tinkamarinka -> RE: kako naprej? (7.3.2011 21:35:17)
|
Če je otrok lačen, mu dodaj. Predvsem zvečer. Med 3 in 4 mesecem običajno pride do krajše krize med ponudbo in povpraševanjem (otrok naenkrat rabi več, mama pa nima). Preden ji daš flašo jo vedno najprej pristavi k sebi. Če bo vseeno nehala pit pri tebi se ne sekiraj, ker so otroci različni. Pri moji flaša ni vplivala na dojenje, ker sem ji dodajala le zvečer. Ta drugi je bil prvih 5 dni življenja hranjen le na flašo, pa ni imel večjih problemov it na dojko (razen tega, da sem ga rukala, ko je nehalo tečt). Zdaj imam problem, ker mu jaz sploh ne morem dati mleka po flaši, ker ga ne mara in pljuva ven (star 5,5 mesecev)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], tako da ga zvečer dohrani mož. Pomembno pa je, da dovolj piješ in jo čimvečkrat pristaviš. Če ona spije do 180 ml/obrok 7 obrokov na dan, je to več kot 1 l tekočine za njo. torej moraš spiti vsaj 3 l tekočine, če hočeš imeti dovolj mleka. Pa do pomanjkanja pride predvsem zvečer, zato bi ji jaz dodajala le zvečer (razen, če je lačna tudi čez dan).
|
|
|
|