RE: Aprilčice 2011 II.del (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


maja89 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (2.3.2011 14:33:02)

ojla
Da poročam z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]ni nič narobe saj vidla ni nič!edino ,da sem slabokrvna in nekaj v urinu tak ,da danes šla dat urin zdaj pa čakamo na izvide!!!in če bojo bolečine neznosne morem v porodnišnico drugač pa v torek na preglet!!!sam da je vse vredu!!ve ko ste ble na ctg kaki utrip so meli vaši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] naši je skako iz 135 do 180 in men se to ne zdi nekaj vredu ker stalno ko srček posluša več kot 135 ni??




miafilip26 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (2.3.2011 15:19:00)

soncek zakaj prodajaš voziček, jaz sama ga mam in sem bila z njim zelo zadovoljna!


hojla...mi smo tud kupili kakšna dva tedna nazaj Jane voziček...Sicer nov model, ampak je razlika kolk sem opazla edino v tem, da se na tem novem modelu da obračat športni del..ne nas zdaj strašit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...sem pa slišala, da je večina uporabnic Janeja zelo zadovoljna...




Anonimen -> RE: Aprilčice 2011 II.del (2.3.2011 19:04:59)

maja89- utrip mora skakat. Praviloma v mb porodnišnici ne smeš iz ctgja, dokler ni 5 poskokov utripa, kar pomeni aktivnost plodu. Tako da je vse ok s tvojo pikico. 




maja89 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (2.3.2011 19:29:09)

hvala vam




fragola -> RE: Aprilčice 2011 II.del (3.3.2011 10:11:18)

IZVIRNO SPOROČILO: miafilip26

soncek zakaj prodajaš voziček, jaz sama ga mam in sem bila z njim zelo zadovoljna!


hojla...mi smo tud kupili kakšna dva tedna nazaj Jane voziček...Sicer nov model, ampak je razlika kolk sem opazla edino v tem, da se na tem novem modelu da obračat športni del..ne nas zdaj strašit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ...sem pa slišala, da je večina uporabnic Janeja zelo zadovoljna...



jaz ti povem, da sem res zelo zadovoljna z njim, povsod lahko greš, lahek je, skratka fajn![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lara28 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (6.3.2011 7:33:09)

Tudi jaz sem zelooooo zadovoljna s tem vozičkom. Smo ga imeli pred 5 leti pri prvem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] (takrat so jih šele začeli prodajat pri nas). In ko sem ga ravno nekaj dni nazaj vzela s podsterešja nisem mogla verjet, kako je še lep in ohranjen, pa čeprav smo ga dobri 2 leti furali praktično VSAK dan. Tudi po makedami in bregih. Jaz se že prav veselim, da bom spet vozičkala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




fragola -> RE: Aprilčice 2011 II.del (6.3.2011 15:09:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Lara28

Tudi jaz sem zelooooo zadovoljna s tem vozičkom. Smo ga imeli pred 5 leti pri prvem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] (takrat so jih šele začeli prodajat pri nas). In ko sem ga ravno nekaj dni nazaj vzela s podsterešja nisem mogla verjet, kako je še lep in ohranjen, pa čeprav smo ga dobri 2 leti furali praktično VSAK dan. Tudi po makedami in bregih. Jaz se že prav veselim, da bom spet vozičkala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


zudi jaz komaj čakam vozičkanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




daja28 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (8.3.2011 8:33:16)

Jeee, vozičkanje => kilce dol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tesko -> RE: Aprilčice 2011 II.del (8.3.2011 21:51:08)

me veseli, kaj slišim o Jane vozicku. midva sva tud tega nabavla po 'studiji' po netu..sem dvoletnga nečaka peljala na testno vožnjo in je super okreten in lahek, mali se je tud čist dobr počutu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




kviki -> RE: Aprilčice 2011 II.del (10.3.2011 18:20:48)

Pozdravljene nosečke aprilčice!

Tudi sama sem aprilčica 2011 (pdp 9.4.) in bi se vam rada pridružila, če smem.

Nekajkrat sem pokukala tule gor, ampak sproti ne sledim, je preveč drugega dela. Imamo že avgustovčka 2009, ki je zeloooo aktiven in zahteva ogrooomno pozornosti. Zato tudi ni časa za zabušavanje :). Zdaj, ko se  mi čas izteka in sem že zelo okorna, imam malo več časa za računalnik, otroček je pa večkrat pri babi.

Moja nosečnost je sicer težja kot prvič, ampak nič resnega. Nekaj časa sem imela grozljive bolečine v križu in bila skoraj nepokretna. Zdaj je to minilo. Mi je pa G na zadnjem pregledu rekel, da je detece v medenični vstavi. Naslednji teden imam pregled in bom videla če je že kaj drugače, sicer bojo še sitnosti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Upam na najboljše.

Toliko zaenkrat. si bom vzela čas in kaj več prebrala, da vas bolj 'spoznam'.

Sem pa zasledila, da ste se nekaj pričkale glede buci-buci foruma. Jaz sem se tja hotla prijavit, pa je očitno res bolj za izbrance. Zato se bom držala kar tega foruma, če me boste seveda sprejele. Forume jemljem bolj kot izmenjavo mnenj in izkušenj. Hvala bogu če se razvije tudi kakšno prijateljstvo, za visenje na teh stvareh pa tako nimam pretiranega časa.

Lepo se imejte in drugič še kaj več.




miafilip26 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (10.3.2011 19:36:15)

Hej Kviki, dobrodošla med nami...Tukaj je bolj zatije, ker so vse na buci-buci. Tudi sama sem bila prijavljena, pa se sedaj tudi več ne morem prijavit ker bi morala imeti nekakšno geslo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Mogoče pa obstaja kakšna facebook manija, pa naju sprejmejo tja? Bova videli, zaenkrat sva pa na aprilčicah 2011 večinoma sami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




wessna -> RE: Aprilčice 2011 II.del (10.3.2011 23:17:40)

kviki dobrodošla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

a ste tle še vse 2v1?? no js se še držim, pa saj mam še 41 dni časa..kar naj [sm=duda.gif] uživa all inclusive v trebuščku..

kar nekaj punc ma [sm=duda.gif] v medenični vstavi..js upam da je moja še zmeraj na glavi.. upam da se tvoj [sm=duda.gif] tud obrne..




maja89 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (11.3.2011 7:23:45)

kviki dobrodošla!!

še kar smo 2 v 1 zakaj bi se jim mudilo ven če jim je v trebuščih lepo toplo vse imajoj!Niso tako neučakani ko mi no vsaj jaz sem komaj čaksam da mineta še ta dva tedna,da pride naša pikica nasvet!!




rolkica -> RE: Aprilčice 2011 II.del (11.3.2011 10:30:32)

kviki dobrodošla¨!

evo se še jaz javim po dolgem času, glede vozičkov: midva sva kupila Mutsy 4 rider in meni je ful všeč.
sonček pa najverjetneje prodaja Jane, ker ni aprilčica, samo oglas je dala sem med nas, če katero zanima nakup, ona vozička verjetno ne potrebuje več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mi smo bili tudi nazadnje v medenični ustavi, imam pa od danes zjutraj filing da se je nekaj spremenilo. Bomo videli na pregledu drug teden...

Ta forum je res malo zamrl...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




tesko -> RE: Aprilčice 2011 II.del (11.3.2011 16:28:41)

zivjo, Kviki, nekaj nas pa le spremlja ta forum (tud jaz na enak način kot miafilip ne morem več na bucibuci-sem administratorko nagovorila, tudi po fb in mailu, a ostala brez odgovora.. kot sem spremljala, bi pa rekla, da imajo morda kako "prostozidarsko" pravilo v stilu: tista, ki se ne javi dovolj pogosto, raus, pojma nimam-tud sama sem do tega tedna cele dneve še delala in ni blo časa ali posledično volje dnevno se javljat)..sem vesela, da je tukaj nekaj objav zadnje dni.
Glede medenične vstave sem pisala mislm da na prejšnji strani, če katero zanima. Jaz sem danes točno 35 tednov noseča in še 35 dni to go. Pošteno že racam in grem le še na krajše sprehode. Je pa super imet čas zase in ga posvetiti trebuščku, urejanju misli in oblekic, brez službenih živčnosti.
Želim vam prijeten, topel, optimističen vikend!




kviki -> RE: Aprilčice 2011 II.del (11.3.2011 19:23:34)

Pozdravček!

Je kar luštno malo poklepetat :) vsem hvala za dobrodošlico.

Maja89, a ti imaš rok že čez 2 tedna? Jaz imam še polne 4 tedne, vsaj uradno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Po tihem upam,da bom šla že kaj prej. po drugi strani pa sem prepričana da bo na rok ali čez. Tudi prvega sem rodila 2 dni čez rok in se mi zdi da se te stvari kar ponavljajo. No, se pustim presenetit.

Zdaj moram začet pit čaj malinovih listov, v prvi nosečnosti sem ga od 36 t naprej in je bil pri porodu mat. vrat mehak. Sicer ne vem če res od tega, ampak nič ne škodi, če naredim isto. Takrat je bilo poletje in so bile maline za hišo,  zdaj ga moram pa kupit, pa ne vem kje. Mogoče katera od vas ve, kje se ga da dobit?

miafilip26, tesko, no če je tako s tem buci-buci, je vse skupaj skrajno otročje.
Glede medenične vstave sem se prepričala da se zaenkrat ne bom sekirala. Če bo pa naslednji teden rekel da je še vedno tako, bo pač treba nekaj ukrenit. Seveda bi najraje naravni porod z glavo naprej. Če bo šlo z ritko oz. nogami, grem pa raje na CR.

Tesko, ti kar uživaj še te zadnje dneve. Potem ne boš nikoli več tako svobodna in imela toliko časa zase. Se mi zdi, da ste tukaj vse prvič noseče, ali se motim. Ko se zdaj, ko imam doma 1,5 letnika, spomnim na svojo prvo N, se mi zdi prav smešno. Samo zase sem morala poskrbet, pa sem proti koncu že komaj živela. Zdaj pa se tudi že komaj premikam, ampak otroku je treba dat za jest in ga previt in dat spat. Pa ravno tako gre, sploh ne vem kako bi lahko bilo drugače. Sicer imam kar veliko pomoči od mojega in njegovih staršev. Potem se pa spomnim na kakšno prijateljico, ki ima 3, ena celo 5 otrok, pa večinoma same z njimi. In dobim slabo vest, ker včasih jamram...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Babe smo res sposobne vraga pa pol [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Sicer pa sem jaz že lep čas na bolniški. Že od decembra. Sem imela nekaj težav in so mi hvalabogu tudi na komisiji podaljšali. Ne vem kako bi drugače sploh preživela, ker sem se vozila 140 km do službe in hodila domov samo spat.

No, lep večer še naprej želim!

Če bo šla katera rodit, pa uspešno predihavanje in pritiskanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]








trikrat -> RE: Aprilčice 2011 II.del (11.3.2011 20:27:30)

Pozdravljene sonosečke!

Rada bi se vam pridružila pri čvekanju. Danes sem bila zadnji dan v službi in zdaj bo sigurno kaj več časa za klepet in izmenjavo mnenj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Pričakujemo 13.4. in sicer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Bo pa to naš tretji sonček poleg 13letnika in skoraj 2.5letnice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], tako da upam da boste razumele če ne bom ravno non-stop tukaj z vami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/wink.gif[/image].

Toliko za uvod naslednjič pa še kaj več...

uživajte punce




majčica1508 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (11.3.2011 21:02:53)

kviki in trikrat............dobrodošle




rolkica -> RE: Aprilčice 2011 II.del (12.3.2011 7:06:21)

miafilip, tesko, kviki: jaz sem tudi na bucibuci prijavljena, naj še enkrat razložim stvar, ker očitno se ne razumemo. Z aprilčicami smo se večkrat dobile v živo in se zmenile da bi imele privat forum, kamor ne bi mogla gledat ravno cela Slovenija. Nekatere imajo slabe izkušnje iz preteklosti, ko so na forumu kaj pojamrale in je to prišlo na ušesa njihovih tašč, sodelavcev itd. Zato smo si zaželele forum, kjer lahko mirno objavljemo svoje slike, napišemo tudi kaj bolj osebnega, napišemo kje nas čevelj žuli itd. In smo si ga naredile. Seveda na tem forumu ne moreš samo brat in se nadejat tujih težav in po možnosti bit kak sorodnik od kakšne aprrilčice in čekirat kaj bo pisala, ampak si aktiven. Če imaš čas da 3 ure bereš poste, si moraš vzet še 20 sekund da pozdraviš in napišeš 2 stavka kako si. Veliko uporabnic ringaraje ima pa čas samo za branje tisočih strani, da bi kaj napisale o sebi pa ne.

Sicer pa vse tiste, katerim se zdi BB forum otročarija in nimajo časa za forume itd. imajo še vedno možnost klepetat tukaj na ringaraja(nihče jim ničesar ni vzel), zato ne razumem od kje ta nastrojenost proti furumašičam iz bucibuci.

Jaz nimam proti nikomur nič in vsem želim prijeten zaključek nosečnosti, pa da bojo naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zdravi.




ajtak -> RE: Aprilčice 2011 II.del (12.3.2011 7:31:35)

IZVIRNO SPOROČILO: rolkica

miafilip, tesko, kviki: jaz sem tudi na bucibuci prijavljena, naj še enkrat razložim stvar, ker očitno se ne razumemo. Z aprilčicami smo se večkrat dobile v živo in se zmenile da bi imele privat forum, kamor ne bi mogla gledat ravno cela Slovenija. Nekatere imajo slabe izkušnje iz preteklosti, ko so na forumu kaj pojamrale in je to prišlo na ušesa njihovih tašč, sodelavcev itd. Zato smo si zaželele forum, kjer lahko mirno objavljemo svoje slike, napišemo tudi kaj bolj osebnega, napišemo kje nas čevelj žuli itd. In smo si ga naredile. Seveda na tem forumu ne moreš samo brat in se nadejat tujih težav in po možnosti bit kak sorodnik od kakšne aprrilčice in čekirat kaj bo pisala, ampak si aktiven. Če imaš čas da 3 ure bereš poste, si moraš vzet še 20 sekund da pozdraviš in napišeš 2 stavka kako si. Veliko uporabnic ringaraje ima pa čas samo za branje tisočih strani, da bi kaj napisale o sebi pa ne.

Sicer pa vse tiste, katerim se zdi BB forum otročarija in nimajo časa za forume itd. imajo še vedno možnost klepetat tukaj na ringaraja(nihče jim ničesar ni vzel), zato ne razumem od kje ta nastrojenost proti furumašičam iz bucibuci.

Jaz nimam proti nikomur nič in vsem želim prijeten zaključek nosečnosti, pa da bojo naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zdravi.



Rolkica, tole si pa svetovno napisala!!!

Predvsem se strinjam s stavkom, da kdor ima čas BRAT 2-3 forume naenkrat bi moral imeti tudi čas, da vsake toliko napiše kako se kaj počuti in kakšno stran pokomentira.
Tudi sama sem delala do 7ga meseca pa sem vseeno že od začetka aktivna na forumu. To, da si vzamem čas in malo preberem in spustim ventile (beri pojamram čez mulčka, moža, službo...) mi samo pomaga, da tale nosečnost poteka tako kot mora :)
Seveda je pa samo dodaten bonus, da sem ravno preko tega foruma spoznala ene par tako svetovnih punc, da ne vem kje so se do sedaj skrivale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Torej, upam, da uživate v zadnjih tednih, da vas raztezanje medenice ne muči preveč in da vsaj kokertok ok spite ponoči.

Voziček- mi imamo še od mulčka Chicco trio S3, takega oranžnega. Je fajn, lahek, okreten, na malo se zloži. Ima pa 2 napaki... Športnega dela se ne da obrnt proti "šoferju", pa ogrodje je začelo po ene 2h mesecih uporabe mao škripati, saj so zglobi plastični. Samo se mi ne zdi smiselno, da bi ga zdaj menjala... Sploh za tehle 5-6 mesecev, potem smo šli itak na Chicco Ponee xs
tale voziček mi je pa res zakon :D najbolj všeč mi je OGROOOOOOOOMNA košara za shopping, pa poleže se, da lahko otroček spi.




ajtak -> RE: Aprilčice 2011 II.del (12.3.2011 7:33:30)

[image]http://img412.imageshack.us/img412/1586/poneexsjs7.jpg[/image] evo še slikca tele naše marele :D




maja89 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (12.3.2011 11:51:56)

kviki  rokam 1.4 tak da še slabe 3 tedne upam pa zelo močno,da bo kaj prej sam si pravijo da prvorotke nena nič kaj prej rodijo sam upanje stalno ostane do konca tako,da še kar upam da bo kaj prej!kaj ve vete kolk so vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]veliki in težki jaz nič ne vem saj mi moja ginekologinja nič ne pove v materinski knjižici pa tak nakracano ,da se ven nič ne spoznam!!!




majčica1508 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (12.3.2011 12:05:18)

maja..........jaz imam rok en dan pred teboj,pa je moja pikica že čez 3kg težka....ji je G napovedala tam,če pridem do roka,da bo čez 4kg....Tamala je bila tudi rojena z 4260g in 54cm..........




maja89 -> RE: Aprilčice 2011 II.del (12.3.2011 14:16:04)

To je lepa teža in mera!!!Upam da mi bo naredla kaki uz saj semih mela sam 1v 21tednu to pa vse,da bom zvedla kaj me čaka,morem malo zagnjavit, da bom zvedla!!saj zdaj na ctg sem bla slab 10 minut 3poskoki pa to je to v ambulanti pa prej veni kot not moj se ja prav čudo ko me je zagledo ,da sem že v čakalnici nazaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] kolk sem brala pa ko se z kolegicami menim mate kar dosti uz!!!bom mogla menjat ginekologinjo sam tak ni slaba sam nič kaj ne zveš!!




trikrat -> RE: Aprilčice 2011 II.del (12.3.2011 14:50:56)

Jaz imam v torek UZ.Mi je moj ginekolog dal napotnico in tudi on mi ga bo delal, bom pa 35tednov noseča. Baje da nam to pripada.Glede teže otročka pa mene tudi firbec matra. Prvi je imel 4.260g, druga 3.740g po besedah babice v porodnišnici naj bi tretji vagal čez 4kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...bomo videli v torek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
CTG-ja pa meni še niso delali...me pa čaka amnioskopija baje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]..pri nas jo še vedno rutinsko izvajajo




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>