Alergija izzvenela - kako začeti? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija



Sporočilo


Lunanai* -> Alergija izzvenela - kako začeti? (19.3.2011 11:00:48)

Hčerka je stara 2 leti in pol, od 6 mesecev je imela ugotovljeno alergijo na jajce. Testi na zadnjem pregledu so bili negativni, zato je zdravnica rekla, da lahko postopno uvajamo jajce v prehrano. Tisti, ki imate kaj izkušenj s tem, kako ste začeli? Naj bi najprej kuhan rumenjak - imate kakčno idejo, kam ga zamešati? Mala namreč ni zelo ješča. Kdaj ste potem prišli do tega, da so jedli "vse" izdelke normalno? edaj smo bili namreč zelo previdni in v teh dveh letih ni poskusila popolnoma nič iz jajca.

Hvala za pomoč




Tejči -> RE: Alergija izzvenela - kako začeti? (19.3.2011 13:04:20)

V špinačo vkuhaj jajčko..njami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Sonček in poletje -> RE: Alergija izzvenela - kako začeti? (19.3.2011 20:02:33)

Zdravo. Nam na žalost alergija še ni izvenela. Sem testirala tako, da sem jaz pojedla rolado in ker še dojim ni bil noben problem ugotovit, da je alergija še prisotna, ker je naslednji dan dobil lišaje. Jaz bi mogoče najprej probala z izdelki in vsebujejo jajca, al pa so jajca prisotna v sledovih, da je tega res minimalno. Ne vem, če bi upala kar direkt dat jajce? Mogoče se motim, ampak to je samo moj predlog.




Lunanai* -> RE: Alergija izzvenela - kako začeti? (19.3.2011 20:43:50)

Hvala za odgovor. Ja, menda okrog 3 leta običajno izzveni. taka so bila navodila alergologinje, najprej četrt rumenjaka, pol pol, pol celega, potem jajcne testenine, potem kaksno pecivo z 1 jajcem na cel pladenj.
Me je pa zanimalo, če ima kdo kakšno idejo za to, kako dati samo rumenjak, in pa, v kolikšnem času so tako uvajanje speljali.
Reakcije pravzaprav ne pričakujem, ker nikoli ni imela težav s kožo.




Precious -> RE: Alergija izzvenela - kako začeti? (20.3.2011 12:02:13)

Moraš pazit. Testi so lahko tudi negativni,pa je alergija še vedno prisotna.
jajce daješ v hrano,pire,omakice itd




lučka 25 -> RE: Alergija izzvenela - kako začeti? (22.3.2011 21:50:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Precious

Moraš pazit. Testi so lahko tudi negativni,pa je alergija še vedno prisotna.
jajce daješ v hrano,pire,omakice itd


Točno tako. Pri nas so bili testi na jajce negativni in naj bi lepo začeli z uvajanjem. Ampak ker smo imeli hkrati provokacije na mleko si nisem upala eksperimentira še stem. Tako, da sem šele po pol leta negativnih testih za jajca posskusila,...reakcija pa grozna. Takoj huda oblika AD, prebava se je porušila,..no čez 2 mesca pa ponovno pokaže test na jajca, da je pozitivna. Smo že skoraj ponovno iti na dieto še brez mleka. Tako, da je tu res vse odvisno od posameznika in jaz ne bi šla takoj na jajca, ali pa bi res dala majhno količino (1/8) rumenjaka v hrano.




Stran: [1]