??????? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


princeska29 -> ??????? (11.3.2011 22:46:19)

a je možno da če imaš  ti neko izvršbo in ti ne morejo potegnit iz računa da se vsedejo na partnejev račun,čeprav nista poročena??? 




Kerensa* -> RE: ??????? (12.3.2011 6:35:11)

Ne - razen, če je bil on dokazano soudeležen pri nastanku dolga.




Dashenka -> RE: ??????? (12.3.2011 6:56:57)

Kaj pa v primeru izvenzakonske skupnosti?




Kerensa* -> RE: ??????? (12.3.2011 7:01:44)

Izvršba se nanaša na točno določeno osebo ali osebe in če je v izvršbi navedena ena oseba, potem nikakor ne morejo rubiti drugi, ne glede na sorodstveno ali kakršnokoli drugo povezavo (razen v prej omenjenem primeru, ki pa mora biti posebej ugotovljen in naveden). Če dolžniku nimajo česa rubiti, to ne pomeni, da bodo vzeli pa komu drugemu.




arabela* -> RE: ??????? (13.3.2011 21:47:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Kaj pa v primeru izvenzakonske skupnosti?


hmm..kaj pa npr. če je izvenzakonski partner in je prijavljen s partnerko na istem naslovu? kako se naj partnerka zgovarja, da so stvari njene?




Kerensa* -> RE: ??????? (14.3.2011 17:13:34)

Temu se reče "ugovor tretje osebe". Lahko je na licu mesta (torej v stanovanju, ob izvršbi premičnega premoženja), če ta tretja oseba (ki je lahko tudi izvenzakonski partner) lahko takoj dokaže (z računom na njeno ime ali kako drugače), da je stvar 100%-no njena ali pa, da je solastnica, lahko je pa naknadno, po izvršbi, ko tretja oseba ugovor poda na sodišče, ki je odredilo izvršbo.
Kolikor je meni znano, izvršitelj ni dolžan upoštevati ugovora tretje osebe na kraju izvršbe, temveč sme zahtevati naknaden ugovor. Če se motim, naj me kdo popravi. Se pa to rešuje na sodišču prednostno.

V izogib temu (za izvršbo me bo namreč težko kdo prepričal, da je nepričakovana, torej se lahko pripravite vnaprej) natedite notarski zapis oz. medsebojno pogodbo o tem, kaj od premičnega premoženja je od koga, če izvenzakonska partnerja bivata na istem naslovu. Zadevo seveda obvezno overite najmanj na upravni enoti (če boste pisali sami). In če izvršitelju takrat, ko pride, pokažete notarski zapis o tem, da je npr. TV vaša, ne od vašega zadolženega partnerja, potem je pač ne sme odnesti, ne glede na isti naslov.

Če bi jo že, pa takoj poklicat' policijo in takoj naslednji delovni dan direkt na sodišče z ugovorom, za katerega si upam 99%-no trditi, da bo rešen v vašo korist.

Potem pa tožite in z odškodnino poplačajte dolg. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]

Najceneje je pa še vedno, da na črno najamete kakšno garažo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]