Lenči_ -> RE: Mariborčanke 18. del (7.2.2011 14:16:46)
|
IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Lenči predlagam ta biskvit (vedno uspe): http://www.kulinarika.net/recepti/5814/sladice/biskvit-za-torto-ki-nikoli-ne-pade-dol/ Ko boš na koncu vmešala sneg (beljake) to ne delaj z električnim mešalcem ampak z metlico. Jaz sem poskusila 2 kremi za sadno torto in obe sta bili dobri : 1. sladka smetane (stepeš), zraven dodaš kremfix, mascarpone (zopet vmešaš z metlico ne mikserjem) in koščke poljubnega sadja. 2. sladka smetana (stepeš), eno želatino fix dodaš v smetano, 2 pa v sadno skuto (smetana:skuta=50:50), skuto miksaš posebej, nato jo skupaj s koščki sadja ročno vmešaš v smetano. Količine odvisne od velikosti torte. Za navadno okroglo (premer 26), naj bo nekje dober liter kreme (se pravi pol litra smetane pol litra oz. 500g skute ali macsarponeja). Jaz sladkorja nisem dodajala, tudi biskvit sem malenkost manj sladkala, kot je v receptu, ker potem navlažim s kompotom, ki je sladek pa maslena krama in tičina masa sta sladki. Upam, da sem razumljivo napisala. Aja za čokoladno je pa varianta ta nutella torta, ki jo vsi zelo hvalijo (recept na kulinariki) ali pa parišča krema (smetana in čokolado segrejemo, da se le ta stopi, nato ogladimo in miksamo) pa v biskvit daš malo kakava. hvala! Nekaj bom sigurno uporabila,samo še ne vem kaj. Tole si bom kar shranila!
|
|
|
|