|
marta82 -> RE: Mariborčanke,19.del (9.3.2011 21:30:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: botrca IZVIRNO SPOROČILO: marta82 Seveda ne, to mi je čisto jasno. Nekatere menijo, da je telesna kazen vzgojna in da je to za otroka dobro, drug pač občasno izgubijo živce in "stegnejo roko" pa jim je žal,... Glede tega imamo različna merila. Tako pač je. Jaz samo povem, da tepež ni nikoli vzgojen in da je to slab nasvet. Zdi se mi pa prav smešno, da poveš, da nisi za telesno kaznovanje, potem rečeš da ne verjameš, da nisem otroka nikoli po riti in da pač niste vse po mojih merilih, daš nasvet naj otroka udari,...Tvoje izjave se izključujejo! zaključi, ker ne bova prišli do konca...vsak naj dela po svoje... Glej vpičla sem se v to, ker je to pač "moja" tema. Sem diplomo s tega področja pisala in dobim ošpice ob takem nasvetu. Seveda pa ima vsak svoje mnenje. HB bo telesno kaznovanje z zakonom prepovedano, ko stopi v veljavo nov družinski zakonik.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Oz. še bolje začelo se bo veloko več delati na preventivi in obveščanju staršev o vseh posledicah, ki jih tovrstno kaznovanje prinese. Pa ne me narobe razumet, ne mislim, da si slaba mama, če si otroka kdaj po riti, dejstvo pa je da je to nepremišljeno in efektivno dejanje, ki pa nikakor ni vzgojno.
|
|
|
|