Mt. Chron in ileostoma (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


benika -> Mt. Chron in ileostoma (24.9.2011 13:34:18)

Zanima me, če je med nami kdo, ki živi s to boleznijo in kdo, ki ima ileostomo? Jaz sem jo dobila avgusta in rada bi se pogovorila s kom, ki se ubada z isto stvarjo.




tintin -> RE: Mt. Chron in ileostoma (25.9.2011 12:53:33)

poskusi najti kontakt od gospe Marje Strojin, starejša gospa, psihologinja, ki je pri 40 letih dobila raka na črevessju in posledično stomo. MIslim, da je zelo aktivna v društvu bolnikov, ampak mislim, da tudi če jo boš poskusila kontaktirat na drug način, se bo rada pogovorila s teboj. Jaz jo poznam preko službenih zadev in je res krasna gospa, zelo pozitivna. 




blak -> RE: Mt. Chron in ileostoma (25.9.2011 14:31:15)

Moja mama ima Chronovo bolezen. Diagnosticirali so ji jo pred več kot 15imi leti. Takrat to ni bilo še tako raziskano in je v izolski bolnišnici sploh niso hoteli operirati, češ da je premlada. Bila je po dva meseca v bolnici, en mesec doma. Groza! Po vezah je prišla v Ljubljano in so ji rekli, da je takoj za operacijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Odstranili so ji ene 15cm debelega črevesa. Po operaciji je bila precej boga, na strogi dieti, kar je lahko jedla, je moralo biti vse kuhano. s časom se je stanje  izboljšalo, zdaj je skoraj vse. Jemlje pa tablete pentasa, če se ne motim.

Ne vem, kaj bi ti še napisala. Povej, kaj te zanima.






lelčy -> RE: Mt. Chron in ileostoma (26.9.2011 6:29:18)

Jaz imam Chronovo bolezen že 10 let, operirana sem bila enkrat kjer so mi odstranili 15 cm črevesja. Jemljem pa samo Pentaso in ob poslabšanju bolezni Medrol ker sem žal na ostala zdravila alergična.




Stran: [1]