Obroki pri 7,5 mesecev (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


natasarobi -> Obroki pri 7,5 mesecev (12.3.2011 16:21:32)

Pozdrav!

Prosim za predloge oz. namige kako je pri vas, ker naš mali ima sedaj 2 obroka gh že nekaj časa in počasi bi mu uvedla še tretji obrok in sicer pred spanjem, ker se je začel zbujati na dve ure in hoče jest.

Trenutno imamo gh: dopoldansko malico (okoli 10:30-11) in kosilo (15). Razmik nekako mora biti na 4 ure, drugače mi ne je kosila. V vmesnem času se ne doji, ker zaspi v vozičku, če smo pa doma pa vmes še rad malo potegne. Zbudi se okoli 6 in cca 6:30 - 7:00 se doji,malo se podoji okoli 8:30, ko gre malo odremat, nato malica (dobi sadje, ampak ker sva na dieti dobiva več ali manj jabolka, sedaj mu dam občasno sadno-žitno kašico ali pa žitno-mlečno), sledi kosilo (včasih dojenje, če je zaspan), nato pa čisto odvisno: eno do dva dojenja, ker gre med 18-19 spat. Ponoči sledijo dojenja -2x do 3x. 

Sedaj pa sem malo v dilemi - ali mu naj okoli 17 dajem kao malico ali pa kar večerjo in sicer mlečno-žitno kašico? Glede spanja nimamo nobenega urnika, le zjutraj in zvečer okvirno vem kdaj bo šel spat.

Hvala.    




nusi -> RE: Obroki pri 7,5 mesecev (12.3.2011 17:28:39)

če je gh na 4 ure mu daj večerjo med 18 - 19, če je kosilo ob 15.00, saj se bo tik pred odhodom v posteljo verjetno še vseeno malo podojil. Pri nas je bilo tudi najprej dopoldanska malica in kosilo, potem pa je kar hitro sprejel še ostale obroke gh (najprej večerja, tako, da smo imeli glavne obroke na gh, potem sta se skoraj istočasno pridružila še zajtrk in popoldanska malica)  in s tem si je bolj ali manj sam izdelal tudi ritem spanja. Ne vem če bo gh pripomogla k nočnemu spanju - vam pa želim da bi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Stran: [1]