Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


guppy -> Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (3.8.2011 13:42:48)

Tole pišem, ker mi gre zadeva že malo na živce in me zanima, če se tole še komu dogaja.
Čisto vsakič, ko me zdravijo z antibiotiki, imam po končani terapiji še neke druge težave, ki jih prej nisem imela. Recimo tokratni primer: Zaradi bronhitisa sem jemala Amoksiklav, zdaj pa (samo par dni po zaključeni terapiji) imam v urinu vse od nitritov, krvi do proteinov... skratka posledica nekega vnetja... In zdaj? Zdaj me zdravijo s Primotrenom in kar zmrazi me, ko pomislim, da bom v naslednjih 10. dneh pojedla še 40 tablet!

Ima kdo podobne težave? Jaz ne vem, kdaj sem bila nazadnje po antibiotikih dejansko zdrava.
Kakšen predlog?





tjasaoasis -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (3.8.2011 16:07:21)

Moraš vedet, da antibiotiki poleg slabih bakterij uničijo tudi tiste dobre, zato se zelo pogosto ob njihovem jemanju pojavi driska in pri ženskah vnetje nožnice (oz. namnožijo se glivice). Praksa nekaterih zdravnikov je taka, da ob antibiotikih dajo na recept še Canesten ali Daktarin za glivična vnetja. Če zdravnik to pozabi, ga je dobro opomniti. Vnetje mehurja je pa verjetno tudi posledica vsega tega.




guppy -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (3.8.2011 20:17:16)

Ok za glivice sem slišala, ampak nimam teh težav. Tole bo zgleda kar "klasično" vnetje mehurja. Ne vem, kako to preprečiti oziroma kaj še narest, da po antibiotikih nimaš drugih zapletov.
Zadnjič sem tako najprej zdravila angino, se "pozdravila" ... čez par dni pa respiratorno vnetje. Skratka: AAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa!!!!!!





Sa.Ka -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (3.8.2011 21:15:41)

Pri Amoksiklavu je to stranski učinek in ko ga dobiš takoj do zdr. in zamenjat AB. A dejansko sploh še kdo bere navodila???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




guppy -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (4.8.2011 13:24:09)

Sa.Ka, težave so se pojavile šele par dni po tem, ko sem zaključila z Amoksiklavom. Poglej moje prvo sporočilo.
Imaš morda kak nasvet?




majčica1508 -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (9.8.2011 12:02:35)

Po jemanju AB je naše telo še 1 teden zelo dovzeto za nove viruse in bakterije in takrat se je treba čuvat,da zopet kaj ne fašemo....Moj je imel 40 vročine 3 dni in ga je dr.poslal domov z AB Zinnat z diagnoto gnojna angina,tudi krvi,vode ni pregledal,ker se mu je mudilo,sledila je kontrola čez 3 dni,vročina prisotna,AB ni prijel,kri in voda totalno zanič,sprejem na infekcijski,ker je imel še dodatno hudo vnetje sečil,po 4 dneh bolnice se stanje malce popravi in je spuščen v domačo oskrbo,stanje se je popravilo....jutri kontrola....Med tem sem pa jaz fasala vnetje mehurja(peklo me ni  nič,ko sem lulala)
sem mislila,da imam angino,ker so me bolele okončnine,vročina,pordelo grlo,čez ledvice,pa spodnji del trebuha(ta komaj čez par dni)mi da kontrolo krvi in urina(katastrofa)dobila Primotren,ki sem ga jemala 5 dni,ker se mi je stanje popravilo za 99%.....pila sem ursi čaj cca 7dcl na dan,brusnični sok,vodo...cca 3l tekočine na dan...no čez par dni sem pa fasala prehlad,da je kar teklo iz nosa....pa sem si pomagala z čebulo....sem jo narezala na kolobarje in jo dala na sladkor,pa potem vse skupaj k postelji,danes ne smrkam več....
Tale avgust nam je pa dal vetra....pa sej sam vreme vidimo,nam je kar slabo.....
Upam,da nam uspe iti na morje,ker smo vse zaradi bolezni prestavili....

Nam vsem skupaj pa en velik koš zdravja.................




Katy78 -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (9.8.2011 13:13:37)

Jaz sem po prenehanju jemanja AB še nekaj časa sesuta in zato sem novembra, ko sem imela vnetje sinusov, predlagala zdravnici, da bi poskusila brez AB in da naj mi da samo Nasonex. In se mi je sinusitis vlekel neskončno dolgo, glava me je prebolela še pa še. Zato sem v četrtek, ko sem spet fasala sinusitis, šla k zdravnici po AB. Dobila sem Sumamed za 3 dni, končala sem z jemanjem v soboto, jaz sem pa še danes popolnoma sesuta in se počutim kot cunja - poleg tega mi je pa še vedno slabo, kar je pri meni (po AB ala Sumamed) stalnica. Samo kaj hočem, še vseeno raje vidim, da mi je še 10 dni slabo, kot pa da znorim zaradi bolečin, ki spremljajo sinusitis. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




guppy -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (9.8.2011 14:13:00)

Če imaš tako pogoste težave s sinusi, ti toplo priporočam tole stran:
The Sinus Infection Home Remedy

Imajo napotke o tem, kako se pozdraviti z domačimi pripravki.




Poka -> RE: Nevšečnosti po jemanju antibiotikov (17.8.2011 9:34:06)

Meni je amoksiklav totalno porušil ravnovesje in imam stalna vnetja, pa tudi drisko. Zato je v času jemanja fajn jemat še en prašek zraven, ki vsebuje bakterije, ki so npr. tudi v jogurtu. Ali pit veliko jogurta. Meni pomaga, ampak tisti prašek je pa ful nagravžen.




Stran: [1]