|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Parket ali laminat
8.11.2011 15:00:25   
kovač
Garsonijero želim totalno prenoviti. Pa me zanima ali pride v poštev za sobo in predsobo parket ali laminat? Sama se nagibam k parketu. Nekateri pa laminat tudi zelo hvalijo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Parket ali laminat
8.11.2011 15:01:58   
Anonimen
Sama bi na tvojem mestu dala v predsobo keramiko, v sobo pa parket ... laminat je pa cenejša varianta.

(odgovor članu kovač)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Parket ali laminat
8.11.2011 15:59:11   
mateyka
laminat - kak malo boljši seveda..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Parket ali laminat
8.11.2011 16:00:05   
malimisekk
Na hodniku imamo keramiko, v spalnici laminat - katerega bi najraje ven vrgla (hladen občutek, ko hodiš po njem), v dnevni sobi in kuhinji imamo pa parket (dobro leto nazaj je bil notri laminat in smo ga z največjim veseljem vrgli ven). Če bi se še enkrat mogla odločit med laminatom ali parketom, bi izbrala parket.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Parket ali laminat
8.11.2011 16:14:19   
*pepelka*
Sama bi na tvojem mestu dala v predsobo keramiko, v sobo pa parket ... laminat je pa cenejša varianta.
tudi moje mnenje 
IZVIRNO SPOROČILO: Otika
tudi jz bi naredila enako, saj parket ni najprimernejši za predsobo, laminat pa mi tudi ni všeč, mije preveč glasen, preveč ropota in smo prav zaradi tega v otroških sobah dali gotovi parket namesto laminata, po ostalih prostorih pa imamo klasični parket.






< Sporočilo je popravil *pepelka* -- 8.11.2011 16:16:07 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Parket ali laminat
8.11.2011 17:28:13   
poli*
Karkoli boš delal s stanovanjem, samo laminata ne dajaj notri. Slej ko prej se začne vdajati ter spuščati zvoke pri hoji. Parket je pa večen. 

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Parket ali laminat
8.11.2011 18:25:37   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Karkoli boš delal s stanovanjem, samo laminata ne dajaj notri. Slej ko prej se začne vdajati ter spuščati zvoke pri hoji. Parket je pa večen. 


podpis !!
Mi imamo tu Nikoli več laminata!
Mi imamo tudi na hodniku keramiko, v sobi laminat - in najbolj vesela sem, da je to le začasna rešitev.
V novem stanovanju bo zagotovo samo in edino parket v sobi (nikoli več laminat)
Res je dražji, ampak bomo pa kak mesec kasneje vseljeni, če bo treba prišparat kaj več... samo, da ne bo več te hladne plastike po tleh user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Parket ali laminat
8.11.2011 21:14:18   
*tajda*
Definitivno parket user posted image Raje imam najcenejši parket kot da bi dajala v stanovanje laminat.user posted image

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 7:12:33   
ajataja

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

. Parket je pa večen. 



Mene pa ravno to moti ker imam rada spremembe .Pred šestimi leti sva dala po stanovanju laminat temna bukev ,letos spomladi pa sva menjala v ameriški oreh,ker se je nama zdel zelo lep in sva se naveličala prejšnjega.In sstanovanje čist spremeni če samo tla zamenjaš.Tako da če iščeš neki za dolgo obdobje potem ja parket drugače je pa laminat boljši,ker midva najbrž ne bi menjala če bi imela parket.Se pa v šestih letih najin laminat ni nič uničil in je bil kot nov in smo ga naredil še zdaj na vikendu noter.user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
9.11.2011 7:33:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ajataja)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 7:50:46   
mika
če ti finance dopuščajo absolutno parket, tu sploh ni debate za katerokoli drugo varianto.. Mi keramike nimamo nikjer razen v kopalnici, vetrolovu pa kamen.

Glede nato, da živiš v bloku oz. stanovanju, v hodnik komot daš parket.

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 7:53:08   
Luns
Laminat ne bo ropotal če daš spodaj boljšo peno, ne ravno tisto najcenejšo ki jo ponavadi ponujajo zraven. Kar se pa tiče hladnosti laminata in parketa, men se tud parket nikol ni zdel topel.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 8:16:03   
Anonimen
Glede ropotanja in tega delate laminatu malo krivico, ker to so predsodki izpred precej leti, ko so se laminati šele začeli pojavljati pri nas. Sedaj so veliko boljši in tudi veliko je odvisno od tega, kaj daš pod laminat ... pri nas ga imamo po sobah, pod njim pa industrijsko surovo pluto (tisto ki se jo kupi v roli) in nič ne bobni. Pri mojih so dali pa pod laminat tanajbolj gost filc in je tudi ok. Laminat ima pri meni proti parketu to slabost, da raznoraznih poškodb ni mogoče sanirati. Je pa tako da ne parketa in ne laminata nebi imela v veži. Poznam kar nekaj ljudi, ki živijo v blokih in imajo parket v veži in niso zadovoljni s tem dejstvom ... sploh pa ne pozimi in ob deževnem vremenu, ko se sezuvajo že zunaj pred vrati itd.

(odgovor članu Luns)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 8:41:43   
Vilma
Mi imamo laminat po celem stanovanju, tudi v veži, z izjemo kopalnice seveda.
Prezadovoljna sem, hitro se očisti, po desetih letih je še vedno kot nov, zelo je odporen proti poškodbam, ne  ropota pri hoji.
Je pa res, da se ga ne da obnoviti tako kot parket, ko pride do poškodbe. Le ta ostane, vendar se ne širi naprej.
Sicer pa glede na to, da se nagibaš h parketu, dvomim da te bo moje hvaljenje laminata prepričalo. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 8:51:55   
sončnica24
Z laminatom toalno nezadovoljni, pa ne ker bi škripal ampak zato ker se vsaka pika vidi pa bolj umivaš hujše je. Sem pa jaz imela doma v svoji sobi take velike plošče pa ne vem če je bila pluta vem da so jih imeli v Obiju, zgledale pa so kot da so ostanki (ko se les "hobla" - ne vem slovenskea prevoda) skupaj lepljenji. Full lepo in full trpežno, mi je še danes žal da smo to ven vrgli.

Eto tako to zgleda:
TUKAJ

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 9:11:28   
janapan
Jaz bi dala 100% definitivno parket...pa še + in  - obojega

laminat: Laminat je umeten material, sestavljen je iz različnih materialov - jedra , melamina, zgornja plast je zgolj slika (npr. lesa). Prednost je njegova cena (ki pa pri boljših laminatih dosega ceno parketa). Laminat je bolj trden, ne poznajo se praske je pa zato tudi občutek ko hodiš po njemu drugačen kot po lesu, ki je mehkejši. Če ni pravilno vgrajen pri hoji šumi...Če ga vseeno opraskaš se ga praktično ne da popraviti, če je na klik lahko ploščo scer zamenjaš ampak če je npr v sredini pomeni, da moraš pol sobe odkrit ;)

parket: naravni material, topel, izolator, se hitro opraska in poškoduje če pade kaj na tla, se pa lahko tudi sanira. Parket je treba vzet zaradi njegovih dobrih lastnosti-izolacija v končni fazi je tudi opraskan parket še vedno lep. Da se ga brusiti, obnavljati...je trajen. Cena je višja , čeprav dobiš že lep parket od 20 eur naprej

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 15:22:28   
petea
Dandanašnji laminat gotovo ne poka, ni glasen pri hoji, ni hladnejši od parketa in je trpežen ter praviloma cenejši od parketa. Mora pa pod njim biti položena ustrezna folija.
Ni mi jasno, kako bi naj bilo parket lažje sanirati kot laminat; če je na sestavljivih kockah, za zamenjavo poškodovanega dela enako razmontiraš pol prostora, da ga menjaš, če je klasičen, pa je tudi cela štorija, da se del zamenja, zbrusiti je praviloma potrebno cel prostor in ga na novo pobarvati (da se več ne vidi mesto zamenjave). O smradu v tem primeru pa raje ne bi.


Nisi napisala, komu je garsonjera namenjena; če bo v njej tudi otrok, se mi zdi boljša verzija laminat v sobi, saj otroci med igro skoraj zagotovo malo poškodujejo tla, zato je ceneje in lažje menjati laminat kot parket. V predsobi se tudi meni zaradi hoje s čevlji zdi veliko bolje položiti keramiko, kamen ali linolej. Čevlji z visoko peto znajo narediti luknjice v parketu.

Lahko pa tudi kombiniraš različne materiale (npr. pri vhodu ploščice, dalje leseno oblogo, pluto ipd.).

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 16:56:46   
mika
če je klasičen, pa je tudi cela štorija, da se del zamenja, zbrusiti je praviloma potrebno cel prostor in ga na novo pobarvati (da se več ne vidi mesto zamenjave). O smradu v tem primeru pa raje ne bi.


Imamo klasičen parket in ker je hiša bila nedokončana(na balkonih je napokal estrih) nam je v spalnici pod oknom zatekalo- okno je do tal. Parket se je tako napihnil, da okna sploh nismo mogli odpret. Mož je napihnjeni del odtrgal, parketar pa položil parket. Zbrusil in lakiral je samo zamenjan del. Kakšen mesec se je videla razlika v barvi, potem pa več ne in je takšne barve kot preostali parket. Nobene hude štorije...



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 19:22:51   
trobentica123
Če se imaš vsaj malo rada, boš dala not parket! Jaz imam laminat samo v eni manjši sobi in je katastrofa.. pa ni bil poceni! Vse se vidi, bolj ga čistiš, bolj je lisast... Lani smo dali po celi etaži parket in ti moram povedati da je res vreden tega denarja!
moje mnenje: definitivno parket!user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 20:08:27   
nusi
midva imava v spalnicah in dnevni lamelni parket - je naraven material, enostaven za vzdrževanje in zamenjavo, če je kakšen del treba zamenjat. Hodnik, kuhinja in kopalnica pa so v ploščicah

(odgovor članu trobentica123)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Parket ali laminat
9.11.2011 20:58:42   
Janeja
Ravno smo na podstrešju začeli pripravljati vse za mladinsko sobo.

Tale pluta se mi zdi zelooo zanimiva rešitev. Mi tako toplo deluje. A ima katera kakšne izkušnje z njo iz prakse? V primerjavi s parketom, ki sva ga imala v načrtu položit?


(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Parket ali laminat
2.3.2020 9:59:14   
mpritr1
Glede laminata si preberite tukaj, za parket pa tukaj...

Na splošno primerjava talnih oblog, cene, prednosti, slabosti pa na https://omisli.si/nasvet-strokovnjaka/talne-obloge/talne-obloge-cena-prednosti-slabosti-pvc-vinil-parket-epoksi-laminat-ploscice/

(odgovor članu kovač)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?