7 mesecev (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hraneSporočilo


Mayag -> 7 mesecev (20.7.2011 21:25:53)

Živjo!
Moja hčerka je stara 7 mesecev in že 2 meseca je kar smo začeli z gosto hrano. Na začetku je bilo vse ok...vse je sprejela( sadje, zelenjavo), ob tem je prejemala nadomestno mleko+ dojenje. Ko smo pa uvedli jogurtke in skutke, je začela odklanjati nadomestno mleko, pa tudi za kosilo, ko ji naredim npr. krompirček, bučko, cvetačo in korenček.... noče jesti. Podoji se še vedno cca.3-4/dan, samo imam občutek da od mene bolj malo dobi.( že cca. 2 meseca ne uporabljam prsnih blazinic). Ima katera kakšne izkušnje s tem?
DragonLady -> RE: 7 mesecev (21.7.2011 8:23:59)

Naš junak je tudi star dobrih 7 mesecev, začela sva s 4imi mesci...praktično identična zgodba. Sicer imam adaptirano mleko doma, ampak mi dejansko stoji. mali namreč noče tega mleka. Patronažna (moja znanka) mi je rekla, da naj poskusim s kupljenim 3,5 mlekom (ne alpskim, ampak katerim drugim) in vodo, v razmerju 1:1 in razredčeno mleko prevrem, da mu ne škodi. Pa ti povem, da se ravno tako obnese. Mali ga pije, navadno mleko uporabljam tudi za pripravo kašic oz. goste hrane. Sva se v tem času navadila, da mu samo z vilico premučkam hrano in lepo papca.

Vem, da se bodo našle tu zagovornice adaptiranega mleka in se zgražale nad tem, da otroka hranim z navadnim mlekom...ampak glej, ravnam se po občutku, kdo bo najbolje poznal mojega sončka, če ne jaz? Konec koncev pa verjetno tudi nasveti patronažne sestre in kasneje celo pediatrinje niso kar iz trte izviti. Z vodo se navadno mleko redči zaradi tega, da ne obremenjuješ ledvičk in jeter svojega otroka. Konec koncev pa so tudi včasih otroci gor rasli na navadnem mleku, kajne? In ne, nismo ravno reveži, adaptirano mleko imam še vedno doma, ampak ga mali resnično noče več...mislim pa, da ima dovolj raznoliko in bogato hrano (je približno 5-6x na dan gosto hrano plus dojenje), da ne trpi nobenega pomanjkanja zaradi uporabe nevadnega mleka. Živimo na vasi in imamo sveže sadje in zelenjavo vsak dan na jedilniku, na svežem zraku smo od jutra dokler se ne stemni oz. ohladi. In otrok zelo lepo napreduje, tako gibalno kot na splošno...se pediatrinja čudi, ko pridemo v posvetovalnico, ker prehiteva svoje sovrstnike.

Hočem reči samo to...samo ti veš, kaj tvoj otrok rabi in rad popapca...ti veš, če mu kaj manjka ali ne. Mislim pa, da so tvoji strahovi odveč...nekaj pa že delaš prav, da tvoj otrok lepo raste, kajne?[sm=smiley1.gif] Upam, da sem te vsaj malo pomirila...

Lep dan ti želim!
Mayag -> RE: 7 mesecev (21.7.2011 8:40:38)

Hvala ti za odgovor...že kar resno premišljujem o tem da bi ji dala kar navadno mleko. Zdaj smo začeli uporabljati mleko iz mlekomata, pa bom najbrž probala še njej dati.
nusi -> RE: 7 mesecev (22.7.2011 19:42:38)

tudi jaz sem za kuhanje uporabljala navadno mleko iz mlekomata že zelo hitro, pil ga je pa nerazredčenega, ko se je nehal dojiti, to je po 9 m
Stran: [1]