prehrana za 10-mesečne (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


SANDOLINA -> prehrana za 10-mesečne (7.9.2011 13:25:05)

Pozdravljene,

zanima me samo kaj kej kuhate in pripravljate za 10-mesečne dojenčke? Ali jim še kuhate ali že pripravljate kaj pečenega? Ali še pasirate hrano in če ne, kako ste začele z uvajanjem s koščki hrane?

Hvala za odgovore in lp.




Roberta69 -> RE: prehrana za 10-mesečne (7.9.2011 23:02:19)

Naš 10-mesečnik že kakšen mesec je takšno hrano kot mi (tudi pečeno, edino že na splošno manj solimo in še to samo s himalajsko soljo, ki naj bi bila kao zdrava, če ni to buča). Hrano sem mu nehala pasirati kakšne dva meseca nazaj, čeprav še ni imel zob, ker je izgledalo, da mu bolj tekne hrana v "koščkih" (roko na srce, pasirana hrana ni tako okusna, kot če je ne razpečkaš). Čimbolj na drobno mu narežem edino meso, ker je težko prebavljivo. Že od začetka pa sem vključila v prehrano vsa živila od tistih kao alergenih (jagode, med, oreščki, itd.) naprej. 




Paštetka -> RE: prehrana za 10-mesečne (21.9.2011 19:17:29)

Moja dva sta jedla že vse, razen citrusov, konzervirane hrane, vegete, gob ipd.

Res pa je, da je ima vsaka družina drugačne prehranske navade. Kakšnega mastnega oddojka, klobas... Pri nas ni [sm=smiley36.gif]
Koščke hrane smo uvajali pri 4. Mesecih. Brez pasiranja torej.




Anonimen -> RE: prehrana za 10-mesečne (21.9.2011 20:28:22)

Pri 10ih mesecih je jedla isto kot midva, le da z začimbami nisem pretiravala. Pasirala ji pa tako ali tako nikoli nisem ... kvečjem pretlačila z vilicami.




Hope2 -> RE: prehrana za 10-mesečne (22.9.2011 7:16:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Pri 10ih mesecih je jedla isto kot midva, le da z začimbami nisem pretiravala. Pasirala ji pa tako ali tako nikoli nisem ... kvečjem pretlačila z vilicami.


Isto in od začetka nobenga pasiranja, tak da ni blo treba uvajat koščkov.

Če je pa bil kak masten oddojek na mizi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa sem mu posebej skuhala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




november2010 -> RE: prehrana za 10-mesečne (22.9.2011 8:13:27)

naš tud že skoraj vse je, je pa res da mu moram večino spapsirat, ker če mu dam po žlici koščke jih vedno spljuva ven.... in pol ni šans, da še usta odpre - ampak enkrat bo že, se ne sekiram kaj preveč. . Po drugi sttrani pa, če mu dma v roko žemljo ali skorjo kruha, grisin... pa vedno vse zgrize in poje.. ima pa dva zoba....




PC Baby -> RE: prehrana za 10-mesečne (21.10.2011 21:56:46)

Naša pri 8 mesecih (in še brez zob [sm=smiley36.gif] ) je že vse isto kot mi, edino manj začinjeno. Pasirala ji nisem nikoli, zdaj ji pa tudi pretlačim ne več, ker lepo sama zmelje vse. Edino meso težje poje, če je kuhano - pečeno ji gre bolje (piščanček in puran seveda). Druge vrste mesa (govedino ipd.) ji pa kupim kar tisto hippovo in ji vmešam v hrano.

Citruse, jagode ipd pa tudi že vse je. Kravjega mleka ji ne dajem za pit, je pa jogurte, skutke pa tudi že kakšno žličko greza in polente na mleku je dobila od bratca.
pri ta prvem smo ful komplicirali in se držali vseh živih navodil, pri ta drugi pa gledamo kaj ji ustreza in se tega držimo.




Stran: [1]