Inkubator ali topla posteljica (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Anonimen -> Inkubator ali topla posteljica (15.4.2011 14:32:56)

Kaksna so merila,ko se odlocajo,da gre nedonosencek v inkubator ali toplo posteljico,ali sploh nikamor in je kot obicajen novorojencek pri materi?




Katy78 -> RE: INKUBATOR ALI TOPLA POSTELJICA (15.4.2011 14:39:42)

Odvisno je od zrelosti novorojenčka, ki pa ni odvisna od gestacijske starosti. Cimra iz P je v prejšnji nosečnosti rodila v 35. tednu in je dobila hčerkico takoj na oddelek, v zdajšnji nosečnosti pa je tudi rodila v 35. tednu in je bil mali par dni na EINT v topli posteljici. Prav tako ni pravila po kolikem času dobi mama dojenčka na oddelek, če je moral biti prej na EINT. Kot rečeno, odvisno je od zrelosti novorojenčka in od tega, kako se prilagaja na življenje izven maternice - samostojno dihanje, uravnavanje tel. temperature, sesanje... Moj je bil rojen v 33. tednu in je bil samo v topli posteljici, ker z dihanjem ni imel večjih težav, telesno temp. je začel hitro sam uravnavat in tudi sesal je kot ob roku rojeni dojenčki, zato sem ga dobila na oddelek zelo hitro.




Zoja Lara -> RE: Inkubator ali topla posteljica (15.4.2011 15:16:17)

Če nedonošenček potrebuje recimo dodaten kisik, ga dajo v inkubator. Ali če potrebuje infuzijo ali kak antibiotik.

Če pa je otrok samo droben, pa ga radi dajo v toplo posteljico, da lažje vzdržuje telesno temperaturo.




Najaa -> RE: Inkubator ali topla posteljica (15.4.2011 15:38:36)

Podpis pod Katy. Važna je zrelost. V inkubator gre, če rabi kisik, AB ipd in če ni zrel, da je na toplem.
Vidiš, od Katy je bil rojen v 33t in je bil samo v topli posteljici, moja tadruga je pa tudi bila rojena v 33t in je bila 12 dni v inkubatorju potem pa še en teden v topli posteljici. Ker ni bila zrela dovolj in rabila je kisik.




Stran: [1]