




Sibil_ -> Igrače v jaslih (8.8.2005 23:02:04)

Ja saj vem, ampak a niso take plastenke bolj primerne za starejše otroke?Ne vem no...,ah, saj itak nič ne morem.;)
LP,
Sibil




Seven* -> Igrače v jaslih (8.8.2005 23:55:10)

Taksne plastenke pri nas uporabljajo za igro v peskovniku, ki ni peskovnik ampak je poln kamenckov. Mali so cist nori, ko lahko taksne plastenke polnijo s kamencki in potem sipajo ven..





nejcko -> Igrače v jaslih (9.8.2005 1:25:41)


Tudi pri nas v jaslih imajo polno takih plastenk, nekatere so celo napolnjene z raznobarvnimi tekočinami in otročki so naravnost nori nanje.
Meni osebno se tudi ne zdi to nič takega - brez skrbi, da že vedo, kaj je prav in kaj ne. Za varnost doma pa moramo poskrbeti sami.





mehurčica -> Igrače v jaslih (9.8.2005 8:39:41)

Plastenke so zakon. Davidu sem jih jaz že pred vstopom v vrtec oprala, da se je z njimi igral v bani. Mogoče bi bili bolj sporni mali avtki-na katerih piše, da niso za otroke mlajše od 3 let. David ima čisto vedno avtek v roki ko pridem ponj-če še niso zunaj. Ampak doma mu tud kak tak avtek pustim, ker vem, da ga samo vozi in ne trga kolic dol in si jih ne daje v usta.:)




Marogica -> Igrače v jaslih (9.8.2005 9:40:48)

V vrtcu imajo najbrž gospodinjski kotiček in "pranje perila" spada ja zraven. Že naš skorj 8-mesečnik se rad igra s plastenko.
Take igrače niso nevarne ne doma ne v vrcu. Otrok se nauči, da obstajajo še drugačne "igrače" iz vsakodnevnega življenja ter njihov pomen. Nevarno lahko postane samo, če otroku ne razložiš pomena določenih stvari.




SAJA -> Igrače v jaslih (14.8.2005 9:51:59)

RAZNE PLASTENKE OD ŠAMPONOV,ŠKATLICE OD KREM, CEDEVITE,JOGURTOV, ČISTO NAVADNE ŠKALE V KATERE SAMI SPLEZAJO, SO NAJBOLJŠA IGRAČA ZA NAJMLAJŠE.ŠE POSEBNO,ČE IMAJO ZRAVEN ŠE KAKŠNE LESENE PALČKE VEČJE KAMNE IN TO USTVARJAJO DA JE KAJ.NOBENA DRUGA IGRAČA NI TAKO ZANIMIVA KOT TO.NAŠI NAJMLAJŠI SO IMELI V VRTCU KJER SAMA DELAM TO NAJRAJE.POSKUSITE TUDI DOMA!OTROK SE RAJE IGRA S STVARMI KI SO MU BLIZU IZ OKOLJA.




Stran: [1]