Postopek koriščenja neplačanega očetovskega dopusta (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


Mesečnica -> Postopek koriščenja neplačanega očetovskega dopusta (19.5.2011 16:16:42)

Mož ima odločbo, da za otroka lahko koristi 52 dni neplačanega očetovskega dopusta (po dnevih, do dopolnjenega 3. leta starosti).

Prosim nekoga, ki ima izkušnje z neplačanim očetovskim dopusom, da mi pove, če pravilno razumem, kako poteka celotni postopek koriščenja te pravice:

1. Mož delodajalcu napove, da bo dopust koristil od recimo 18. do 29. julija (skupaj 10 dni). To naredi pisno, vsaj 30 dni prej (pošlje po pošti, priporočeno in s povratnico, da se ne bo kje "izgubilo" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image])
2. Hkrati delodajalcu v izpolnjevanje posreduje obrazec S-4 (http://www.csd-lj-siska.si/pdf/Priloga%20S-4_OBVESTILO_DELODAJALCA_O_IZRABI_NEPLACANEGA_OCETOVSKEGA_DOPUSTA.pdf)
3. Delodajalec mu vrne izpolnjeni obrazec S-4 in mož ga posreduje na pristojni CSD - je tako???

Zmedena sem zaradi samega obrazca, ker je napisan kot obvestilo CSD, da je bil neplačani očetovski dopust koriščen, ne pa kot napoved njegovega koriščenja. Kdaj gre torej ta obrazec res na CSD? Po koriščenju dopusta ali pred tem? Namreč, meni se logično zdi, da CSD za to ve že pred dogodkom, ne po njem, kajti delodajalec bi vse skupaj na CSD lahko posredoval tudi šele po nekaj mesecih, pa bi potem mož bil v času neplačanega očetovskega dopusta dejansko brez plačanih prispevkov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

???




Stran: [1]