sjmm -> RE: Malčki palčki februarčic 2009/VI.del (1.6.2011 22:38:28)
|
kolumbo...madoniš maš spet turbo vkloplen....pa tok me nasmeje tale vaš Roksi...k se mi zdi en tak hudo skuliran tipček....sploh ne pokaže na videz vsega...sam v njem pa ceu zaklad[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]....ŠTRUDELJ....če boš delala testo .....veliko gneti...vsaj 2x morš do 100 preštet....300-400g moke, pol žličke soli, o,5 - 1 dcl navadnega olja, 2-3 dcl tople vode....fajn umešaš...zgneteš v zelogladko in dokaj mehko kepico, pomažeš z oljem in pustiš zavito v folijo počivat vsaj pol ure...potem valjaš, raztegneš....segreješ maslo...pokapljaš po testu...dodaš filo ( izkoščičene češnje, umes pa skuto, ki ješe bolš, če ji primešaša kak rumenjak in sladkor, pa na koncu sneg beljakov....ful rahlo pride, nato še malo dosladkaš vse skupi...k češnje so včas kr kisle, pa kak vanili...po možnosti un ta pravi s črnimi pikcami not, pa mleti cimet, pa mleti klinčki, pa če je zlo redko komot dodaš kako žlico drobtin ali pa jih na koncu posuješ po že namazanem nadevu....lepo zviješ, flikneš v pekač--obvezno na peki papir...k bo vn teklo od češenj in ribanje tega dol s pekača je nočna mora[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].....pol pa spet mau stopljenega masla, premažemo s čopičem po vrhu...in pečemo....tam nekje na 180 + ventilacija ene 30-45 minut.... d je pač zlato rumen po vrhu in hrustljava skorjica...PA DOBER TEK!!!!!!
|
|
|
|