zumba in težave s sklepi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


biga -> zumba in težave s sklepi (22.10.2011 14:03:50)

Po 5. letih sem se lotila gibanja, da naredim nekaj zase. In sem šla na zumbo, mi je všeč glasba, pa tudi koreografija mi gre dobro, problem je edino, ker nimam kondicije in težko dohajam. A mislim, da bo sčasoma šlo, skrbi me edino, ker se mi skoraj vsakič zgodi, da me začne boleti sklep na nogi, v bistvu okoli kosti (gleženj), in zato težko telovadim. Doma ko imam par dni vmes pavzo, je bolje. Verjetno so stopala preobremenjena, ker nisem bila vajena gibanja. A ne b rada prenehala. Ne vem, ali bodo te bolečine prenehale, ali je bolje vseeno telovadit ali počivat, kadar me boli?




SMT3 -> RE: zumba in težave s sklepi (22.10.2011 20:44:44)

Pojdi na Zumba Gold,je bolj umirjeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




malania -> RE: zumba in težave s sklepi (24.10.2011 21:47:58)

Jaz sem bila prejšnji teden tudi prvič na Zumbi in so se mi prav tako pojavile bolečine v kolenih (že po 15 min vadbe). Glede na to, da precej obiskujem vodene vadbe (npr. step, body pump) in me tam ni bolelo, se mi je zdelo čudno... Po mojem LAIČNEM razmišljanju sem prišla do naslednjega sklepa.
Pri vse drugih vadbah nam jasno povedo kako se postaviš, pod kakim kotom, koleno ne sme preko gležnja pri počepu itd. ... Pri Zumbi pa smo samo migali zato sem prišla do zaključka, da sem najbrž vaje izvajala nepravilno.. [sm=zmeden.gif] zaradi česar so me začela boleti kolena.. ne vem.




SMT3 -> RE: zumba in težave s sklepi (25.10.2011 12:10:59)

Naša vaditeljica lepo opozarja kako morajo biti kolena,roke,hrbet,rita......da ne pride do kakšnih bolečin in poškodb.Jaz imam težave s križem in sklepi pa hodim že drugo sezono pa nimam težav.




malania -> RE: zumba in težave s sklepi (25.10.2011 17:35:42)

IZVIRNO SPOROČILO: SMT3

Naša vaditeljica lepo opozarja kako morajo biti kolena,roke,hrbet,rita......da ne pride do kakšnih bolečin in poškodb.Jaz imam težave s križem in sklepi pa hodim že drugo sezono pa nimam težav.


Očitno je odvisno od vaditelja, naša nas nič opozorila, smo kar migal...




Arwenko -> RE: zumba in težave s sklepi (25.10.2011 19:42:16)

Moja izkušnja je, da zumbo poučuje precej kvazi inštruktorjev ali plesnih učiteljev, ki nima dovolj dobre background izobrazbe, kot recimo inštruktorji aerobike. V primeru, ko inštruktorji ne skrbijo za to, da bi vas popravljali in podobno, ter da vas vse boli, bi jaz zamenjala inštruktorja. Če nimate že v osnovi problemov, vas tu nebi smelo nič bolet, razen mišice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




biga -> RE: zumba in težave s sklepi (26.10.2011 15:20:04)

Samo v vednost: poučuje nas inštruktorica zumbe, ki res obvlada svoje delo, prej je že par let v društvu učila aerobiko, zdaj se je pa specializirala za zumbo. In ja, opozarja nas, kakšno je pravilno in nepravilno gibanje, vselej opozarja, pazi na hrbet, trebuh notri, kolena pred stopali ipd. Tako da tukaj gotovo ni problem v slabem inštruktorju. Po moje pretiravam, ker pač nimam kondicije in vaje - nenazadnje 5 let nisem nič migala, pa tudi prej bolj malo. Na zumbo oz. aerobno vadbo nasploh hodim prvič in mišice (ter sklepi) očitno niso vajene takšnega tempa in obremenitve. Mislim, da me zato boli. Inštruktorica večkrat reče, naj delamo v svojih zmožnostih, naj se ne zadihamo preveč, ampak itak da pretiravam, ker bi rada malo shujšala.




Stran: [1]