Blokada na TRR (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan



Sporočilo


tikatonka -> Blokada na TRR (15.4.2011 18:03:05)

Pozdravljeni,
dobila sem sodno odločbo o odtegnitvi določenega zneska od osebnega dohodka. Ta mesec so mi del tega zneska res odtegnili pri izplačilu osebnega dohodka, ampak so mi tudi blokirali TR. Zanima me ali račun ostane blokiran dokler znesek ni v celoti plačan ali je možno da znesek v celoti poravanam sama na banki in mi odblokirajo TR?
Hvala za nasvet. LP




enkratna -> RE: TRR (15.4.2011 21:25:05)

Živjo.

Banka je "samo" izvajalec blokade na TRR in boš imela račun toliko časa blokiran, dokler znesek ni v celoti poplačan oz. pride do deblokade lahko tudi pred tem, če banka dobi od tistega, ki se ti je "vsedel na račun" preklic blokade.

Da zadevo najhitreje rešiš, naredi naslednje:
  • Preostanek dolga poravnaj tistemu, ki mu ga dolguješ. Ni mi pa znano, kako bi bilo, če denar položiš na svoj TRR pri banki - ali bi se ta znesek takoj pokril za odločbo ali ne, raje preveri pri svojem bančniku (prvi način je zanesljiv, drugi odvisen od banke do banke).
  • Temu podjetju/osebi odnesi/pošlji dokazilo o plačilu s prošnjo, da naj na banko čimprej pošljejo preklic blokade.
  • Kopijo tega dopisa in potrdila o plačilu lahko pošlješ v vednost tudi na banko, a TRR-ja to ne bo odblokiralo. Šele preklic blokade ga bo.
Pa srečno!




kristinaj -> RE: Blokada na TRR (18.4.2011 10:32:43)

čudi me, da so ti blokirali račun in hkrati odtegujejo od plače??!!!!

pokliči tistega, ki ti je sodno odločbo izdal zakaj tako in probaj se zmenit, da ti prekličejo izvršbo na banki...





*goldfish* -> RE: Blokada na TRR (18.4.2011 13:56:58)

ja...kolikor je meni znano, ti ga blokirajo za toliko časa dokler ne poravnaš celotnega zneska. Menda pa 572€ mora ostati na računu. Kak pa do tega denarja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]