Dr. Balat (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


MissTerious -> Dr. Balat (14.7.2011 13:51:28)

Z vsem spoštovanjem do medicinske stroke...zaradi selitve sem morala zamenjati svojega osebnega zdravnika in ker takrat momentalno kao ni nihče sprejemal, sem imela le eno možnost, ker je imel premalo pacientov...dr. Balata. V slabih dveh letih sem bila pri njemu le parkrat in sicer lani zaradi bolniškega staleža (zelo rizična nosečnost, diabetes in nosečniška hipertenzija) ter ta mesec zaradi lymske borelioze (bila napotena na infekcijsko klinikov UKC MB). V teh nekaj obiskih pri spoštovanemu dr. Balatu sem doživela vse, samo normalnega, spoštljivega odnosa ne. Pa nisem komplikator, marsikaj požrem, preden pičim nazaj...ampak, da pa pridem v ambulanto in mi reče dr. : "Ja, in kaj bi vi zdaj radi od mene?"

No, naj malce razložim...na infekcijski sem bila zaradi lymske borelioze, dobila ambulantni list in recept za antibiotik. Pisalo je, naj jemljem antibiotik 15 dni, antibiotika je bilo le za 10 dni. V lekarni so mi pojasnili, da je to sedaj v navadi specialistov, da napišejo recept za začetek, ostalo naj bi napisal osebni splošni zdravnik. In grem do svojega spoštovanega dr. Balata, pa me je nadrl, ko da sem zadnji drek. Pa je to odnos? Sem mu lepo razložila zadevo, je šel preverjat mojo izjavo in ambulantni list tako, da je štel dneve na koledarju...okej. Ne vem, čemu potem tak odnos. Sem kar direktno rekla, da se sedaj pa res lepi lepi čas ne bomo videli. Nisem se kregala, mirno sem povedala, kaj rabim, zakaj rabim, se zahvalila in šla. In mislim, da zadnjič obiskala svojega zdravnika. Saj nisem neka 13letna smrklja, da se bo tako nekdo pogovarjal in obnašal do mene. Vaše izkušnje z njim?

Aja, ko sem že odprla novo temo...poznate koga v MB in okolici, ki sprejema nove paciente? Pa da se zna normalno obnašat, lepo prosim...ne pričakujem dosti, za tiste 1x do 2x na leto, ko pa nujno rabim zdravnika, si pa le želim tudi spoštljiv odnos.

Hvala za informacije...lep dan vam želim!




Dubraska -> RE: Dr. Balat (14.7.2011 14:32:58)

IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious



Saj nisem neka 13letna smrklja, da se bo tako nekdo pogovarjal in obnašal do mene.



Ta stavek me je ZELO zmotil! Res da se ne samo zdravniki ponekod obnašajo do pacientov kot do največjih izmečkov, ampak tudi neko 13letno dekle je človek, ki si zasluži spoštovanje.

Žal pa na tvoje vprašanje ne poznam odgovora, ker že vsaj 10 let nisem bila pri zdravniku in upam, da mi ne bo treba kmalu, ker so tudi pri nas taki primerki, katerim je odveč, če človek pride na pregled. Pa lep dan.




CariSSa10 -> RE: Dr. Balat (24.8.2011 21:13:03)

MissTerious izvoli link strani, na kateri imaš seznam zdravnikov, ki si jih lahko izbereš za svojega osebnega zdravnika. upam da najdeš nekoga, ki ti bo odgovarjal in se boš z njim bolje ujela. http://www.zd-mb.si/index.php?id=36
lp




Stran: [1]