Moj otrok bruha v avtu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otrok v avtuSporočilo


zojcolina -> Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 7:43:13)

Ali mi lahko kdo pove kakšne metode imate proti bruhanju. Naša 3 letnica je namreč zelo občutljiva in vedno ko se peljemo kam dlje bruha. Naj ji dam tableto prosti slabosti, ali bi pomagalo še kaj drugega?
t5t6 -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 8:02:41)

Naša 1.5 letnica tudi. Jaz predvsem pazim pri prehrani preden gremo na pot. Sedaj sem njen stolček postavila na sredino tako, da vidi naprej in je dosti boljše. Animiram jo, da čimveč gleda čez okno. Sicer pa ji gre na bruhanje predvsem zjutraj, ko jo peljem k mami v varstvo, čeprav ni dolga pot pobruha skoraj vedno. V lekarni sem videla ene zapestnice za otroke proti slabosti, imam jo namen kupit, tako da če jo kdo že uporablja, me zanimajo izkušnje.
kristinaj -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 8:17:53)

pejdi  lekarno po tablete dramina in bo spala....
Nika v službi -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 8:21:11)

Nekaterim pomaga obliž čez popek. Poskusi, pri nečakinji od mojega moža se je zelo dobro obneslo!
ajataja -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 8:34:55)

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

pejdi  lekarno po tablete dramina in bo spala....

Zakaj bi spala?Mi te tabletke uporabljamo že ene pet šest let pa ni niti enkrat še zaspala.
Tejči -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 9:14:21)

IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

pejdi  lekarno po tablete dramina in bo spala....

Zakaj bi spala?Mi te tabletke uporabljamo že ene pet šest let pa ni niti enkrat še zaspala.Nama s tamalo je tudi rado slabo na kakšni dolgi poti in takrat vzamema vsaka polovičko Dramine je OK. Ja, pa obe po njej spiva kot top v avtu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
ajataja: Dramine imajo uspavalni učinek, odvisno pa od človeka koliko te "zadane"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mene recimo zelo, obvezno zaspim, ko smo pa na cilju pa še tudi kr en čas ne pridem k sebi..sem cela medla..kakor kdo.
kristinaj -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 9:42:29)

mi dramine ne uprabljamo, ker gremo na pot takrat ko spijo... jih pa sestra na svojih otrocih in je zadnjič dala eno nečakinji 13 let, ki sicer ni spala je bila pa kot zadeta, nkr govorit ni mogla :))))
Alfabeta -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 10:38:00)

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

pejdi  lekarno po tablete dramina in bo spala....tudi mi jih imamo. In triletnica ne zaspi ko dobi polovičko, taveliki 7 letnik pa spi pa če dobi celo ali pol. Pa še cel dan je tečen in omotičen. Je pa super, ker jim ni slabo

Aja, pa tudi jaz vzamem 1.
Lunca1 -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 11:44:20)

Pri nas je občasno slabo taveliki, kadar gremo na kakšne bolj zavite vožnje, kot je npr. čez Ljubelj ali v Kr. goro. Ugotovili smo da pred vožnjo ne sme jesti mlečnih stvari, kot je npr. jogurt, skuta, piti mleko ipd.

Smo poskusili tudi dramin, ni bruhala, je bila pa čist zadeta po 1/4 tabletke, tako da za to hvala lepa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
K_a_t_i -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 14:28:57)

Včasih so dali proti slabosti limono.

Čist iz firbca - sem slišala, da naj bi bilo otrokom bolj slabo v karavanih - a mate karavana?
pelin -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 15:26:06)

Tudi jaz sem bila otrok, ki je skoraj že za prvim ovinkom bruhal....za na daljše domače in  šolske izlete so mi tudi doma dajali tablete proti slabosti in sem bila  tudi po njih čisto adijo...Obupno sem se počutila in  cel dan nisem prišla k sebi.Prav zato jih svojim nikoli nisem dajala, pač pa smo se v prvih letih zelo pogosto vstavljali ko smo šli kam dlje z avtom, nikoli nismo jedli v avtu in podobno. Je pa res, da naša dva nista pogosto bruhala in v bistvu ni bilo zaradi tega ne vem kakšnih težav.
Sem pa tudi jaz slišala za to lepljenje popka in bi, čeprav se sliši malo odštekano, zagotovo poskusila to pri svojem otroku, če bi imel te težave...saj škoditi tako ne more..
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.5.2011 16:01:07)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
Nika v službi -> RE: Moj otrok bruha v avtu (20.5.2011 16:12:35)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin


Sem pa tudi jaz slišala za to lepljenje popka in bi, čeprav se sliši malo odštekano, zagotovo poskusila to pri svojem otroku, če bi imel te težave...saj škoditi tako ne more..Ja, tudi meni je bilo malce nenavadno, ampak ko sem slišala pojasnilo in videla efekt, se mi ne zdi več tako čudno. Itak pa sem mnenja, da vedno velja poskusit najprej tisto, ki je manj škodljivo. In en flajšter na popek ni nič v primerjavi z Dramino....
KIKI**** -> RE: Moj otrok bruha v avtu (21.5.2011 7:44:40)

Še ena taka, ki ima dva otročka, ki jima je  (bilo) zelooo rado slabo. Starejši bo dopolnil 8 let in moram rečt, da je tale slabost pri njemu z leti kr fajn izzvenela.
Tamala pa pri 6 letih kljub tabletki še kdaj pojamra da ji je slabo, ampak potem takoj ko je mogoče ustavimo da se malo nadiha svežega zraka in gremo naprej pa je dobro.

Jaz jima tudi dam Dramino (sinu samo če gremo na res dolgo pot - morje) pa je res veliko bolje oziroma 99% boljše.

Tudi jaz jima že večer prej in tisti dan ne dajem nobenih mlečnih izdelkov, pa sladkega tudi ne.
Anonimen -> RE: Moj otrok bruha v avtu (21.5.2011 7:51:58)

Moja kolegica ima za 15 mesečnega sinčka te zapestnice proti slabosti in ji zdaj že 2x ni bruhal na poti (cca 1h so se vozili v eno smer), prej pa je bruhal ko vidra, skoraj vedno. Stanejo pa nekje 15€. 
nusi -> RE: Moj otrok bruha v avtu (21.5.2011 23:22:00)

kaj pa kokakola - pri starejših seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Alfabeta -> RE: Moj otrok bruha v avtu (23.5.2011 19:11:22)

Mi smo sprobali skoraj vse. Od surovega fižola zgrist,[sm=smiley29.gif] zapestnic, kreme,.... Nič ni pomagalo.
Sicer pa imam tudi jaz zelo slab želodec, tako da že po par kilometrih ovinkaste ceste bruham. Mož je enak, tako da ni čudno da imata oba otroka te težave. Sin zato prav sovraži, če mora z mano v mesto, ali pa na rojstno dnevno zabavo. Najprej vpraša kje je. Če je na drugi strani mesta, cca.6-7 km stran noče it, ker mu je do tam že fuul slabo.
In ne, nimamo karavana, ravno zaradi njega pa vozim extra previdno in pazljivo čez ovinke..[sm=smiley5.gif]

Je pa res zoprno, tako da mi kar Dramino furamo, odvisno od razdalje pa je odmerek. V LJ recimo mu dam samo 1/4, na morje (3 ure) pa celo, pa včasih vseeno ne uspemo priti domov brez da bi [sm=smiley11.gif]
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (24.5.2011 16:03:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
Lantea -> RE: Moj otrok bruha v avtu (24.5.2011 16:17:55)

Jaz sem enkrat slišala tudi za še eno "nenevarno" zadevo. Pod rito si daš časopisni papir[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ne vem v čem je fora, poskusla pa še tudi nisem.
malaMravljica -> RE: Moj otrok bruha v avtu (24.5.2011 16:19:53)

mi tudi delamo maratonske voznje in mali mi zna bruhat v avtu. Pred dolgimi voznjami sem uvedla neko dieto, recimo ze zvecer pred voznjo ne vec mlecnih izdelkov, na dan voznje tudi pazim na prehrani, predvsem nic mlecnega in med voznjo samo kaj suhega. V lekarni mi je rekla za pit sam nesladkan caj ali voda, sam moj ze itak drugega ne pije.
Sem pa se uvedla homeopatske kroglice, dam 3 zvecer, 3 zjutraj in 3 pred startom. Vse to nam zaenkrat deluje in upma, da bruhanja ne bo vec.

To z oblizem cez popek mi je pa cisto novo in vredno poskusit.
AKP -> RE: Moj otrok bruha v avtu (24.5.2011 19:02:05)

Moji trije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] so vsi  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] v avtu, pa tudi na ladji. Ta večja dva sta na srečo že prerasla slabosti. Pomagale so jima edino tablete in med vožnjo nista smela nič jest. Tablete Dramina so držale točno 6 ur, potem pa sta potrebovala nov odmerek. Pred rojstvom tamanjše pa smo se preseli v okolico in imamo več vožnje. Že kot 2 mesečni dojenček je začela v avtu bruhat in jokat. Smo kupili te zapestnice proti slabosti in je bilo precej boljše. Je pa zelo občutljiva na to, kako je oblečena med vožnjo. Če ji je prevroče bo skoraj 100% bruhala. Zdaj pri dveh letih ne bruha več. Mislim, da ji je najbolj pomagalo to, da dnevno prevozimo cca. 40 km in se je navadila na avto. So pa vsi trije podedovali te slabosti po mamici in atiju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].
Luns -> RE: Moj otrok bruha v avtu (25.5.2011 12:45:23)

Pri nas je sinu tudi hitro slabo če so ovinki, če gremo na dolgo pot mu dam dramino, pa tudi ne prime vedno. Zapestnice probali tudi bruhal. Zadnjič pa mi je v lekarni priporočila lizike proti slabosti smo jih preiskusili na vožnji iz Idrije in mu ni bilo slabo, drugače mu je vedno. Tko da bomo še probali.
http://www.lekarnaljubljana.si/si/spletna-lekarna/ponudba/lastni-izdelki-lekarne-ljubljana/prehranska-dopolnila/2045/malcek-malcica-liza-potovanje-prehransko-dopolnilo-lekarna-ljubljana
Nika v službi -> RE: Moj otrok bruha v avtu (25.5.2011 13:01:58)

IZVIRNO SPOROČILO: flower

Jaz sem pa danes sprobala to stvar z obližem in je delovala. Sicer ne vem ali je samo naključje ali je res kaj na tem.. peljala sva se po zelo ovinkasti cesti, na kateri je zadnjih 5X, ko sva se peljala bruhal... danes pa ni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]


Super. Upam, da bo delovalo tudi naprej. Pri nas - kot že rečeno - deluje. Itak pa je logično - pravijo, da je tudi v popku nekaj v povezavi z ravnotežjem (podobno kot v ušesu).
Klarita -> RE: Moj otrok bruha v avtu (5.6.2011 22:37:25)

Našemu je tudi vedno slabo na daljšo pot in smo nazadnje probali obliž čez popek in nič ni jamral, da ga trebušček boli, torej nekaj je na tem. Bomo pa sedaj za ziher vzeli še tabletke, ko gremo na morje in šli bomo raje ponoči od doma, da bova lahko skupaj spala. 
Stran: [1]