bambus (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


ALWAYS LARA -> bambus (2.6.2011 11:39:15)

kupila sem bambus in enega po nasvetu prodajalke dala na dva konca - presekala korenine in posadila vsakega v svoj lonec. obilno zalivam. zdej pa en del ene polovice bambusa se je posušil...očitno je imel premalo korenin na tisti strani ali kaj? ali se bo glede na to da je bambus zelo trdoživa rastlina ta del obrasel iz korenin - ali naj ga porežem in pustim korenine v zemlji? ali je vse skupaj fuč in samo še za ven vržt?




mika -> RE: bambus (2.6.2011 11:55:03)

.očitno je imel premalo korenin na tisti strani ali kaj? ali se bo glede na to da je bambus zelo trdoživa rastlina ta del obrasel iz korenin - ali naj ga porežem in pustim korenine v zemlji? ali je vse skupaj fuč in samo še za ven vržt?


Suhi del poreži, ostalo pusti. Sigurno se bo obrasel.

Men je psica pregriznila oz. odgriznila glicinijo, da je ostal samo en majhen štrcelj, naslednje leto pa je ponovno pognala.
Lani sem dobila eno plezalko, jo posadim in se je posušila. Korenine so ostale v zemlji, zgornji suhi del sem pa itak odrezala. Mislila sem, da iz nje ne bo nič in v bistvu pozabila nanjo. Letos je pognala, da sem najprej mislila, da je plevel, pol sem se pa spomnila, da sem tukaj posadila plezalko.

Trajnice ponavadi niso haklik. Če ostane vsaj malo zdravih korenin si naslednjo sezono opomorejo.





Stran: [1]